Δευτέρα 30 Μαΐου 2022

Erdoganomics: Πληθωρισμός 70%, επιτόκια 14%!

  

Στην γειτονική Τουρκία οι οικονομικές θεωρίες του προέδρου της χώρας Ρ. Τ. Ερντογάν, στηρίζονται σε θολές θρησκευτικές και πολιτικές «κατευθύνσεις» του ισλάμ, αλλά έχουν καταστροφικές συνέπειες για την Τουρκική οικονομία.

Τα Erdoganomics, με την αναγκαία για την εφαρμογή τους αυταρχική διακυβέρνηση του ΑΚΡ και των Γκρίζων Λύκων, έχουν προκαλέσει πάρα πολλές παρενέργειες στην Τουρκική οικονομία, οι πιο σημαντικές από τις οποίες είναι οι εξής:

  1. Ιλιγγιώδης κατάρρευση της τουρκικής λίρας - από 10 Τουρκικές Λίρες ανά δολάριο στα μέσα Νοεμβρίου 2021, 16,40 Τ.Λ. στις 27 Μαΐου 2022, παρά την μεγάλη απάτη με την ισοτιμία της τουρκικής λίρας στο τέλος του περασμένου χρόνου (2021).

ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕΤΑΙ Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΔΑΡΒΙΝΟΥ!

 


Εν Πειραιεί τη 30η Μαΐου 2022


(Σχόλιο σε πρόσφατη επιστημονική είδηση)


    Μία από τις σφοδρότερες μορφές Αντιχριστιανισμού είναι και ο Δαρβινισμός, ο οποίος κατέστη, ιδιαίτερα τις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνος, το «φλάμπουρο» των Αθεϊστών και των Μαρξιστών, για να χτυπήσουν τη χριστιανική πίστη σχετικά με την δημιουργία του Θεού. Στον τιτάνιο και λυσώδη αγώνα τους κατά του Χριστιανισμού «αναμασούν» την εδώ και αιώνες αναπόδεικτη θεωρία τους, γνωστή ως «Θεωρία της εξέλιξης των ειδών», παρουσιάζοντάς την ως δήθεν «επιστημονική» και «διαχρονική», παραθεωρώντας όμως το γεγονός, ότι η θεωρία αυτή εξακολουθεί να παραμένει μέχρι σήμερα ως μια αναπόδεικτη θεωρία.

Κώστας Χατζηκωστής: « Δεν μπορεί να είναι εθνικισμός η άρνηση της υποταγής» Κύπρος διχοτομημένη σημαίνει επιτυχία βρετανο-τουρκικών σχεδίων, κύριε Νιαζί Κιζίλγιουρεκ

 

 

γράφει η Φανούλα Αργυρού*

Ο ευρωβουλευτής του  ΑΚΕΛ Νιαζί Κιζίλγιουρεκ  συνεχίζει να προκαλεί. Με  διαστρεβλωτικές θεωρίες και  δηλώσεις. Με βιασμό των ιστορικών γεγονότων προσπαθεί να αλλάξει την ιστορία. Να  αθωώσει τους πραγματικούς αυτουργούς της κατάντιας της πατρίδας μας προωθώντας  τον απώτερο στόχο της Άγκυρας…

Στην παρουσίαση ενός νέου βιβλίου του στην Αθήνα,  με τον παραπλανητικό τίτλο « Μια ιστορία βίας και μνησικακίας», σύμφωνα με το ειδησεογραφικό της συναδέλφου Άννας-Μαρίας Ευτυχίου στην Σημερινή 22 Μαΐου 2022, ο Ν. Κιζίλγιουρεκ αναφερόμενος στην ιστορία του νησιού  τόνισε μεταξύ άλλων πως:

«Στην Κύπρο πολέμησαν σαν Έλληνες και Τούρκοι, ηττηθήκανε σαν Έλληνες και Τούρκοι, τώρα η ιστορία τούς καλεί ως πολίτες της Κύπρου να χτίσουν ένα κοινό μέλλον. Δεν τους έμειναν ιδανικά πια για να σκοτωθούν.

Ο ΝΕΟΣ (Γ΄) ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ: Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ

 Ο ΡΩΣΟΟΥΚΡΑΝΙΚΟΣ πόλεμος (οιονεί Εμφύλιος) που συνεχίζει τραγικά να καταστρέφει την Ουκρανία, αλλά εξίσου να σκοτώνει τους στρατιώτες και πολίτες των δύο λαών, είναι γενικά αποδεκτό ότι είναι πόλεμος πολλών λαών (παγκόσμια) έστω και αν δε μάχονται όλοι επί των πεδίων των μαχών.

Η άριστα οργανωμένη προπαγάνδα της Δυτικής πλευράς (ΝΑΤΟ, ΗΠΑ κλπ.) παρουσιάζει επικυριαρχικά τη δική της πλευρά με δαιμονοποίηση του εισβολέα και μεγάλου καταστροφέα κ. Πούτιν.

Ο πραγματικός πόλεμος είναι ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ μεταξύ των δύο ανέκαθεν μαχόμενων υπερδυνάμεων (ΗΠΑ-ΡΩΣΙΑ) όπου όμως ήδη μετέχουν τόσοι πολλοί ηγέτες των πολλών λαών με τόσο πάθος ουσιαστικής συμμετοχής  ανταγωνιζόμενο φανατισμό όπως του «φωνασκούντος» πολεμοχαρή Άγγλου πρωθυπουργού που προσπερνά την ΕΕ. κατά του Ρωσικού λαού ίσως επειδή οι ολιγάρχες του κ.Πούτιν κατέθεσαν τον κλεμμένο πλούτο τους στο Ηνωμένο Βασίλειο (Λονδίνο).. Ισάξιος διάδοχος του προκατόχου του κ.Μπλέρ υπηκόου του κ.Μπους..

Εσείς πού ζείτε; Στο «σήμερα», στο «χθες» ή στο «αύριο»;

   Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος*


     Είναι πιθανό να σας ξαφνιάσω αλλά ειλικρινά και προκαταβολικά ελπίζω να δεχθείτε τη σημερινή μου πρόσκληση, ίσως πρόκληση όπως δηλώνει και ο τίτλος του άρθρου μου,  σε ένα διαφορετικού τύπου ψυχό-κοινωνιολογικό και φιλοσοφικό προβληματισμό. Αφήνοντας στην άκρη τους κάθε λογής ανασταλτικούς ενδοιασμούς και αψηφώντας τις πρόωρες υψηλές θερμοκρασίες ελάτε να διερευνήσουμε το συγκεκριμένο ερώτημα με νηφαλιότητα και ψυχραιμία.

    Όπως θα διαπιστώσετε άμεσα το σημερινό μου κείμενο επικεντρώνεται στην εγκράτεια, στην ικανότητα που ο καθένας και η καθεμιά μας είχαμε και έχουμε να μπορούμε να αναβάλουμε την άμεση ικανοποίηση των αναγκών και των επιθυμιών μας μεταθέτοντάς την σε μελλοντικό χρόνο.

Ελληνοτουρκικά: Ετοιμότητα μετά την όξυνση της Αγκυρας

 Οπως εκτιμούν κυβερνητικές πηγές, ο Ταγίπ Ερντογάν κατέληξε στην απόφαση να διατηρήσει ψηλά το θερμόμετρο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και επειδή ενοχλήθηκε από τα αποτελέσματα των επαφών του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον (φωτ. από παλαιότερη συνάντησή τους σε σύνοδο του ΝΑΤΟ). EPA/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Προετοιμασμένη για ένα «θερμό καλοκαίρι» με την Αγκυρα και με καταγεγραμμένα όλα τα πιθανά σενάρια κινήσεων της τουρκικής πλευράς και τις ανάλογες ελληνικές «απαντήσεις» βρίσκεται η Αθήνα μετά την επιλογή του Ταγίπ Ερντογάν να επενδύσει στη στρατηγική της έντασης, στον απόηχο της επιτυχημένης επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ.

Πολύ επικίνδυνη εξέλιξη: Το ΝΑΤΟ θεωρεί πως έχει πλέον «δικαίωμα» να αναπτύξει δυνάμεις στην ανατολική Ευρώπη

  Ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού, ο Μίρτσα Τζοάνα, έκρινε χθες Κυριακή πως μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, το ΝΑΤΟ δεν δεσμεύεται πλέον από τις υποσχέσεις που είχε κάνει στο παρελθόν να μην αναπτύξει τα στρατεύματά του στην ανατολική Ευρώπη.

Η Ιδρυτική Πράξη Αμοιβαίων Σχέσεων, Συνεργασίας και Ασφάλειας μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσικής Ομοσπονδίας, που υπεγράφη πριν από 25 χρόνια, προέβλεπε μεταξύ άλλων μέτρα που με σκοπό την «αποτροπή κάθε συγκέντρωσης συμβατικών δυνάμεων» στην κεντρική και την ανατολική Ευρώπη.

Η πρώτη αναβαθμισμένη «Οχιά» γυρίζει στη φωλιά της στην Τανάγρα: Την ίδια ώρα η αποκλεισμένη Άγκυρα, προκαλεί και βυσοδομεί

  

Ελληνικό F-16 της 335 μοίρας “Τίγρης”, ίδιο σαν αυτό που βρίσκεται στις ΗΠΑ και αναβαθμίζεται σε επίπεδο Viper, βρίσκεται φτερό με φτερό με Αμερικανικά F-15, ενώ το επόμενο διάστημα τα Ελληνικά φτερά θα βρεθούν στον αέρα και με Αμερικανικά F-35 που πρόκειται να μετασταθμεύσουν στην 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα. Πηγή εικόνας: Πολεμική Αεροπορία

Για το «005», δηλαδή το πρώτο Ελληνικό F-16 Viper ο χρόνος έχει αρχίσει να κυλά αντίστροφα ώστε να φορέσει ξανά τα Ελληνικά Εθνόσημα και να τροχοδρομήσει στον διάδρομο προσγείωσης της Τανάγρας.

Εκεί θα γίνει ο «οδηγός» για την αναβάθμιση των F-16 που βρίσκονται ήδη στα υπόστεγα της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας.

Οι πληροφορίες που φτάνουν στην Ελλάδα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού λένε πως το 4ο τετράμηνο του έτους, δηλαδή από τον Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριο η πρώτη «οχιά» θα έχει γυρίσει στην πατρίδα, οπλισμένο με το νέο OFD, το νέο λογισμικό δηλαδή κι όλα όσα συστήματα δοκιμάστηκαν και φορέθηκαν στη νέα έκδοση του τύπου αεροσκάφους που αποτελεί την ραχοκοκαλιά του αεροπορικού στόλου.