Σάββατο 28 Μαΐου 2022

 
Μετά την συνεδρίαση του τουρκικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, ο πρόεδρος της χώρας Ταγίπ Ερντογάν, προανήγγειλε νέα εισβολή στην Συρία, τη τέταρτη από την έναρξη του συριακού εμφυλίου πολέμου. Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρεται ότι «οι επιχειρήσεις που διεξάγονται και πρόκειται να διεξαχθούν στα νότια σύνορά μας δεν στοχεύουν στην εδαφική ακεραιότητα των γειτόνων μας και αποτελούν ανάγκη εθνικής ασφάλειας».

Αμέσως είχαμε από οργανώσεις που έχουν την έδρα τους στις ΗΠΑ. Δηλαδή από τις HellenicLeaders, ANCA, Hindu American Foundation, In Defense of Christians και την American Friends of Kurdistan που καταδικάζουν την απόφαση Ερντογάν.

Κώστας Γρίβας:Η αποστολή όπλων μας στην Ουκρανία, φέρνει μείωση στρατιωτικού αποτυπώματος στο Αιγαίο

«Μία είναι η απάντηση στους Τούρκους: Μόλων Λαβέ, ελάτε...»- Δημήτρης Δρόσος

Ο Ιωάννης Μάζης

«RedAlert» σε νησιά και Έβρο, η άσκηση Efes της Τουρκίας αυξάνει την επιφυλακή των Ενόπλων Δυνάμεων

  


Πλήρη εγρήγορση και ακαριαία αντανακλαστικά, άμεση ενημέρωση του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων και σαφή εικόνα με κάθε δυνατό μέσω ζητά το Επιτελείο από τις μονάδες που βρίσκονται στον ανατολικό τομέα της επικράτειας.

Και το ίδιο ισχύει φυσικά για την Πολεμική Αεροπορία αλλά και το Πολεμικό Ναυτικό, το οποίο ναι μεν έχει σε εξέλιξη ναυτικά γυμνάσια σε διάφορα σημεία του Αιγαίου, αλλά αυξάνει την επιφυλακή του στο Αρχιπέλαγος με την παρουσία μονάδων επιφανείας κι όχι μόνο.

Μάλιστα το γεγονός πως βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και άσκηση της ΑΣΔΕΝ, αυξάνει σημαντικά το επίπεδο ασφαλείας απέναντι σε οποιαδήποτε πρόκληση στο πεδίο, επιχειρήσει η γείτονα.

Διαβάστε ποιά ελληνικά νησιά θεωρούν δικά τους οι Τούρκοι Αττίλες: Βασικά όλα τα Δωδεκάνησα και όχι μόνο… [λίστα]Με τίτλο «Το πρόβλημα των Νησιών δεν λύνεται στο τραπέζι: Η Τουρκία έχει το δικαίωμα να παρέμβει για τα 23 νησιά που οπλίζουν οι ΗΠΑ και η Ελλάδα» δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα TR Haber ανυπόγραφο ρεπορτάζ.

Το εν λόγω κείμενο οποίο αναπαράγει, μεταξύ άλλων, νομικά και ιστορικά αστήρικτες απόψεις του Τούρκου υποναύαρχου ε.α. και φερόμενου ως εμπνευστή του Τουρκολιβυκού MoU Cihat Yaycı.

Το παραθέτουμε αυτούσιο διότι πρέπει να διαβαστεί από τους αναγνώστες μας και να μελετηθεί από τους αρμοδίους. Τα όσα γράφει η TR Haber, που βασικά ψεύδεται και παραπληροφορεί, είναι απαράδεκτα, ελεεινά και δεν καλύπτονται από το Διεθνές Δίκαιο (σημειώνουμε ότι διατηρήσαμε τη γλώσσα του κειμένου χωρίς καμία παρέμβαση):