Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

Έσκισαν το Μυρτώο πέλαγος οι φρεγάτες του ΠΝ - Εικόνες από την άσκηση «ΛΟΓΧΗ»

 


 Από την Τρίτη 17 έως την Πέμπτη 19 Μαΐου 2022, πραγματοποιήθηκε συγκεκριμένα επιχειρησιακή εκπαίδευση μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού, στο πλαίσιο Ασκήσεως «ΛΟΓΧΗ», στη θαλάσσια περιοχή του Μυρτώου πελάγους, με συμμετοχή μονάδων των Διοικήσεων Φρεγατών, Ταχέων Σκαφών, Πλοίων Επιτήρησης και Αεροπορίας Ναυτικού.

Κατά την εν λόγω άσκηση εκτελέστηκαν προκεχωρημένα γυμνάσια πολέμου επιφανείας με πυρά κατά σκοποσήμου, πυρά συστημάτων αντιβληματικής προστασίας (Close In Weapon Systems), γυμνάσια Αντιαεροπορικού Πολέμου, Διοικητικής Μέριμνας (ΔΜ), Επικοινωνιών και σημαντικός αριθμός αντικειμένων αντιμετώπισης πολλαπλών απειλών.

ΣΧΟΛΙΟ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ , ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ & ΣΤΗΝ EFENPRESS...

 


To τουρκικό φίδι έφτασε στο λαιμό του ΝΑΤΟ και απειλεί να το πνίξει. Δεν  βλέπει ο κ. Μπάιιντεν ότι ο Ερντογάν εξυπηρετεί τον Πούτιν;

Του Αντώνη Αντωνά.

LATEST UNGUI S IN HERBA ... ΕΝΑ ΦΙΔΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΧΟΡΤΑΡΙ....

Σχετικά με πρόσφατες δηλώσεις Ερντογάν: «Η τύχη του κόσμου δεν πρέπει να αφεθεί στο έλεος μιας *χούφτας χωρών, που κέρδισαν τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ….» ( Βαθύ και συμβολικό το νόημα αυτής της δήλωσης και οι σύμμαχοι ας ψάξουν να το βρουν. Απωθημένα είναι γιατί δεν νίκησαν οι ΝΑΖΙ σύμμαχοι της Τουρκίας στον Β ΠΠ.)
 
*Αυτές οι χώρες, που εμπόδισαν τους εγκληματίες ΝΑΖΙ Γερμανούς φίλους και συμμάχους της Τουρκίας, να καθυποτάξουν τους ελεύθερους λαούς και πλήρωσαν βαρύτατο τίμημα αίματος, που νωπό είναι ακόμη και αχνίζει. Ας αφεθεί λοιπόν η τύχη του κόσμου στα χέρια της Τουρκίας … 

Ι. Μάζης: Ήθελα να ρίξει μια ωραία βόμβα στο Κογκρέσο ο ΠΘ

 

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟΣ, ΠΟΥ ΒΙΩΣΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, ΑΠΟΤΙΕΙ ΦΟΡΟ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΝΤΙΟΥΣ…..

   


Τιμητικό αφιέρωμα στους αδελφούς Έλληνες Ποντίους, από Αντώνη Αντωνά.

ΛΗΘΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΚΑΚΩΝ ΘΡΑΣΥΤΗΤΑ ΓΕΝΝΑ.

 

Σε μήνυμά του -στη θλιβερή επέτειο των 100 ετών από τη σφαγή των Ποντίων- ο «Σουλτάνος» ανέφερε ότι  η 19η Μαΐου αποτελεί το πρώτο βήμα για την ελευθερία και την ανεξαρτησία  της Τουρκίας

«Ζήτω η ελεύθερη, η ανεξάρτητη και η ισχυρή Τουρκία. Η 19η Μαΐου είναι η ημέρα που πριν από 100 χρόνια ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, φτάνοντας στη Σαμψούντα, ξεκίνησε τον εθνικό μας αγώνα. Η 19η Μαΐου είναι η ημέρα που διώξαμε από τα εδάφη μας τους εισβολείς, είναι η ημέρα της εθνικής βούλησης, της ομοψυχίας και της εθνικής αφύπνισης. Η 19η Μαΐου είναι ημέρα της ανάστασης του έθνους μας. Η 19η Μαΐου αποτελεί το πρώτο βήμα για την ελευθερία και την ανεξαρτησία μας».

Το τουρκικό φίδι έφτασε στο λαιμό του ΝΑΤΟ και απειλεί να το πνίξει: Δεν βλέπει ο κ. Μπάιντεν ότι ο Ερντογάν εξυπηρετεί τον Πούτιν;

 


Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ*, Hellas Journal

Βρεθήκαμε και χθες (Πέμπτη) στο Λευκό Οίκο επειδή ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προσκάλεσε εκτάκτως στην Ουάσιγκτον την πρωθυπουργό της Σουηδίας Μαγκνταλένα Άντερσον και τον πρόεδρο της Φινλανδίας Σαούλι Νιινίστο.

Μάλιστα ανέβαλε την αναχώρηση του για την Ασία μερικές ώρες για να έχει χρόνο να συζητήσει με τους δύο ηγέτες. Ο στόχος του ήταν η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη στήριξη στο αίτημα τους για ένταξη στο ΝΑΤΟ για να μην έχουν την τύχη της Ουκρανίας. Και επίσης για να αναζητήσουν τρόπους να υποχωρήσει η Τουρκία και να άρει το απαράδεκτο βέτο που έθεσε (στο όνομα του προέδρου της Ρωσίας, όπως υποπτεύονται αρκετοί άνθρωποι στην Ουάσιγκτον).

SOF δωρεά made in USA στους ΟΥΚ: Η έμπρακτη απάντηση στις ισορροπίες του Τσαβούσογλου

Οι ανάγκες για ολοκληρωμένο Σκάφος Ανορθόδοξου Πολέμου για την ΔΥΚ του Αρχηγείου Στόλου είναι μεγάλες, όπως επίσης και η άρση της πολυτυπίας που έχει παρατηρηθεί εδώ και χρόνια η οποία δεν βοηθά στην οικονομία κλίμακος και την συντήρηση των σκαφών. Πηγή εικόνας: Πολεμικό ΝαυτικόΡΕΠΟΡΤΑΖ Γ.Σ, HELLAS JOURNAL

Οι ισορροπίες που χάνονται και που «καίνε» τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου δεν έχουν να κάνουν μόνο με τα πολύ σημαντικά της διπλωματίας.

Άλλωστε ο δρόμος που πρώτη επέλεξε η Άγκυρα ήταν αυτός της απομάκρυνσης από το Δυτικό άρμα, ιδίως όταν προχώρησε στην απονενοημένη πράξη της προμήθειας των S-400. Από την άλλη πλευρά οι ισορροπίες που έχουν διαταραχτεί και πονάνε την Τουρκία έχουν να κάνουν σε πολλά με την ισχυροποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας.

  • Η Τουρκία, κυρίως μετά την κρίση του 2020, αντιλήφθηκε πολύ γρήγορα ότι σε τακτικό επίπεδο Στρατός Ξηράς, Πολεμική Αεροπορία και Πολεμικό Ναυτικό, παρά την δεκαετή δημοσιονομική κρίση, έχουν όσα χρειάζονται -παλαιά ή νεότερα- και μπορούν ν’ αποτρέψουν οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια.