Τετάρτη 18 Μαΐου 2022

Εξαιρετικά τα είπατε κ. Πρωθυπουργέ για την Κύπρο και τις τουρκικές απειλές: Αλλά πολλοί άνθρωποι ήθελαν να ακούσουν και τη λέξη Τουρκία…

 Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ*, Hellas Journal

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, εμφανίστηκε ενώπιον της κοινής συνεδρίασης της Βουλής και της Γερουσίας, σε ένα εντυπωσιακό σκηνικό, που μόνοι οι Αμερικανοί ξέρουν να δημιουργούν.

Ήταν ηγετική η εμφάνιση, χωρίς αμφιβολία, και ισχυρός ο συμβολισμός: Πίσω του κάθονταν η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις και η πρόεδρος της Βουλής, Νάνσι Πελόσι, που τον χειροκρότησαν πολλές φορές.

Είναι ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που μίλησε σε ειδική συνεδρίαση του Κογκρέσου. Είναι, αν δεν κάνω λάθος, ο ένατος ηγέτης που το επιτυγχάνει.

Ωρα αλήθεια και θάρρους για ΗΠΑ και ΝΑΤΟ: Ο Ερντογάν μπλόκαρε επίσημα τη διαδικασία για Σουηδία και Φινλανδία

 


 Η Τουρκία «μπλόκαρε» και επίσημα την έναρξη της διαδικασίας ένταξης Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τους Financial Times.

Την Τετάρτη ήταν προγραμματισμένη η συνεδρίαση των πρέσβεων των χωρών-μελών της Συμμαχίας, όπου θα δινόταν το πράσινο φως προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες ένταξης των δύο χωρών.

Ωστόσο, τη διαδικασία φαίνεται πως «παρεμπόδισε» ο Τούρκος πρέσβης, θέτοντας εν αμφιβόλω την υλοποίηση της δέσμευσης Στόλτενμπεργκ για «διαδικασίες εξπρές».

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ: Φωτογραφίες από την Πόλη.


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - Yumpu.com


(Αναρτήθηκε από τον Αθανάσιο Κ.)

Ανοιχτές επιστολές στους Τούρκους ισλαμιστές (2): Προς τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου

 

Από IHA

Στο International Hellenic Association έχουν κατά καιρούς αναρτηθεί ανοιχτές επιστολές προς διάφορους αξιωματούχους των ισλαμιστών που ελέγχουν την τουρκική εξουσία (Ρ. Τ. Ερντογάν, Μεβούτ Τσαβούσογλου, Χουλουσί Ακάρ, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου) – μερικές από αυτές μεταφρασμένες τόσο στην Αγγλική όσο και στην Τουρκική γλώσσα.

Ο υβριδικός πόλεμος της Τουρκίας εναντίον Ελλάδος και Κύπρου με την καθημερινή (μεταξύ πολλών άλλων) διοχέτευση Τουρκικών Fake News συνεχίζεται ακατάπαυστα.

Τελευταίο κρούσμα οι θρασύτατες δηλώσεις (13/5/2022) του εκπροσώπου του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ, σύμφωνα με τις οποίες «η Αγία Σοφία βρίσκεται στην τουρκική επικράτεια και η Ελλάδα δεν θα έπρεπε να ασχολείται με το ζήτημα».

Φώσκολος: Τα ελληνικά κοιτάσματα υδρογονανθράκων μπορούν να σώσουν τη χώρα μας και την Ευρώπη

 

H Τουρκία ζητάει F-35 για να αποσύρει το veto για Φινλανδία και Σουηδία – Διαφωνίες στο ΝΑΤΟ για την επέκταση στα Ανατολικά

 

Μια απόφαση για την κλίμακα της στρατιωτικής παρουσίας στην Ανατολική Ευρώπη θα πρέπει να ληφθεί μέχρι τα τέλη Ιουνίου, όταν οι ηγέτες των χωρών του ΝΑΤΟ, θα παραβρεθούν στην Σύνοδο Κορυφής στη Ισπανία
Την ώρα που ο έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε μια αόριστη υποσχετική από τον αμερικανό Πρόεδρο Biden για τα F-35 η Τουρκία συνδέει το veto για την ένταξη της Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ… με τα F-35.Είναι προφανές ότι ο Μητσοτάκης περνάει ειδυλλιακές στιγμές χωρίς στρατηγική στις ΗΠΑ… απέναντι σε ένα Biden ο οποίος δημοσκοπικά καταρρέει και η Τουρκία παίρνει ρεβάνς…Η Τουρκία λοιπόν ζητάει να αγοράσει F-35 από τις ΗΠΑ ως αντάλλαγμα να αποσύρει το veto για την είσοδο της Φινλανδίας και της Σουηδίας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.Οι ΗΠΑ είχαν αποκλείσει την Τουρκία από το πρόγραμμα μαχητικών-βομβαρδιστικών πέμπτης γενιάς F-35 με αιτιολογικό την απόκτηση από την Τουρκία ρωσικών αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων S-400.

Το F-35 φτάνει στην Ελλάδα όταν τα F-16 Viper θα βρίσκονται στις πολεμικές Μοίρες: Η αγωνία για τα Block 50 παραμένει…

 


 Όλα δείχνουν πως το νερό έχει μπει στο αυλάκι για τα F-35 και πως τις επόμενες ημέρες η ομάδα εργασίας του stealth αεροσκάφους θα φτάσει ξανά στην Ελλάδα ώστε να παράσχει τις γνώσεις για την σωστή σύνταξη της επίσημης επιστολής ερώτησης- εκδήλωση ενδιαφέροντος (LOR)  της Πολεμικής Αεροπορίας για το μαχητικό 5ης γενιάς.

  • Και οι υπεύθυνοι της Lockheed Martin θέλουν να τρέξει η διαδικασία αμέσως μετά τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη κυρίως επειδή κατά το παρελθόν, πολλές φορές έχουν ακούσει από την Ελληνική πλευρά ότι σαφώς και επιθυμεί την προμήθεια F-35, αλλά αυτή η θέληση είχε μείνει ανάμεσα σε ευχολόγια και λεκτικά μόνον «θέλω».

Η ιστορική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο των ΗΠΑ

 


Με την φράση: «_Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή για τον εκλεγμένο ηγέτη του λαού που δημιούργησε τη δημοκρατία να απευθύνεται στους αιρετούς του λαού που υπεραμύνθηκαν των δημοκρατικών ιδεωδών από τη στιγμή της δημιουργίας του κράτους τους_», ξεκίνησε την ιστορική ομιλία του στα μέλη του Κογκρέσο των ΗΠΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που μιλά ενώπιον των μελών των δύο αμερικανικών νομοθετικών σωμάτων.

https://gr.euronews.com/