Κυριακή 19 Ιουνίου 2022

Έχουν καταλάβει στην Αθήνα και τη Λευκωσία τη σημασία της συμφωνίας του Ισραήλ και της Αιγύπτου με την Ε.Ε. για το φυσικό αέριο;



Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ*, Hellas Journal

Η συμφωνία του Ισραήλ με την Αίγυπτο και τις Βρυξέλλες, για τη μεταφορά του ισραηλινού φυσικού αερίου στην Ευρώπη, είναι μία συγκλονιστική εξέλιξη που πρέπει να της δοθεί η ανάλογη σημασία. Ιδιαίτερα από τις κυβερνήσεις της Αθήνας και της Λευκωσίας.

Όχι μόνο επειδή αυτή η εξέλιξη αποκλείει πλέον την «ενεργειακή οδό» της Τουρκίας (προς την Ευρώπη), αλλά και για ένα άλλο λόγο που είναι ο πιο σημαντικός: όλα δείχνουν ότι το Εβραϊκό Κράτος πήρε τις αποφάσεις του, ότι δηλαδή η πόρτα που επιχείρησε να ανοίξει στο Ισραήλ η κατοχική Τουρκία κρίνεται ως αναξιόπιστη, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Η Ελένη Φωκά στην Πλατεία Τραφάλγκαρ 19 Ιουλίου 1998. « Η Διζωνική θα μας κάνει τους τελευταίους Έλληνες στην Ελληνική Κύπρο»


19/6/2022

γράφει η Φανούλα Αργυρού

“Να μην έχεις κανένα φίλο, παρά μόνον εκείνον που πιστεύει εις το εθνικό σου συμφέρον. Και να μην έχεις κανέναν εχθρό παρά μόνον εκείνον που υποσκάπτει την ανεξαρτησία και την εθνική σου προκοπή”. Αδ. Κοραής

Στις 19 Ιουλίου 1998 η Ελένη Φωκά πορεύθηκε πλάι στα μέλη του “Λόμπυ για την Κύπρο” και όταν έφθασε η πορεία στην Πλατεία Τραφάλγκαρ η κα Φωκά οδηγήθηκε στην εξέδρα και περίμενε την σειρά της να μιλήσει. Οι μόνοι που την προσέγγισαν και την χαιρέτησαν μας είπε αργότερα, ήταν ο κ. Κυριάκος Τσιούπρας (ανταποκριτής του ΡΙΚ τότε) και ο κ. Ανδρέας Καραολής, Γραμματέας της ΕΚΟ (Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας).

Στέιτ Ντιπάρτμεντ για Ελλάδα- Τουρκία: «Η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα να προστατεύεται»


Η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να προστατεύεται, σημείωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το θέμα της «στρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών» στο Αιγαίο που εγείρει η Τουρκία.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των διαπιστευμένων συντακτών στο αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, τούρκος δημοσιογράφος είπε ότι η Αθήνα εξοπλίζει τα νησιά κατά παραβίαση διεθνών συνθηκών και ρώτησε ποια είναι η θέση των ΗΠΑ για το θέμα.

Στα Τάρταρα! Καταστροφή για την τουρκική Γαλάζια Πατρίδα η ενεργειακή συμφωνία ΕΕ-Αιγύπτου-Ισραήλ

"Καταστροφικό αποτέλεσμα για την "Γαλάζια Πατρίδα". Η Αίγυπτος γίνεται ενεργειακός κόμβος", είναι ο τίτλος άρθρου έγκριτου ΜΜΕ του οποίου τα κυριότερα σημεία είναι τα ακόλουθα:

"Το Ισραήλ, η Αίγυπτος και η Ευρωπαϊκή Ένωση υπέγραψαν μια τριμερή συμφωνία φυσικού αερίου στο Κάιρο την Τετάρτη, καθώς η Ευρώπη αγωνίζεται να βρει μια ενεργειακή στρατηγική για να αντικαταστήσει τη ρωσική προμήθεια από την οποία εξαρτάται εδώ και δεκαετίες.

Πάνε να ρεφάρουν με Eurofighter Typhoons οι Τούρκοι αντιλαμβανόμενοι ότι τα F-16 δεν θα τους δοθούν από τις ΗΠΑ


"Αντί να περιμένει τα F-16, η Τουρκία θα πρέπει να αποκτήσει Eurofighter Typhoons", είναι το άρθρο τουρκικού ΜΜΕ, του οποίου τα κυριότερα σημεία είναι τα ακόλουθα:

"Οι ήχοι μαχητικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων διαπερνούν τους ουρανούς πάνω από το Αιγαίο καθώς οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις (TSK) πραγματοποιούσαν τη  στρατιωτική τους άσκηση με το όνομα EFES 2022 στην παραλιακή πόλη της Σμύρνης την περασμένη εβδομάδα.

Μαζί με το σχεδόν 10.000 προσωπικό από 37 έθνη που συμμετείχαν στις ασκήσεις ήταν και μερικά από τα εγχώρια αναπτυγμένα στρατιωτικά υλικά της Τουρκίας.

Συγκέντρωση στο Βρετανικό Μουσείο υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα

 


 

Υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα διαδήλωσε πλήθος Ελλήνων και Βρετανών μέσα στο Βρετανικό Μουσείο, με αφορμή την συμπλήρωση 13 ετών από την έναρξη λειτουργίας του Μουσείου της Ακρόπολης.

Οι παριστάμενοι ύψωσαν πανό με το αίτημα της επανένωσης, καθώς και ελληνικές σημαίες, ενώ συμβολικά η διάσημη Βρετανοελληνίδα συγγραφέας, Βικτόρια Χίσλοπ, έσβησε τα κεράκια σε μια τούρτα γενεθλίων του Μουσείου Ακρόπολης.

Η Τουρκία ως Ιούδας προδίδει και ανταμοίβεται – Η Ελλάδα αγωνίζεται υπέρ Ελευθερία στο πλευρό των συμμάχων ανέκαθεν και εγκαταλείπεται

Επιμέλεια από Αντώνη Αντωνά με αποσπάσματα από διεθνείς πηγές και ιστορικά βιβλία του ιδίου, μεπρόσθετες πληροφορίες και σχόλια. Αναπροσαρμογή αναδημοσίευσης λόγω της επαίσχυντης στάσης της Τουρκίας κατά των συμμάχων τον ΒΠΠ. 

Η επιτήδεια ουδέτερη και μπαμπέσα Τουρκία …  πάντα ενεργεί σύμφωνα με την τούρκικη παροιμία …. 

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΤΡΟΠΗ … ΜΟΝΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ.