Στην δημοσιότητα δόθηκε ηχητικό που προέρχεται από μια μυστική κινεζική στρατιωτική συνάντηση υψηλόβαθμων αξιωματούχων που συζητούν τα σχέδια εισβολής στην Ταϊβάν και την ήττα των αμερικανικών δυνάμεων που θα βρίσκονται περιφερειακά της νήσου.
Η συνάντηση έγινε στις 14 Μαΐου ήταν μια άκρως απόρρητη συνάντηση για το σχέδιο Πολεμικής Κινητοποίησης του PLA και της επαρχίας Γκουανγκντόνγκ.
Το βίντεο πλέον έχει διαρρεύσει και βρίσκεται σχεδόν σε όλες τις πλατφόρμες και με αγγλικούς υπότιτλους. Έχει σχεδόν αποκλειστεί το ενδεχόμενο το ηχητικό να είναι ψεύτικο.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για ευνόητους λόγους δείχνει η Ινδία καθώς το θέμα βρίσκεται αρκετά ψηλά στα ινδικά ΜΜΕ. Ινδικές πηγές αναφέρουν πως το “βίντεο διοχετεύθηκε μέσω Ταϊβάν”.