Σάββατο 11 Ιουνίου 2022

Γιώργος Φίλης: Είναι ξεκάθαρο ότι μπορεί ο Ερντογάν να κάνει οποιαδήποτε αεροναυτική απόπειρα

Γιώργος Φίλης: Τα tweeter του Ερντογάν στα ελληνικά δείχνουν προετοιμασία πολεμικών επιχειρήσεων

 

Η Γερμανία χρίζει την Ελλάδα «υπερδύναμη» των Βαλκανίων: Χέρι χέρι για να τους οδηγήσουν στην ΕΕ, μακριά από την επιρροή της Μόσχας

 

File photo Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντάται με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς κατά την διάρκεια του δείπνου της Συνόδου Κορυφής της Διαδικασίας για τη Συνεργασία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη (SEEPC), στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

 

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ σχεδίαζε στις 6 Ιουνίου να επισκεφθεί το Βελιγράδι.

Βρήκε όμως τους …ουρανούς κλειστούς, αφού η Βουλγαρία, αλλά και το Μαυροβούνιο και η Βόρεια Μακεδονία ανακοίνωσαν ότι δεν θα επέτρεπαν την είσοδο του ρωσικού κυβερνητικού αεροσκάφους στον εθνικό εναέριο χώρο τους, ακολουθώντας τη γραμμή κυρώσεων που είχε αποφασίσει προηγουμένως η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα μικρά κράτη των Βαλκανίων, κάποτε αδύναμα στη σφαίρα επιρροής της Μόσχας, επιδεικνύουν – έστω και συμβολικά – τη σημασία τους. Αυτή τη σημασία γνωρίζει καλά το Βερολίνο και η περιοδεία του καγκελάριου Όλαφ Σολτς σε Πρίστινα, Βελιγράδι, Σκόπια και Σόφια δείχνει ότι η Γερμανία είναι πλέον αποφασισμένη να μην επιτρέψει να αμφισβητηθεί ξανά ο δυτικός προσανατολισμός της περιοχής.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΠΤΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ (ΑΠΘ)

 Το σύνολο ή το ΟΛΟΝ των φοιτητών των πανεπιστημίων μας και ιδιαίτερα πιο εμφατικά στο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας το Αριστοτέλειο παραμένει στο Σπουδαστικό «στόχο» και ασφαλώς είναι μακράν της βαριοπούλας.. Αυτό το σύνολο θα έπρεπε να αποτελεί τη «Θετική» Μάζα προστασίας με την ευρύτερη έννοια, αυτονόητης φροντίδας γενικά του χώρου όπου σπουδάζοντας ΖΕΙ..! Πού είναι η αυτονόητη συγκολλητική ουσία που δημιουργεί τη Δύναμη εναντίον κάθε καταστρεπτικών πράξεων..; Ουσία αυτονόητη συναδελφική – συμφοιτητική αλλά και υποδεικνυόμενη από τον όποιο σύννομο φορέα. 

Όπως Ο ΦΟΡΕΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ της πανεπιστημιακής περιουσίας και του χώρου ΖΩΗΣ – ΣΠΟΥΔΩΝ. Ατυχώς αναφέρεται και προκαλεί «πανεπιστημιακή αστυνομία». Δεν είναι ΑΣΤΥ νομία..

Βεν. Καρακωστάνογλου : Αποκωδικοποιώντας την αναφορά Ερντογάν στο Καστελλόριζο