Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022

Καλεντερίδης: Είμαστε έτοιμοι και για στρατιωτική εμπλοκή με την Τουρκία

Βάλτε φρένο στην Τουρκία | Κωνσταντίνος Γρίβας

 

Όταν ομιλεί ο γερουσιαστής Μενέντεζ -και για τα F-16- πρέπει όλοι να τον ακούνε… Μήπως είναι ο λόγος της οργής του Ταγίπ Ερντογάν;

  


Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ*, Hellas Journal

Πολλοί σημαντικοί άνθρωποι στην Ουάσιγκτον υποστηρίζουν ότι όταν μιλά ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ (Δημοκρατικός από τη Νέα Ιερσέη) για θέματα εξωτερικής πολιτικής τον ακούει ο εκάστοτε ένοικος του Λευκού Οίκου. Και βεβαίως ο εκάστοτε υπουργός των Εξωτερικών.

Από τη στιγμή που τέθηκε το τουρκικό αίτημα για την αγορά 40 καινούργιων F-16 και την αναβάθμιση άλλων 80 μαχητικών ιδίου τύπου, που ήδη διαθέτει η Άγκυρα, η θέση του γερουσιαστή ήταν στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τα BMP-1 φεύγουν για την Ουκρανία, τα Γερμανικά Marder 1 Α3/5 έρχονται: Στο βάθος ευρύτερη «τεθωρακισμένη» συμφωνία…

 


 200 περίπου Marder 1 Α3/5 πρόκειται να αντικαταστήσουν αντίστοιχο αριθμό BMP-1 που διαθέτει ο Στρατός Ξηράς και αυτά τίθενται ως η αρχική βάση για τις Ελληνογερμανικές συνομιλίες, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες εκκινούν τις επόμενες κιόλας ώρες ώστε τα Ελληνικά τεθωρακισμένα το ταχύτερο δυνατό να μεταφερθούν στην Ουκρανία, η οποία σχεδόν 100 ημέρες αντιστέκεται με κάθε διαθέσιμο μέσο στη Ρωσική εισβολή.

Πληροφορίες από το Ελληνικό Επιτελείο ομιλούν, χωρίς να το θεωρούν απολύτως βέβαιο, πως κάποιος αριθμός εκ των Marder δεν αποκλείεται να είναι και της έκδοσης Α5 και ορισμένα από τα Α3 να τεθούν προς άμεση αναβάθμιση πριν παραδοθούν στην Ελλάδα.