Τρίτη 7 Ιουνίου 2022

ΜΟΕ στο Κυπριακό = Συναλλαγές Κυπριακής Δημοκρατίας με το παράνομο καθεστώς των κατεχομένωνΑπό Αδούλωτη Κερύνεια*

Παρακολουθούμε με μεγάλη ανησυχία και συνάμα αγανάκτηση, την παράνομη κατά την εκτίμησή μας δραστηριότητά του Υπουργού Εξωτερικών, κ. Κασουλίδη  που γίνεται όπως φαίνεται και   με τις ευλογίες, αν όχι  με την παρότρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την οποία  προσφέρονται  στο παράνομο καθεστώς στα κατεχόμενα και άλλα δώρα  αποδοχής και αναβάθμισης. Θα επαναλάβουμε ότι είναι εκτίμησή μας πως, το τεράστιο πακέτο ΜΟΕ το οποίο έχει μέχρι σήμερα  προσφερθεί  στην κατοχή, αποτελεί  μέρος του οδικού χάρτη τελικής αναγνώρισης της DE FACTO διχοτόμησης, Τουρκοποίησης και Ισλαμοποίησης των κατεχομένων εδαφών μας,  σε DE YURE, μέσω ΜΟΕ.

Η Wall Street Journal αποκαλύπτει τις τακτικές του Ταγίπ Ερντογάν για απόσπαση παραχωρήσεων και εκμετάλλευση κρίσεων

  Η εφημερίδα Wall Street Journal δημοσιεύει άρθρο του Jared Malsin με τίτλο Turkey’s Erdogan Capitalizes on Ukraine Crisis as Grip at Home Wavers για τις τακτικές που χρησιμοποιεί ο Τούρκος πρόεδρος Erdogan να εκμεταλλεύεται κρίσεις, για να αποσπά όποιες παραχωρήσεις μπορεί από όλες τις πλευρές.

Ο Τούρκος Πρόεδρος χρησιμοποιεί τις παγκόσμιες επιπτώσεις της εισβολής στην Ουκρανία, ούτως ώστε να αποσπάσει παραχωρήσεις από τη Δύση και τη Μόσχα και να επιτύχει κάποιους από τους πάγιους στόχους της Τουρκίας, αναφέρει εισαγωγικά ο αρθρογράφος.

ΣΤΗΡΙΖΩ ΟΛΟΨΥΧΑ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ της NAMCO

                                                            

ΑΜΕΣΗ, ΑΚΑΡΙΑΙΑ και Πανηγυρική παρέμβαση και στήριξη στο θέμα NAMCO από τον Μη- Βουλευτή Θεσσαλονίκης ή Επικρατείας, πασίγνωστο και αγαπητό εντός και εκτός συνόρων ακαδημαϊκό τον Σαλονικιό Καθηγητή μας Γιώργο Πιπερόπουλο:


                               

Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος*


     «Με σύγκίνησε και με ενθουσίασε η κλήση του κ Κοντογούρη για βοήθεια επαναλειτουργίας της NAMCO την οποία γνώρισα όταν, πριν ενταχθώ ως μέλος ΔΕΠ, αρχικά στο ΑΠΘ και μετά στην ΑΒΣΘ, που μαζί με δυό ντουζίνες άλλους συναδέλφους κατορθώσαμε πριν 32 χρόνια να μετονομάσουμε ως Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, όταν υπηρετούσα ως στέλεχος της τότε ακμάζουσας στην περιοχή μας και στην Ελλάδα Αμερικανικής πολυεθνικής εταιρείας ελαστικών GOODYEAR η οποία σαν την NAMCO πριν πολλά χρόνια κατέβασε ρολά...

Ανοικτή επιστολή προς κ.κ. Βουλευτές περιοχής Ν. Θεσσαλονίκης

 Peter-Tzanetos Kondogouris

President

pkondogouris@namco.gr

Namcointernationallogomail3

16th km Thessaloniki-Polygyros Rd.,

Nea Redestos, Thermi 57001,

PO.BOX: 60482, Thessaloniki, GREECE.

Tel: +30 2310 461513, 461535

Fax: +30 2310 461140

web: www.namco.grΑξιότιμε κ. Βουλευτά

Έχουμε τη τιμή να απευθυνθούμε και σε σας και να σας παρακαλέσουμε, όπως λόγω τόσο της ιδιότητας όσο και του εγνωσμένου ενδιαφέροντός σας για την ανάπτυξη της βιομηχανίας στην Ελλάδα εν γένει αλλά και ιδίως για την περιοχή του Ν. Θεσσαλονίκης - η οποία έχει εκδηλώσει εμπράκτως την αγάπη και εκτίμηση προς το πρόσωπό σας- όπως χρησιμοποιώντας το κύρος σας, ενδιαφερθείτε για την Ελληνική Αυτοκινητοβιομηχανία της περιοχής σας, τη γνωστή διεθνώς NAMCO ,η οποία χρειάζεται την ΑΜΕΣΗ βοήθειά σας προκειμένου να λάβει τη σχετική άδεια να ενεργοποιήσει -το σε ετοιμότητα ευρισκόμενο- εργοστάσιό της - στη Θέρμη και να αρχίσει και πάλι τη κατασκευή των οχημάτων.

«Ο Ερντογάν θέλει να «χτυπήσει» κατοικημένο νησί»- Ι.Μπαλτζώης αποκαλυπτικός

 

 

«Ο Ερντογάν έχει στα σχέδια του να «χτυπήσει» σε κατοικημένο νησί του Αιγαίου και να το παρουσιάσει ως λάφυρο»! Η  προειδοποίηση προέρχεται από τον Αντιστράτηγο ε.α Ιωάννη Μπαλτζώη, οι αναλύσεις του οποίου είναι πάντα ψύχραιμες και έχουν αποδειχτεί εύστοχες.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

  


στον Πρόεδρο & την ΥΠΕΞ Γερμανίας

Toυ Λεωνίδα Χρυσανθόπουλου*

Αγαπητέ κύριε Καγκελάριε Όλαφ Σολτς,

Αγαπητή ΥΠΕΞ κυρία Αναλένα Μπέρμποκ,

Σας καλοσωρίζουμε στην Ελλάδα στην πρώτη σας επίσκεψη με την επίσημη ιδιότητά σας. Έρχεστε σε μια δύσκολη στιγμή για την ανθρωπότητα, κυρίως με τα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή και φανταζόμαστε ότι αυτό το θέμα θα κυριαρχήσει κατά τις διμερείς σας συζητήσεις στη χώρα μας.

Αναφορικά με το θέμα αυτό θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι υπάρχουν ορισμένα ζητήματα που απασχολούν περισσότερο τον ελληνικό λαό και λιγότερο την ελληνική κυβέρνηση. Η πλειοψηφία του ελληνικού λαού καταδικάζει μεν τη ρωσική εισβολή αλλά αντιτίθεται στην αποστολή όπλων στην Ουκρανία.