Τρίτη 14 Ιουνίου 2022

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ : ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝΔιακεκριμένοι ομιλητές θα αναφερθούν στη Συμφωνία των Πρεσπών, στις μέχρι τώρα παραβιάσεις της, στη δράση των αυτονομιστών στη Μακεδονία, στα γεγονότα πριν και μετά τη Συμφωνία, θα αναλύσουν τα πολιτικά αίτια της Συμφωνίας και τις διεθνείς ισορροπίες και θα εξετάσουν τις νομικές και πολιτικές δυνατότητες καταγγελίας ή αναθεώρησης της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ερντογάν, βάλε μυαλό!


Τουρκικό πρωτοσέλιδο στρατευμένου ΜΜΕ, με παρότρυνση προς την Ελλάδα «να βάλει μυαλό»

Ερντογάν, βάλε μυαλό!

Του Λεωνίδα Κουμάκη, μέλος του ΙΗΑ

Και τι δεν ακούσανε τα αυτιά μας τις μέρες αυτές του Ιουνίου 2022.

Μια μαινόμενη χορωδία διαφόρων αυλικών του «παλατιού Ερντογάν», από πολιτικούς και στρατιωτικούς κυβερνητικούς αξιωματούχους, κομματικά στελέχη, στρατευμένους δημοσιογράφους των ελεγχόμενων ΜΜΕ, πρώην στρατιωτικούς του τουρκικού «Βαθέως Κράτους» μέχρι τους φασίστες-συνεταίρους της τουρκικής εξουσίας, βάλθηκε να πείσει αμόρφωτους ανατολίτες και ανυποψίαστους πολίτες για τα δήθεν «δίκαια» της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Ο στόλος πανέτοιμος να δώσει απαντήσεις όπου και όταν χρειαστεί: Δύναμη πυρός απέναντι στις αναθεωρητικές ιαχές

 


 Αυξημένη επιφυλακή από την μια και ταχεία συντήρηση των μέσων από την άλλη, με έμφαση στις μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού,

καθώς όπως φαίνεται το πεδίο που η Τουρκία πιθανά να επιδιώξει την κλιμάκωση θα είναι γι’ ακόμη μια φορά τα νερά του Αρχιπελάγους.

Και για τον λόγο αυτό η εντολή που έχει δοθεί από το ναυτικό Επιτελείο και τον Στόλαρχο, είναι τα πλοία να βρίσκονται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα για άμεσο απόπλου εφόσον αυτόν τον απαιτούν οι συνθήκες.

Τ’ αυτιά και τα μάτια των φρουρών- παρατηρητών στο Αν. Αιγαίο αλλά και στα Κέντρα Επιχειρήσεων είναι πάνω στις οθόνες, βλέπουν και αναλύουν όλες εκείνες τις πληροφορίες που φτάνουν ώστε τα πάντα να ελέγχονται.

Ιμάμ Αχμέτ: ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Ξάνθη, 12/6/2022

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

ανήκω στην αυτόχθονα φυλή των Πομάκων, την ύπαρξη της οποίας και εσύ αναγνώρισες στη διάρκεια της επίσκεψής σου στην Κομοτηνή στις 8 και 9 Δεκεμβρίου 2017.

Παρακολουθούμε με ανησυχία τον ολισθηρό δρόμο του επεκτατισμού στον οποίο βαδίζεις. Με πρόσχημα ότι οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις της Δύσης περικυκλώνουν την χώρα σου στα Βαλκάνια, στον Καύκασο και στη Μέση Ανατολή, ζητάς αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου και του Καστελόριζου, όταν η χώρα σου έχει παρατάξει χιλιάδες άνδρες αποβατικού στρατού και επιθετικά όπλα σε απόσταση αναπνοής από τα ελληνικά νησιά απειλώντας να εισβάλεις σε αυτά.

Όνειρα νύχτας και ΕΝΑ όνειρο της ημέρας!...

  


     Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος*


     «Στη ζωή μου» έγραψε στα ταξειδιωτικά του ο μεγάλος συμπατριώτης μας που τα έργα του διαβάζονται σε όλες σχεδόν τις χώρες του πλανήτη, ο Νίκος Καζαντζάκης, «οι πιο μεγάλοι μου ευεργέτες στάθηκαν τα ταξίδια και τα ονείρατα.,,»

     Τη φράση αυτή του Κρητικού δημιουργού την βίωσα και τη βιώνω κάθε φορά που ταξιδεύω εντός και εκτός Ελληνικών συνόρων και κάθε πρωινό που ξυπνάω εδώ στην Πατρίδα ή κάπου στο εξωτερικό και έχω δει ένα ενδιαφέρον όνειρο τη νύχτα που μόλις τέλειωσε.  

      Είμαστε μια καλή παρέα, όλα τα μέλη στην «τρίτη» (κατ΄ ευγενή ευφημισμό και γενναιόδωρα αποκαλούμενη και «χρυσή ηλικία») μετρώντας πολλές γενέθλιες επετείους μετά την συνταξιοδότηση, όλοι με παιδιά και εγγόνια αλλά κανείς ακόμη με δισέγγονα...

Η προπαγάνδα των Σκοπιανών για την δήθεν γενοκτονία που υπέστησαν

 
 Γράφει ο Ιωάννης Αμπατζόγλου*

Στις 8 Ιουνίου 2022, ένας Σκοπιανός που ζει στη Μελβούρνη της Αυστραλίας ανήρτησε στο προφίλ του στο Facebook μία φωτογραφία1 στην οποία απεικονίζονται στρατιώτες μπροστά από τους οποίους βρίσκονται τοποθετημένα δύο κομμένα ανδρικά κεφάλια. Η λεζάντα της φωτογραφίας αναφέρει ότι οι στρατιώτες είναι Βούλγαροι και τα κεφάλια ανήκουν σε «Μακεδόνες» (εννοεί Σκοπιανούς) επαναστάτες, τους οποίους αποκεφάλισαν οι Βούλγαροι.

2.Φωτο σκοπιανού προφίλ στο FB.jpeg

Ανατρέχοντας στο σκοπιανό Wikipedia και συγκεκριμένα στο θέμα «λαϊκός απελευθερωτικός αγώνας στη Μακεδονία του Βαρδάρη»2 («Народноослободителна борба во Вардарска Македонија») βρίσκουμε την ίδια φωτογραφία με την εξής λεζάντα: «Μια ομάδα Βουλγάρων αστυνομικών πόζαρε μπροστά σε αποκεφαλισμένους Μακεδόνες επαναστάτες στο Πρίλεπ το 1942.