Σάββατο 4 Ιουνίου 2022

Μέχρι να έρθουν τα MARDER οι Αμερικανοί μας έκαναν ξεφτέρια στα τεθωρακισμένα οχήματα M-1117 (Εικόνες)

  Μέχρι το τέλος του 2022, οι Η.Π.Α. θα παρέχουν στην Ελλάδα συνολικά 1.200 ASV, όλα χωρίς κόστος, μέσω του προγράμματος EDA

Γράφαμε πρόσφατα πως τα τεθωρακισμένα οχήματα αναγνωρίσεων Μ1117 ανέλαβαν δράση στον Έβρο.

Να θυμίσουμε πως τέλη Απριλίου είχαν έλθει στη Θεσσαλονίκη ακόμη 130 τεθωρακισμένα οχήματα ασφαλείας M1117, ενώ μέχρι το τέλος του 2022, οι Η.Π.Α. θα παρέχουν στην Ελλάδα συνολικά 1.200 ASV, όλα χωρίς κόστος, μέσω του προγράμματος EDA. 

Που και πότε θα εκδηλωθεί η τουρκική επιθετικότητα σε βάρος της Ελλάδα

  


Ειδική ανάλυση

Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις έχουν "χτυπήσει κόκκινο" , με τον Ερντογάν και τα εξαπτέρυγά του να συντηρούν κλίμα παρατεταμένης έντασης, έχοντας μάλιστα ανακοινώσει ο Τούρκος Πρόεδρος, ότι διακόπτει κάθε επαφή με τον Πρωθυπουργό μας και με αξιωματούχους της χώρας μας. 

Παράλληλα Τούρκοι Υπουργοί, κρατικοί αξιωματούχοι και ΜΜΕ της γείτονας χώρας, έχουν αναδειθεί σε ένα  κρεσέντο απειλών κατά της Εθνικής κυριαρχίας μας στα νησιά του Αιγαίου, αξιώνοντας την αποστρατικοποίησή τους, διαφορετικά θα επέμβουν...

Η Τουρκία σε επιθετικό παροξυσμό και στην Ελλάδα οι τηλεοράσεις παίζουν τουρκικά σήριαλ!


  Κείμενο του ΙΗΑ

 Η Τουρκία τον Μάιο του 2022, μόλις μερικές εβδομάδες μετά την υποκριτικά  φιλική υποδοχή του Έλληνα πρωθυπουργού στην Κωνσταντινούπολη από τον «κανονικό ισλαμοφασίστα» (κατά τον Τούρκο καθηγητή Πολιτικών Επιστημών, πρώην διευθυντή του ΟΗΕ στη Σλοβενία, δημοσιογράφο και συγγραφέα Τζενγκίζ Ακτάρ –συνέντευξη στον δημοσιογράφο Δημοσθένη Γκαβέα, 10/12/2019), επανήλθε τάχιστα στο κλίμα του υβριδικού πολέμου της τελευταίας διετίας όχι μόνο με προκλητικές και μαζικές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου αλλά και με σχεδόν καθημερινό «εκφοβισμό» (bullying), καθώς και χονδροειδή Fake News.

«Όταν ο δημόσιος πολιτικός λόγος επιβεβαιώνει και δικαιώνει τον δημόσιο ακαδημαϊκό λόγο»

 
 Γράφει ο Ευστράτιος Ζηκόπουλος 

Υπ. Δρ Γεωπολιτικής στο ΕΚΠΑ

ezikopoulos@gmail.com

Στον απόηχο της ομιλίας του τ. Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή την 1η Ιουνίου 2022 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών βρεθήκαμε ενώπιον παραδοχών που δεν επιτρέπουν αυταπάτες και ψευδαισθήσεις. Η συγκεκριμένη ομιλία δεν ήταν άλλη μια συνηθισμένη πολιτική –προεκλογική ή μη- ομιλία. Ήταν μια ομιλία – παρέμβαση με ξεκάθαρα μηνύματα σε σχέση με τις πολιτικές εξελίξεις τα οποία εδράζονται όχι σε πολιτικές προσδοκίες, ευχολόγια και υποσχέσεις αλλά σε επιστημονικές θέσεις. Επιστημονικές θέσεις που εκφράζονται στον δημόσιο διάλογο, επιστημονικές θέσεις – παροτρύνσεις των οποίων η προβλεπτική ικανότητα έχει δοκιμαστεί και αποδειχθεί αληθής. 

Κλήση του Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα από το καθεστώς που μας κατηγορεί για υποστήριξη του PΚΚ: Προφανώς θέλει να κάνουμε εθνοκάθαρση όπως εκείνοι

  Λάδι στη φωτιά των ήδη τεταμένων σχέσεων έριξε η Άγκυρα καθώς κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη στην Τουρκία, Χριστόδουλο Λάζαρη, για να δώσει εξηγήσεις στο υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο λόγος είναι περί της δήθεν «υποστήριξης της Ελλάδας στις διαδηλώσεις του PPK», αναφέρει η ίδια πηγή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Anadolu, o Χριστόδουλος Λάζαρης άκουσε τις τουρκικές απόψεις και αντιδράσεις επί του θέματος.