Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Ἔλεγε ὁ ἀγαπημένος μας ἅγιος Παΐσιος:

  


Ἡ οἰκογένεια εἶναι τό πολυτιμότερο πρᾶγμα. Ἄν χαθεῖ ἡ οἰκογένεια, θά χαθεῖ καί ὁ ἄνθρωπος

Οἱ ἐχθροί τῆς Ρωμηοσύνης ξέρουν πολύ καλά, ὅτι τά σύνορα τοῦ Γένους μας δέν εἶναι ἁπλά ὁ Αἶνος, ἡ Κύπρος καί τό Αἰγαῖο. Ἀλλά εἶναι ἡ Ὁρθοδοξία μας, ἡ Ἱστορία μας καί ἡ λαλιά μας· δηλαδή, ἡ Γλῶσσα τῶν Ἀρχαίων μας προγόνων. 

Ἔτσι, τά βέλη τους τά φαρμακερά στράφηκαν ἐξ ἀρχῆς ἐναντίον τῆς Ἑλληνορθόδοξης οἰκογένειας, διότι ἐκείνη εἶναι, πού φυλάει καί τρέφει στά σπλάχνα της, ὅλα μαζί τά τιμαλφῆ τῆς Φυλῆς μας.

«Γενοκτονία των Ποντίων» και «Σφαγή της Τριπολιτσάς»: Αλήθειες και Ψέματα

Η Σφαγή της Χίου”: Πίνακας ζωγραφικής του Γάλλου ζωγράφου Ευγένιου Ντελακρουά

Μόλις πριν λίγες μέρες, και αφού η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας με μηνύματα και με ειδική συνεδρίαση της Εθνικής Αντιπροσωπείας τίμησε την Ημέρα Μνήμης (19 Μάιου)  της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου ακούσαμε  ένα Τουρκικό παραλήρημα: “Μιλάει για τους Πόντιους η Ελλάδα που έσφαξε Τούρκους στην Τριπολιτσά το 1821”. Είχε το θράσος το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών να κάνει αυτήν την  ανιστόρητη και παραληρηματική ανακοίνωση. Επιμένει να μην αναγνωρίζει τη Γενοκτονία των Ποντίων (και όχι Μόνο) και υποστηρίζει ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να μιλά γιατί διέπραξε “φρικαλεότητες” κατά των Τούρκων στην “σφαγή της Τρίπολης το 1821”. 

ROBUST: Ρομποτικά οχήματα μάχης και με SPIKE από την Elbit Systems (vid.)

 


Ο ισραηλινός αμυντικός όμιλος Elbit Systems παρουσίασε στην Eurosatory το “έξυπνο” ρομποτικό όχημα μάχης που μπορεί να δράσει παντελώς αυτόνομα κατά των εχθρικών δυνάμεων. Πρόκειται για το ROBUST, ένα μεσαίου μεγέθους όχημα που περιλαμβάνει τη νέα ρομποτική πλατφόρμα BLR-2 της BL.

Διαθέτει αυτόνομο πύργο με πυροβόλο των 30 χλστ. που αναπτύσσει η Διεύθυνση Αρμάτων και Τεθωρακισμένων Οχημάτων του για το όχημα Eitan, το ενεργητικό σύστημα προστασίας Iron Fist της Elbit, σύστημα ελέγχου πυρός και διαχείρισης μάχης και αυτόνομο ρομποτικό κιτ. Παράλληλα διαθέτει σύστημα ενημέρωσης κατάστασης αλλά και οργανικό drone για αναγνώριση και άλλα ηλεκτρονικά συστήματα.

Δήλωση Στάνο στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Αν η Τουρκία συνεχίσει τις απειλές και τις προκλήσεις η ΕΕ θα της δώσει την κατάλληλη απάντηση

«Η Τουρκία πρέπει να σταματήσει όλες τις απειλές και ενέργειες που βλάπτουν τις σχέσεις καλής γειτονίας και να σέβεται την κυριαρχία όλων των κρατών μελών της ΕΕ στα χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρο τους».

Αυτό τόνισε ο Εκπρόσωπος της Κομισιόν αρμόδιος για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων, Πίτερ Στάνο ερωτηθείς από το ΑΠΕ-ΜΠΕ σχετικά με τη συνέχιση των προκλήσεων από την πλευρά της Άγκυρας.

Παράλληλα, ο κ. Στάνο σημείωσε ότι «οποιοδήποτε ανοιχτό ζήτημα θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με ειρηνικό τρόπο, μέσω διαλόγου, καλή πίστη, με πλήρη σεβασμό του διεθνούς δικαίου και σύμφωνα με την αρχή των σχέσεων καλής γειτονίας».

Λάμπρος Τζούμης, Αποφασιστικότητα πρέπει να δείξει η χώρα μας αν η Τουρκία κλιμακώσει

 

Αυτά είναι τα ελληνικά όπλα που θα ισοπεδώσουν τις τουρκικές ΕΔ

 

Η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει σημαντική αμυντική ικανότητα σε αυτήν την δύσκολη περίοδο.

Αυτή η δυνατότητα της Ελλάδος αφορά την «ομπρέλα» αεράμυνας που αποκτήθηκε με συστήματα PATRIOT και S300.

Σε αυτό το άρθρο θα αναλύσουμε την αεροπορική «ομπρέλα» της Ελλάδας και την πιθανή αμυντική ικανότητα αυτής ενάντια στην δύναμη της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με επίσημες πηγές, το ρωσικό πυραυλικό σύστημα S-300 έχει εμβέλεια ραντάρ 300 km και δραστικό βεληνεκές 150 km.

Η Ελλάδα διαθέτει δύο πυροβολαρχίες πυραύλων οι οποίες είναι γνωστό ότι βρίσκονται στην Κρήτη.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος εξευτέλισε τον τουρκόφιλο ΣτόλτενμπεργκΤον χαρακτήρισε «παράνομο» και εκπρόσωπο της Τουρκίας! Τον είχε ταπεινώσει και στο προεδρικό μέγαρο πριν από λίγα χρόνια, τότε που η Ελλάδα είχε πραγματικό ΠτΔ…

Μιλώντας σε εκδήλωση για την παρουσίαση του Λευκώματος «ΝΤΡΕΔΕΣ, στην πρώτη γραμμή της Ελληνικής Παλιγγενεσίας»  ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Επίτιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Προκόπιος Παυλόπουλος δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

Η ιστορία των Ντρέδων και ο ηρωισμός τους, κατά τους Αγώνες της Εθνεγερσίας του 1821, μας δείχνουν σήμερα τον δρόμο,  ως «δείκτες πορείας», και για την υπεράσπιση των Εθνικών μας Θεμάτων και των Εθνικών μας Δικαίων.  Απέναντι στην αδίστακτη προκλητικότητα της Τουρκίας -που συνιστά προκλητικότητα και  απέναντι στην Διεθνή Κοινότητα και στην Διεθνή Νομιμότητα- απαντάμε, ενωμένοι και ανυποχώρητοι, ότι κατά την υπεράσπιση αυτή θα επιβάλλουμε την εφαρμογή του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου, στο σύνολό τους.

Στους αιθέρες το πρώτο ελληνικό F-16V, αύριο το δεύτερο – ΕΑΒ με… “σπασμένα φρένα” (ΑΝΑΝΕΩΣΗ)

 


Πληροφορούμαστε ότι η πτήση ολοκληρώθηκε χωρίς να υπάρχει ούτε μία παρατήρηση. Το αεροσκάφος “δουλεύει” εξαιρετικά, κάτι το οποίο σημαίνει ότι με τη βεβαιότητα πλέον ότι η δουλειά που γίνεται είναι απλά αψεγάδιαστη, όλα θα κυλήσουν πλέον ακόμα πιο γρήγορα…

Το ενδιαφέρον στρέφεται στην αυριανή πτήση του δεύτερου F-16V -πέραν του πρωτοτύπου που πετάει στις ΗΠΑ όπως έχουμε ήδη αναφέρει- που έχει προγραμματιστεί  για τις 11 το πρωί. Συγχαρητήρια σε όλους και πάλι.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ :