Σάββατο 18 Ιουνίου 2022

81 χρόνια από το Σύμφωνο Φιλίας της Τουρκίας με τον Χίτλερ


Συμπληρώνονται σήμερα 18 Ιουνίου 2022, ογδόντα ένα ολόκληρα χρόνια από την υπογραφή του Συμφώνου Φιλίας ανάμεσα στην Τουρκία και στον Χίτλερ. Πρόκειται για ένα θέμα το οποίο έχουμε αναδείξει επανειλημμένα τόσο με σχετική μας αρθρογραφία (Κυριακάτικη Kontra News 15/3/2020 αλλά και Υπέρβαση News5/4/2021 και 31/5/2021) όσο και στην τηλεοπτική μας εκπομπή «Ο άλλος δρόμος στην ενημέρωση».

Έτσι λοιπόν την ώρα που σύσσωμος ο Κρητικός λαός αποδεκάτιζε τους Γερμανούς αλεξιπτωτιστές στην μεγαλειώδη μάχη της Κρήτης στο διάστημα 20 Μαΐου -1ηΙουνίου 1941, την ώρα που ο Μανώλης Γλέζος και ο Λάκης Σάντας κατέβαζαν τη σβάστικα από την Ακρόπολη τη νύκτα της 30ης προς 31η Μαΐου 1941, οι Τούρκοι διαπραγματευόταν για να τα βρουν με τον Χίτλερ.

ΥΠΕΞ Ιρλανδίας: Απαράδεκτο να αμφισβητείται η κυριαρχία ενός κράτους της ΕΕ

 


«Καθώς είμαι εδώ στην Αθήνα, είναι σημαντικό να καταστήσω ξεκάθαρο και να επαναλάβω ότι εμείς θεωρούμε απαράδεκτο για την κυριαρχία ενός κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αμφισβητείται» διεμήνυσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ιρλανδίας Σάιμον Κόβενι κατά τη διάρκεια κοινής δήλωσης με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια, μετά τη συνάντησή τους στην Αθήνα. Μάλιστα, προέταξε πως η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και συνοχή στην αντιμετώπιση αυτού του θέματος είναι τόσο σημαντικό όσο και κεφαλαιώδους σημασίας για να έχουμε τα σωστά αποτελέσματα, δεδομένης της σύρραξης στην Ουκρανία και εξέφρασε τη στήριξη της Ιρλανδίας στις προσπάθειες για να απαλυνθεί η ένταση μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας.

Νέο σχέδιο των ΗΠΑ κατά Ρωσίας-Ή θα το αποδεχθεί ο Ερντογάν ή θα “πέσει” πανηγυρικά-Η Ελλάδα είναι δεδομένη πλέον

Οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου προσπαθούν να δημιουργήσουν μια νέα αντιρωσική στρατιωτική συμμαχία που θα αποτελείται μόνο από τις ίδιες συν τις χώρες που συνορεύουν με τη Ρωσία, αλλά και την Τουρκία, έτσι ώστε οι πυρηνικοί πύραυλοι  ΗΠΑ και ΗΒ να μπορούν να τοποθετηθούν στα σύνορα της Ρωσίας, έχοντας χρονική απόσταση μόλις πέντε λεπτών μακριά από τη Μόσχα, αναφέρει σχετική ιστοσελίδα.

Η ίδια αναφέρει επί λέξη:" Ο στόχος είναι να κατακτηθεί η Ρωσία με τόσο γρήγορο τρόπο, που η χώρα αυτή να μην  είναι σε θέση να ανταποκριθεί σε μια πιθανή ξαφνική πυρηνική επίθεση των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Τέσσερις αερομαχίες για τον Νίκο Σιαλμά: Το «Μολών Λαβέ» του «πρώτου γερακιού» και το «Δεν ξεχνάμε» του Χαρδαλιά από τον Άη Στράτη

 


ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γ.Σ, HELLAS JOURNAL 

 
Τα τέσσερα «kill» στο βορειοανατολικό Αιγαίο ήταν για το Νίκο…

Οι τέσσερις αερομαχίες στο βόρειο Αιγαίο νωρίς το πρωί της Παρασκευής, δεν ήταν απλώς εμπλοκές που καταγράφονται καθημερινά κατά την εκδήλωση της τουρκικής παραβατικότητας. Αυτές οι αερομαχίες εμπεριείχαν το στοιχείο του συμβολισμού καθώς ήταν αποτέλεσμα της προσπάθειας των Τούρκων να δείξουν γι’ ακόμη μια φορά ότι δεν σέβονται τις ημέρες μνήμης που τιμούνται οι Έλληνες αεροπόροι.

  • Όπως κάνουν παραβιάσεις και εμπλέκονται σχεδόν κάθε χρόνο τον Μάϊο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, την ημέρα εκδήλωσης για τον Σμηναγό Κώστα Ηλιάκη στην Κάρπαθο, το ίδιο επιχείρησαν να κάνουν την Παρασκευή στον ουρανό του βορειοανατολικού Αιγαίου, τρία τέταρτα πριν την επιμνημόσυνη δέηση στο ακρωτήριο «Νικόλαος Σιαλμάς» και πριν καν απογειωθεί το ελικόπτερο που μετέφερε τους επισήμους στο ακριτικό νησί.

Συνέντευξη του Χρίστου Γούδη στον Αλέξανδρο Καρρά και τον Τρίτο Δρόμο