Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022

«Ανήκει πραγματικά στο ΝΑΤΟ η Τουρκία;»: Επιτέλους ο Βέμπερ είπε αυτό που σκέφτονται στην ΕΕ και τη συμμαχία

 Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ EPA, STEPHANIE LECOCQ
 


 Τη συμμετοχή της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ αμφισβήτησε ανοιχτά σήμερα ο επικεφαλής του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Μάνφρεντ Βέμπερ μιλώντας στην ΕΡΤ και στον Κώστα Δαβάνη.

Υπογράμμισε επίσης ότι με βάση την τρέχουσα κατάσταση για το εάν η Φινλανδία και η Σουηδία θα γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ, και η Τουρκία το εμποδίζει εξ ολοκλήρου, τίθεται το ερώτημα ποιος ανήκει πραγματικά στο ΝΑΤΟ και αν η Τουρκία εξακολουθεί να μοιράζεται τις αξίες του ΝΑΤΟ.

Τόνισε παράλληλα ότι η Τουρκία απομακρύνεται από τις ευρωπαϊκές αξίες τα τελευταία χρόνια και τώρα οι νέες προκλήσεις και έναντι της Ελλάδος δείχνουν ότι η Τουρκία βρίσκεται σε λάθος δρόμο.

ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΩΝ ΤΟΥΚΟΚΥΠΡΙΩΝ ΤΗΣ ΤΜΤ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΚΡΙΖΩΝ ΛΥΚΩΝ ΣΕ ΑΓΑΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ

 

ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΩΝ ΤΟΥΚΟΚΥΠΡΙΩΝ ΤΗΣ ΤΜΤ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΚΡΙΖΩΝ ΛΥΚΩΝ ΣΕ ΑΓΑΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΟΚΑ 55-59.

Μηνός Ιουνίου…
Αρχές Ιουνίου. Στη Λευκωσία στίφη μαινομένων τ/κ επεδόθησαν σε όργιο αίματος και καταστροφής εις βάρος ανυπόπτων ε/κ και των περιουσιών τους. Έσφαξαν, εφόνευσαν αθώους πολίτες, ενέπρησαν και λεηλάτησαν ελληνικά καταστήματα. Επετέθησαν και κατά του εθνικόφρονος σωματείου ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ στον Τακτακαλά

7/6/1958
Εφονεύθη από τ/κ στη Λευκωσία ο Κωστάκης Χριστοδούλου 18 ετών από τη Λευκωσία                                                                                                                        8/6/1958
Εσφαγιάσθησαν από τ/κ στη Λάρνακα ο Κώστας Γεωργίου 45 ετών από τη Λάρνακα και Κυριάκος Κατωλής 33 ετών από τη Λάρνακα.    

Η Τουρκία μας απειλεί με εισβολή κι εμείς την αντιμετωπίζουμε με «ευρωπαϊκό αέρα» αντί με «ανατολίτικη αποφασιστικότητα»Στις 28 Απριλίου , γράφαμε στο militaire.gr ότι η «Η Τουρκία προκαλεί και μας «βομβαρδίζει» με περιφρόνηση»… Ήταν προφανές από τη συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο…

Μεσολάβησαν πολλά με την Ελλάδα πάντα να δείχνει ότι έχει περιθώρια ανοχής , να δηλώνει πάντα πρόθυμη για διάλογο ακολουθώντας τις αμερικανικές και ευρωπαϊκές «συστάσεις». Η ελληνική κυβέρνηση είχε το παράδοξο επιχείρημα και την ακατανόητη φοβία, ότι «θα μας κατηγορήσουν ότι δεν θέλουμε να κουβεντιάσουμε»! Στο μεταξύ η Τουρκία «φόρτωνε» κάθε μέρα τα «κιτάπια» του ΓΕΕΘΑ με περισσότερες παραβιάσεις ,υπερπτήσεις και πολλά άλλα που το ΓΕΕΘΑ δεν ανακοινώνει. Στην πρόσφατη άσκηση ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ, έγιναν ακρότητες από τους Τούρκους, αλλά στο ΓΕΕΘΑ έχουν επιλέξει τη σιωπή, πιθανότατα κατόπιν πολιτικής εντολής.

Μεβλούτ …μαινόμενος: Η καμπάνια “Μην δώσετε στην Τουρκία τα F-16” φαίνεται ότι έχει επιτυχία…

  Έξω φρενών με την καμπάνια του HALC και άλλων οργανώσεων στην Αμερική, που καλούν το Κογκρέσο να μην επιτρέψει την πώληση των μαχητικών F-16 στην Τουρκία, είναι ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Τούρκος υπουργός απειλεί ξανά ότι ότι η κατοχική χώρα θα ξεκινήσει τη συζήτηση για την κυριαρχία των νησιών. Και βεβαίως ομιλεί για τα ελληνικά νησιά στο Αιγαίο Πέλαγος.

Ο Τσαβούσογλου ισχυρίζεται ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όταν συναντήθηκε με τον Ταγίπ Ερντογάν στην Τουρκία του πρότεινε να λύσουν τα όποια προβλήματα μόνοι τους χωρίς βοήθεια ή παρεμβάσεις από τρίτες χώρες. Δήλωσε σχετικά:

Ρεζιλεύοντας το όνομα CNN: Στο CNN Turk μαϊντανός αναλυτής ζητά να καταληφθούν ελληνικά νησιά [βίντεο]

 

Πολιτικός αναλυτής κάνει προκλητικές δηλώσεις για τα ελληνικά νησιά, δείχνοντάς τα με το χέρι του στον χάρτη. Screenshot via CNN Turk

 Κλιμακώνεται η προκλητική ρητορική κατά της Ελλάδας στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, που προβάλουν διάφορους μισθωμένους ή εθελοντές προπαγανδιστές του καθεστώτος που μετέχουν στην ολομέτωπη επίθεση λαϊκισμού κατά της Ελλάδα με στόχο το εθνικό ακροατήριο στην Τουρκία.

Δύο 24ωρα μετά την προτροπή  Τούρκων δημοσιογράφων προς τους πολίτες της χώρας τους να μην έρθουν στη χώρα μας για διακοπές, ο πολιτικός αναλυτής Χακάν Μπαϊράκτσι σε εκπομπή του CNN Turk ζήτησε στρατιωτική εισβολή στα ελληνικά νησιά.

Μάλιστα, έχοντας μπροστά του έναν χάρτη της Ελλάδας έδειχνε με το χέρι του το Αιγαίο και πρότεινε να καταλάβει η Τουρκία «μερικά ελληνικά νησιά» προκειμένου «να καταρρεύσει η πολιτική της Ελλάδας και των ΗΠΑ».