Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022

Τούρκος κορυφαίος διπλωμάτης, πρώην υφυπουργός, προς Ερντογάν: Τα νησιά, με τη Λοζάνη είναι ελληνικά – Μας αρέσει ή όχι

  Ο Τούρκος συνταξιούχος διπλωμάτης και πρώην υφυπουργός Γιαλίμ Εράλπ είναι απόλυτος μιλώντας για τα νησιά του Αιγαίου, ανατρέποντας καταλυτικά τον αναθεωρητισμό του καθεστώτος Ερντογάν.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο πρέσβης επί τιμή, μιλά καθαρά και λέει: «Η Ελλάδα έχει δίκιο στο θέμα των νησιών του Αιγαίου Πελάγους. Τα νησιά που βρίσκονται πέρα από τα τρία μίλια δόθηκαν στην Ελλάδα και η Τουρκία το έχει αποδεχτεί εδώ και πολλά χρόνια. Το να τεθεί αυτό σε αμφισβήτηση τώρα -στην διπλωματία- καθιστά την Τουρκία επιτιθέμενο κράτος»

«Η μέγιστη ανοησία να ενδώσει το ΝΑΤΟ στην Τουρκία»

 


 Ακριβώς όταν, μετά από χρόνια αδράνειας, το ΝΑΤΟ φαίνεται να κερδίζει κάποια στρατηγική σημασία μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, το μόνο μουσουλμάνο μέλος της συμμαχίας κρατά ως ομήρους άλλα 29 μέλη, εμποδίζοντας την πιο κρίσιμη κίνηση στην ιστορία του. Η παράδοση στις γνωστές ανατολίτικες διαπραγματευτικές τακτικές ενός ισλαμιστή θα σημάνει την κατάρρευση της συμμαχίας.

Του Burak Bekdil
από το Gatestone Institute

Σε μια ιστορική κίνηση, η Σουηδία και η Φινλανδία υπέβαλαν πρόσφατα τις γραπτές τους αιτήσεις για ένταξη στο ΝΑΤΟ, αλλά ο ισχυρός ισλαμιστής της Τουρκίας, Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απειλεί να χρησιμοποιήσει το δικαίωμα βέτο της χώρας του για να εμποδίσει τα σκανδιναβικά έθνη να μπουν στη δυτική ομπρέλα ασφαλείας. Αυτό θέτει σε κίνδυνο την ανανεωμένη αξιοπιστία του ΝΑΤΟ, πιθανώς προς τέρψη του εχθρού του ΝΑΤΟ, του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Γιάννης Μάζης, Η διπλωματία ύβρεων και κανονιοφόρων της Τουρκίας φαίνεται να ξυπνάει την χώρα μας

 


Με ζώνουν οι αμφιβολίες για τη σωστή πλευρά της Ιστορίας!

 


 

Χτες το βράδυ είδα ένα παράξενο όνειρο: Μπήκαμε δήθεν στην μηχανή του χρόνου”  για τη σωστή πλευρά της ιστορίας και γυρίσαμε πίσω στα 1961 τότε που υπογράφηκε η πρώτη συμφωνία σύνδεσης Ελλάδας-ΕΟΚ και  η Ευρώπη έκανε τα πρώτα της βήματα προς την ολοκλήρωση-ενοποίηση. Πέρασαν τα χρόνια και το σωτήριο έτος 1974, χάρη στην ισχύ που είχε εν τω μεταξύ αποκτήσει η Ενωμένη Ευρώπη, αποφεύχθηκε το πραξικόπημα των Ελλήνων δικτατόρων εναντίον του Μακαρίου και συνεπακόλουθα  η απόβαση των Τούρκων στην μαρτυρική Κύπρο, αφήνοντας πίσω ενωμένο το νησί να προοδεύει.

Κάπου στα τέλη του προηγούμενου αιώνα στις 24 Μαρτίου του 1999, η ΕΕ όρθωσε πάλι το ανάστημά της και απαγόρευσε στις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ να βομβαρδίσουν την Γιουγκοσλαβία, αποτρέποντας έτσι μια πολεμική επιχείρηση στην καρδιά των Βαλκανίων, των αποκαλούμενων και “πυριτιδαποθήκη της Ευρώπης”.

Η Ελλάδα ζητά δικαίωση

 


Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΧΡΕΟΣ ΠΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Στόχος μας δεν είναι μόνο η εξυπηρέτηση των δικαιωμάτων των Ελλήνων αλλά και η αποκατάσταση της δικαιοσύνης στην Ευρώπη

Έχουν περάσει ογδόντα χρόνια από την εισβολή της Γερμανίας του Χίτλερ στην Ελλάδα και η Γερμανία εξακολουθεί να αρνείται να πληρώσει τα χρέη της που προκύπτουν από τα εγκλήματα που διέπραξαν τα στρατεύματά της κατά του Ελληνικού Κράτους και του Ελληνικού Λαού κατά τη διάρκεια της Κατοχής μεταξύ 1941 και 1944 στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ιστορικό υπόβαθρο:

Σαν σήμερα 10 Ιουνίου: Οι Γερμανοί σφαγιάζουν τους κατοίκους του Διστόμου Η σφαγή του Διστόμου ξεπερνάει σε αγριότητα και απανθρωπιά όλα τα ειδεχθή εγκλήματα που διέπραξαν στην Ελλάδα οι Γερμανοί Ναζί. Τα γεγονότα που εκτυλίχτηκαν στο Δίστομο στις 10 Ιουνίου του 1944 έχουν ως εξής: Περίπου 20 γερμανοί στρατιώτες, ντυμένοι με ρούχα κρατουμένων, κατευθύνθηκαν προς την Αράχωβα με δύο ελληνικά φορτηγά, ενώ πίσω τους ακολουθούσαν - σε αρκετή απόσταση - γερμανικά αυτοκίνητα με πάνοπλους στρατιώτες. Με αυτό το τέχνασμα οι Γερμανοί επεδίωκαν να βρεθούν αντιμέτωποι με αντάρτες, που θα νόμιζαν εσφαλμένα ότι επρόκειτο για μεταφορά ελλήνων αιχμαλώτων.

Στη διαδρομή οι Γερμανοί σκότωναν αδιακρίτως όποιον βρισκόταν στο δρόμο τους! Το μεσημέρι έφτασαν στο Δίστομο όπου συναντήθηκαν και με άλλη στρατιωτική μονάδα.

Ελλάδα-Τουρκία: Ποια έχει “παράθυρο ευκαιρίας” και ποια “παράθυρο τρωτότητας”

 


 Με αφορμή την επίσκεψη του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου στο Ισραήλ, έγινε αναφορά στο ενδεχόμενο ύπαρξης “παράθυρου ευκαιρίας” για την Τουρκία να κινηθεί εναντίον της Ελλάδας, για την οποία αντίστοιχα αυτή την περίοδο υπάρχει(;) “παράθυρο τρωτότητας” μέχρι την ένταξη και επιχειρησιακή αξιοποίηση κύριων οπλικών συστημάτων, όπως οι φρεγάτες Belharra, τα πρόσθετα μαχητικά Rafale και τα αεροσκάφη πέμπτης γενιάς F-35A Lightning II, εάν τελικώς ολοκληρωθεί η αγορά τους. Αυτές οι αγορές ανατρέπουν το τρέχον ισοζύγιο ισχύος στο ελληνοτουρκικό μέτωπο.

Όμως, η θουκυδίδειος λογική πίσω από το σχήμα του “παράθυρου ευκαιρίας” έχει και μια εναλλακτική ανάγνωση, την οποία οι δυο πλευρές του Αιγαίου μπορούν να την ερμηνεύσουν όπως επιθυμούν.

«Δεν περνάει τίποτε, ούτε μέρα ούτε νύχτα»: Η μυριόστομη απάντηση των φρουρών του Αιγαίου και του Έβρου στα φληναφήματα


Οι “κουρσάροι” του Αρχιπελάγους, έτσι αποκαλούν οι νησιώτες τα τμήματα ειδικών επιχειρήσεων που οργώνουν με τα Σκάφη Ανορθόδοξου Πολέμου το Αιγαίο, έχουν δείξει πολλές φορές την αξία τους αποτρέποντας προκλητικές ενέργειες που είχαν εφεύρει οι γείτονες ώστε να προκαλέσουν επεισόδιο. Πηγή εικόνας: Hellasjournal


 Ρεπορτάζ Hellas Journal, Γ.Σ.

«Είτε μέρα είναι είτε νύχτα δεν θα περάσει κανείς και τίποτα» λένε με νόημα στρατιωτικές πηγές, σχολιάζοντας την απειλητική ρητορική που χρησιμοποίησε ο Ομέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος του κόμματος του Ταγίπ Ερντογάν.

Είναι οι ίδιες στρατιωτικές πηγές που πολλές φορές έχουν δείξει την αξία της εκπαίδευσής τους κατά τη διάρκεια όχι μόνο ασκήσεων αλλά και αποτρεπτικών κινήσεων που έχουν κάνει, απέναντι σε διαφόρων τύπων «πονηριές» που έχουν κάνει οι Τούρκοι, στην προσπάθειά τους να παρασύρουν τους υπερασπιστές των κυριαρχικών δικαιωμάτων σ’ ένα λάθος.

Και συνεχίζοντας τον σχολιασμό εκείνο που επισημαίνεται είναι ότι πλέον η Άγκυρα δεν βαδίζει απλώς σε μια προκλητική ρητορική, αλλά ανέβηκε επίπεδο σε αυτή των ύβρεων και απειλών, με τον Τούρκοι πρόεδρο πρώτο να έχει ανέβει στο δέντρο των απειλών και κάθε μέρα πηδά σ’ ένα πιο ψηλό κλωνάρι.

Κυβέρνηση και κόμματα της αντιπολίτευσης δεν άφησαν αναπάντητες τις τελευταίες προκλήσεις ΕρντογάνΑμεση, «πληρωμένη» και με εθνική ομοψυχία ήταν η απάντηση των πολιτικών κομμάτων απέναντι στις τελευταίες προκλήσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος έφτασε στο σημείο να κάνει αναρτήσεις στο Twitter στα ελληνικά πιστεύοντας ότι έτσι θα γίνουν πιο άμεσες οι απειλές του.

Κυβέρνηση και κόμματα της αντιπολίτευσης απάντησαν στον πρόεδρο της Τουρκίας με κοινή γραμμή ότι η εθνική κυριαρχία της Ελλάδας είναι αδιαπραγμάτευτη και ότι η χώρα μας είναι σε θέση να προστατεύσει τα δικαιώματά της που πηγάζουν από το Διεθνές Δίκαιο, έννοια με την οποία η Άγκυρα έχει πάρει «διαζύγιο».