Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022

Τεράστια αεραπόβαση του Ισραήλ στην Κύπρο: Πρόβα απόκρουσης τουρκικής επίθεσης μαζί με Εθνοφρουρά και ΕΛΔΥΚ

Αποβιβάστηκαν από το αρματαγωγό του ΠΝ ΧΙΟΣ L-173
 

Σε μια τεράστια αεραποβατική επιχείρηση, ουσιαστικά πρόβα απόκρουσης τουρκικής εισβολής, εξελίχθηκε η άσκηση «Αγαπήνωρ 2022» μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ με δεκάδες ισραηλινά μαχητικά να επιχειρούν σε διάφορες αποστολές και ισχυρές ισραηλινές χερσαίες δυνάμεις να αποβιβάζονται στην Μεγαλόνησο από το αρματαγωγό ΧΙΟΣ L-173 του ΠΝ.

Την άσκηση επέβλεψαν προσωπικά ο Α/ΓΕΕΘΑ και ο yπουργός Άμυνας του Ισραήλ οι οποίοι επισκέφθηκαν για το λόγο αυτό την Κύπρο.

Σε άλλο μήκος κύματος από τον Κυριάκο στα εθνικά ο Καραμανλής Καθαρά μηνύματα στους οπαδούς του συμβιβασμού με την Τουρκία εντός και εκτός του κόμματός του έστειλε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στην εκδήλωση της Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών “Παναθηναϊκή”. Σε μία από τις σπάνιες και -όχι τυχαία στην παρούσα συγκυρία- παρεμβάσεις του, που πήρε τον χαρακτήρα μαζικής κομματικής κινητοποίησης, ο Κώστας Καραμανλής ανέπτυξε τους κινδύνους που ενέχει για την Ελλάδα η αναθεωρητική πολιτική της Τουρκίας στο πλαίσιο της μεταβαλλόμενης διεθνούς πραγματικότητας που επιφέρει ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Ταυτόχρονα, πήρε αποστάσεις από την πολιτική της κυβέρνησης στο Ουκρανικό, περιγράφοντας σαν αναγκαιότητα τις πρωτοβουλίες στη κατεύθυνση της ειρήνευσης. Τα κύρια “πυρομαχικά” του όμως τα κράτησε για το ελληνοτουρκικό.

Ισραηλινό αέριο στην Ευρώπη μέσω Αιγύπτου – Ο ρόλος της ΕλλάδαςΕντατικές διαβουλεύσεις στο τρίγωνο Ισραήλ – Αιγύπτου και Κομισιόν με σκοπό την εξεύρεση τρόπου συνεργασίας για την εξαγωγή των πλεονασμάτων φυσικού αερίου της Ανατολικής Μεσογείου προς την Ευρώπη βρίσκονται σε εξέλιξη.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η επίτροπος της Ε.Ε. για την Ενέργεια Κάντρι Σίμσον πιέζει για την ταχύτατη υπογραφή ενός μνημονίου κατανόησης (MoU) ει δυνατόν και πριν από την επικείμενη συνάντηση των εκπροσώπων του Φόρουμ για το αέριο της Ανατολικής Μεσογείου (EMGF) στο Κάιρο το διήμερο 16 και 17 Ιουνίου, όπου ενδέχεται να είναι παρούσα και η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Το MoU στοχεύει σε μια συμφωνία εξαγωγής φυσικού αερίου (ισραηλινού και φυσικά αιγυπτιακού) προς την Ευρώπη.

«Το ψευδοδίλημμα BMP-1 και Marder και η απόσπαση της προσοχής μας από τα σοβαρά γεγονότα»-Π.Γερογλής

 

Η αλήθεια είναι ότι το BMP-1 είναι ένα παρωχημένης τεχνολογίας ΤΟΜΑ (τεθωρακισμένο όχημα μάχης) , προέλευσης Ανατολ. Γερμανίας και ρωσικής σχεδίασης-κατασκευής,  και αποκτήθηκε από την Ελλάδα σε μεγάλη ποσότητα (άνω των 500 μονάδων)  την περίοδο 1992-1995,  κατόπιν της  ένωσης των δύο Γερμανιών και της κατάρρευσης της ΕΣΣΔ.

Γράφει ο

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΕΡΟΓΛΗΣ

ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΩΝ ΧΑΡΤΗΣ ΤΟΥ 1953 ΜΕ ΤΑ ΙΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΝΗΣΙΑ, ΟΨΙΜΩΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ !

 

Ο στρατηγός Κωσταράκος, δίνει συγχαρητήρια σε όλους για την ανταλλαγή των ρωσικών με τα γερμανικά άρματα
Μια άκρως θετική ανάρτηση έκανε ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Μιχαήλ Κωσταράκος, σχολιάζοντας την απόφαση για την ουσιαστική ανταλλαγή των ρωσικών αρμάτων BMP-1 που στέλνονται στην Ουκρανία, με τα γερμανικά Marder.

Ο στρατηγός Κωσταράκος δεν φείδεται καλών λόγων για όλους τους εμπλεκόμενους καθώς όπως υποστηρίζει πρόκειται για ουσιαστική ενίσχυση του Μηχανοκίνητου Πεζικού μετά από πολλά χρόνια παραμέλησής του.

Αναλυτικά, η ανάρτησή του :

Συνάντηση του Υπουργού Άμυνας με τον Ισραηλινό Πρέσβη

 
Ο Υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, συναντήθηκε την Τετάρτη με τον Πρέσβη του Ισραήλ στην Αθήνα, Γιόσι Αμρανί.

Συζητήθηκαν οι αμυντικές και στρατηγικές σχέσεις των δύο χωρών οι οποίες «αποτελούν αξία στην περιοχή και τον κόσμο που αντιμετωπίζουν προκλήσεις. Συζήτηση για τη μελλοντική συνεργασία και τη σημασία του συντονισμούτων στρατηγικών για τη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας», όπως σημειώνει η Ισραηλινή πρεσβεία σε ανακοίνωση της.

Τι πραγματικά συνέβη στην Ουάσινγκτον;

  

Κωνσταντινούπολη, η Πόλη όπου στα τείχη της σταμάτησαν όλοι οι εισβολείς που απείλησαν με εξαφάνιση το πολιτισμό και τις αξίες του σημερινού Δυτικού κόσμου. Από τις Ευρασιατικές νομάδες των Άβαρων, μέχρι τους Πέρσες, τους Άραβες και τους θανάσιμους εχθρούς του Ελληνισμού, τους Σλάβους, η Κωνσταντινούπολη αποτελούσε τρόπον τινά το τείχος άμυνας για τον Ελλαδικό χώρο, το Αιγαίο, και την Ανατολική Μεσόγειο.

Όταν η Πόλη αλώθηκε από τους Οθωμανούς και το γεωγραφικό, πολιτικό και πολιτιστικό αυτό σύνορο κατέρρευσε, οι κατακτήσεις των Οθωμανών σταμάτησαν σε άλλα τείχη, σε αυτά της Βιέννης. Η ιστορία απέδειξε τελικά πως ο Ελληνισμός είχε καλύτερη τύχη μέσα στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, από αυτή που τον περίμενε σε περίπτωση επικράτησης των Σλάβων.