Κυριακή 29 Μαΐου 2022

Ο τουρκικός στρατός εισέβαλε στη Συρία και κατέλαβε ορισμένες περιοχές

 Ο στρατός της Τουρκίας εισβάλει στη Συρία. Τμήματα του στρατού έχουν ήδη περάσει τα σύνορα και έχουν εισέλθει σε ορισμένες περιοχές της Συρίας. Παρατηρήθηκαν αυτοκινητοπομπές με  οπλισμό και στρατιώτες.


Ένα στρατιωτικό κομβόι καταγράφηκε κοντά στο χωριό Ελ Σαλαμέ.  Την ίδια ώρα, δεν υπάρχουν πληροφορίες για συγκρούσεις μεταξύ του τουρκικού και του συριακού στρατού.

Τζορτζ Τσούνης: «Οι καλύτερες μέρες είναι μπροστά» – Ο όρκος στον πατέρα να μην ξεχάσει τις ρίζες του και το ελληνικό φιλότιμο [video]

 «Είμαι ευγνώμων και περήφανος που θα περάσω τα επόμενα χρόνια στην Ελλάδα ως πρέσβης των ΗΠΑ. Πιστεύω ότι θα καταφέρουμε πολλά και νομίζω ότι οι καλύτερες μέρες για την Ελλάδα είναι μπροστά».

Μ’ αυτή τη φράση, ο νέος πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνης δίνει, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το στίγμα των προθέσεών του για τη θητεία του αλλά και το πώς βλέπει τις προοπτικές της χώρας μας.

Η δωρεά RM-70 στην Ουκρανία, η άμυνα των νησιών και η ένοχη σιωπή

 

 

 Πριν λίγες ημέρες ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας ευχαρίστησε την Ελλάδα που στέλνει πρόσθετα βαριά όπλα στην Ουκρανία, κατά πάσα πιθανότητα πολλαπλούς εκτοξευτές ρουκετών RM-70. Έτσι μάθαμε αυτό που η κυβέρνηση απέκρυπτε, Και σαν να μην έφτανε αυτό, είχαμε και τις έρευνες του τουρκικού σκάφους “Γιουνούζ”, πιθανότατα ως πρώτη συνέχεια της εμπρηστικής ρητορικής του Ερντογάν μετά την επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ.

Ας τα πάρουμε, όμως, ένα-ένα. Πρώτα τη δήλωση του Αμερικανού υπουργού Άμυνας, ο οποίος έκανε λόγο όχι μόνο για πυρομαχικά, αλλά και για συστήματα πυροβολικού. Αυτό σημαίνει ότι δωρήσαμε άγνωστο αριθμό από τους 116 ανατολικής προέλευσης πολλαπλούς εκτοξευτές ρουκετών RM-70 που υπήρχαν στο ελληνικό οπλοστάσιο.

Έβρος του 2020 στα νησιά δεν θα συμβεί: Πλωτό τείχος από το Λιμενικό με αρωγούς καταδρομείς και Πολεμικό Ναυτικό

 

Από το 2020, μετά τα γεγονότα του Έβρου, οι αρχές ασφαλείας έχουν ενισχυθεί σημαντικά τόσο με πλωτά μέσα όσο και με νέες ηλεκτρονικές συσκευές που βοηθούν σημαντικά στον εντοπισμό ύποπτων κινήσεων στα τουρκικά παράλια. Πηγή εικόνας: Ηellasjournal

ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γ.Σ, HELLAS JOURNAL

Τον Έβρο του 2020 επιδιώκει η Τουρκία να τον ζήσουν αυτή τη φορά στο Αν. Αιγαίο, ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι, μεσούσης δηλαδή της τουριστικής περιόδου.

Από τα αρμόδια υπουργεία που ήδη έχουν αυξήσει τ’ αντανακλαστικά και την επιφυλακή, σημειώνουν πως ούτε σκηνές του 2015 θα επιτραπούν, πόσο δε μάλλον τα όσα διαδραματίστηκαν στο χερσαίο κομμάτι των συνόρων μας με την Τουρκία πριν δυο χρόνια.