Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022

Υπερπτήσεις τουρκικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους πάνω από την Κανδελιούσσα Υπερπτήσεις πάνω από την Κανδελιούσσα, δυτικά της Νισύρου, πραγματοποίησε σήμερα τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV.

Συγκεκριμένα το τουρκικό UAV πέταξε αρχικά στις 10:12, πάνω από την Κανδελιούσσα, δυτικά της Νισύρου, στα 19.000 πόδια.

Ακολούθησε νέα υπέρπτηση, στις 10:45, επίσης στα 19.000 πόδια.

Εκπομπή του ITV για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

 

 «Ελληνικές αρχαιότητες βρίσκονται σε όλον τον κόσμο. Έχουμε π.χ. αρχαιότητες στο Λούβρο. Δεν ζητήσαμε αυτές να επιστρέψουν. Θα μπορούσαμε. 

Αυτό που λέμε είναι ότι τα Γλυπτά του Παρθενώνα είναι μία ξεχωριστή υπόθεση. Πρόκειται για ένα θαύμα της ανθρωπότητας που έχει χωριστεί. Αφήστε μας να το επανενώσουμε». 

Αυτό επισημαίνει ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδος, Γιώργος Παπανδρέου, στην εκπομπή «On Assignment» του τηλεοπτικού δικτύου ITV που αναφέρεται στην επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

«Να αναλάβουν άπαντες τις ευθύνες τους για την Τουρκία», γράφει ο Αντιστράτηγος ε.α και κυβερνητικός βουλευτής Ν.Μανωλάκος

 
 Τελικά τι ζητάει από μας ο Σουλτάνος;

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ Αντιστράτηγος ε.α

Επίτιμος Διοικητής ΑΣΔΕΝ Βουλευτής Ν.Δ. Α’ Πειραιώς και Νήσων


Παρακολουθώντας τις τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, παρατηρούμε ότι οι Τούρκοι

  • Προετοιμάζουν για το επόμενο χρονικό διάστημα,  την έξοδο του ερευνητικού σκάφους “Γιουνούζ” στο Αιγαίο, άρα αναμένεται  ένα ‘’θερμό’’ καλοκαίρι , στην εν δυνάμει ελληνική υφαλοκρηπίδα – ΑΟΖ
  • Άρχισαν να πιέζουν με τις μεταναστευτικές ροές,  επανερχόμενοι στη γνωστή μέθοδο εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού
  • Εντατικοποιούν τις διπλωματικές τους κινήσεις, για την αποστρατικοποίηση των νησιών, με αποκορύφωμα την τελευταία επιστολή στον ΟΗΕ, όπου δηλώνουν ότι αίρουν την αναγνώριση της ελληνικής κυριαρχίας στα νησιά εφόσον η Ελλάδα δεν τα αποστρατικοποιεί

Οι Γάλλοι άνοιξαν και τα κρυφά χαρτιά για τις κορβέτες Gowind, με αφορμή τις Belh@rra στο Λοριάν

 


 Εκτός από τις Belh@rra, οι Γάλλοι βρήκαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν- αρκετά στοιχεία στον Αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη, Αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού και για τις κορβέτες Gowind οι οποίες βρίσκονται στην λίστα ως διεκδικητές για μια επιπλέον θέσης στον Ελληνικό στόλο.

Και δεν είναι παράλογο από την ώρα που ο πρώτος την τάξη στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, βρίσκεται στην Γαλλία, οι υπεύθυνοι της εταιρείας να θέλουν να προωθήσουν την κορβέτα που προτείνουν για την ενίσχυση των Ελληνικών ναυτικών δυνάμεων.