Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022

Ξεδιάντροπος και επικίνδυνος ψεύτης ο Ερντογάν: «Πρόσφυγες ληστεύονται, ξυλοκοπούνται, δολοφονούνται από τις ελληνικές Αρχές»


Όσοι βλέπουν διάθεση χαμηλών τόνων από το απολυταρχικό καθεστώς της Άγκυρας καλύτερα να το ξανασκεφτούν και ο ισλαμιστής πρόεδρος Ερντογάν φροντίζει να τους διαψεύδει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο κάθε φορά.

Προφανώς τα ελεγχόμενα από το σύστημα Ερντογάν ΜΜΕ της Τουρκίας μόνον τυχαία δεν έγραψαν ότι σχεδιάζει την καταγγελία της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ. Φρόντισε να τους επιβεβαιώσει ο ίδιος ο Ερντογάν με νέα χυδαία και αναπόδεικτα φληναφήματα σε βίντεο -μήνυμά του στην Παγκόσμια Κοινοβουλευτική Διάσκεψη για τη Μετανάστευση.

Ο άνθρωπος που έχει εργαλειοποιήσει τους πρόσφυγες είτε για να κερδίζει χρήματα, είτε για να πιέζει καταστάσεις έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι:

Πόσο θα αποτρέψει μία τουρκική επίθεση το ελληνογαλλικό σύμφωνο;Ακόμα και οι ουκ ολίγοι στην Αθήνα που παραδοσιακά ψάχνουν τρόπο να δικαιολογήσουν την κατά καιρούς τουρκική επιθετική ρητορική, αυτές τις ημέρες έχουν σιωπήσει. Ο Ερντογάν, με τη σύμπραξη της αντιπολίτευσης και των Μίντια της Τουρκίας, έχει καλλιεργήσει ένα χωρίς προηγούμενο πολεμικό κλίμα κατά της Ελλάδας. Κι αυτό δεν μετριάζεται από το γεγονός ότι ο Ακάρ το έπαιξε “καλός μπάτσος”. Στην Άγκυρα είναι υποχρεωμένοι να υπολογίσουν –εκτός των άλλων– και το ελληνογαλλικό σύμφωνο αμυντικής συνδρομής.

Αν και ο “σουλτάνος” έχει δείξει ότι δεν διστάζει να κάνει στροφή, εάν κρίνει ότι αυτό υπαγορεύει το συμφέρον του, θα του είναι δύσκολο να ρίξει τον εθνικιστικό-πολεμικό πυρετό που ο ίδιος έχει πυροδοτήσει.

Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (ΟΣΣΑ/CSTO), ΩΣ ΤΟ ΝΕΟ «ΣΥΜΦΩΝΟ ΤΗΣ ΒΑΡΣΟΒΙΑΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΚΕΝΡΙΚΗ ΑΣΙΑ

Οργανισμός της Συνθήκης Συλλογικής Ασφαλείας

    Του Ευάγγελου Γριβάκου, Αντιστρατήγου ε.α. - ΝομικούΤο τέλος του Ψυχρού Πόλεμου τον Ιούλιο 1991, ακολούθησε και η διάλυση του Συμφώνου της Βαρσοβίας (Warsaw Pact- WP ), που αποτελούσε το αντίπαλο δέος του ΝΑΤΟ. To 1994, η Ρωσία, σε αναζήτηση κάποιου – έστω και λιγότερο ισχυρού - υποκατάστατου του WP, υπέγραψε με άλλα οκτώ μετασοβιετικά κράτη την «Συνθήκη Συλλογικής Ασφάλειας» η οποία, στις 7 Μαΐου 2002, αναβαθμίστηκε με την Συμφωνία έξι κρατών (Ρωσίας, Αρμενίας, Καζακστάν, Κιργισίας, Λευκορωσίας, Τατζικιστάν) να συμπήξουν, πάντοτε υπό την ηγεμονία της Ρωσίας, μια «χαλαρή» στρατιωτική διακυβερνητική Συμμαχία με τίτλο «Οργανισμός της Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (ΟΣΣΑ) - Collective Security Treaty Organisation ( CSTO)». Από την Συμμαχία απείχαν το Αζερμπαϊτζάν και η Γεωργία, ενώ το Ουζμπεκιστάν υπεισήλθε τον Αύγουστο 2006, αλλ΄απεσύρθη τον Ιούνιο. 

ΕΕ: «Έγκλημα πολέμου» τα ρωσικά εμπόδια στις ουκρανικές εξαγωγές σιτηρών λέει ο Μπορέλ Λίγο πριν την Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών

 


Ένα «αληθινό έγκλημα πολέμου» διαπράττει η Ρωσία, εμποδίζοντας τις ουκρανικές εξαγωγές σιτηρών με κίνδυνο να αυξήσει την απειλή του λιμού στον κόσμο, επανέλαβε σήμερα Δευτέρα ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ, πριν από  την σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 Δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι εκατομμύρια τόνοι σιτάρι παραμένουν αποκλεισμένοι στην Ουκρανία όταν ο υπόλοιπος παγκόσμιος πληθυσμός υποφέρει από την πείνα. Είναι ένα αληθινό έγκλημα πολέμου. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι αυτό θα διαρκέσει για πολύ ακόμη. Διαφορετικά θα πρόκειται αληθινά κάτι για το οποίο θα είναι υπεύθυνη η Ρωσία», δήλωσε ο Μπορέλ στο Λουξεμβούργο πριν από μια σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

21.6.22 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ - VIDEO

Η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΦΕΡΩΝ (1956-1964) (βίντεο)
Του  Γιώργου Νικολαΐδη

 
1. Η ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΟΚΑΡΙΝΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΧΟΡΩΔΙΕΣ ΩΣ ΠΡΟΟΙΜΙΟ ΤΗΣ
ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ.


1950. Η Ελλάδα έχει βγει από την μεγάλη περιπέτεια του εμφυλίου. Οργανώσεις του
εξωτερικού, όπως ο Ελληνικός και ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός, ή (Οργανισμός
Περίθαλψης και Αποκατάστασης των Ηνωμένων Εθνών) και η  βοηθούν όσο μπορούν
την πληγωμένη Ελλάδα να συνέλθει από τα δεινά της. Πολλά πακέτα με διάφορα είδη
βοήθειας για παιδιά και μεγάλους, καταφθάνουν σε χωριά προπαντός της επαρχίας. Σε
κάποιες αποστολές που προορίζονταν για το χωριό των Φερών, τα πακέτα καταφθάνουν
στο Α΄ Δημοτικό σχολείο, όπου καταγράφονται τα είδη και κατανέμονται ανάλογα με τις
ανάγκες.
Ο δάσκαλος Ιωσήφ Νικολαΐδης υπηρετεί εδώ και 12 χρόνια σ΄ αυτό το σχολείο.

Ύπάρχει άραγε χώρα όπου «πετάει» ο γάιδαρος;Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος*


     Επικαιροποιώ και εμπλουτίζω σήμερα ένα παλιότερο άρθρο μου καθώς διαβάζω
πηχιαίους τίτλους και ακούω ραδιοτηλεοπτικούς διθυράμβους για το ΤΕΛΟΣ της «αυστηρής
οικονομικής μας επιτήρησης» την ώρα που διαθνώς επισημαίνεται με έμφαση ότι τα
Ελληνικά και Ιταλικά ομόλογα μέσα στην απρόσμενη δίνη οικονομικών προβλημάτων θα
αντιμετωπίσουν πάλι δυσκολίες...
https://www.ft.com/content/1a699b10-7ed4-40b4-b0f3-1eb716e1f8d2
Τελικά πετάει ή δεν πετάει ογάιδαρος όπως θέλει το σχετικό παροιμιακό λαϊκό δίλημμα;
     Όσο και αν ακουστεί αυτό παράξενο και ίσως κριθεί από μερικούς και επιστημονικά
αντιδεοντολογικό στο μέτρο που όλοι γνωρίζουμε ή θα έπρεπε να γνωρίζουμε από το Νόμο
της βαρύτητας και την ανατομική μορφή των συμπαθών τετράποδων η απάντηση είναι πάντα
απόλυτα αρνητική!..

Η συγκλονιστική επιστολή του Πέτρου Μολυβιάτη, μέσω της “Καθημερινής” στον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟΑξιότιμε κύριε Γενικέ Γραμματέα του ΝΑΤΟ,

Τον τελευταίο καιρό προβαίνετε σε δηλώσεις σχετικά με την κρίση που επικρατεί στις σχέσεις Ελλάδος – Τουρκίας. Οι δηλώσεις αυτές φαινομενικά τηρούν ίση απόσταση μεταξύ των δύο χωρών.

Στην πραγματικότητα όμως είναι τυπικά απαράδεκτες, ουσιαστικά ευνοούν τον επιτιθέμενο εις βάρος του θύματός του και τελικά είναι επιβλαβείς για τη Συμμαχία.

Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ είναι υπάλληλος των κυβερνήσεων που τον διορίζουν και καταβάλλουν τον μισθό του από τα χρήματα των φορολογουμένων τους. Δεν διαμορφώνει πολιτική –αυτό είναι έργο των κυβερνήσεων– και δεν εκφράζει θέσεις χωρίς την έγκρισή τους. Και προφανώς δεν έχει εγκρίνει τις δηλώσεις αυτές η ελληνική κυβέρνηση.

Η πραγματικότητα των ελληνοτουρκικών προβλημάτων: Παραμύθι με “ιέρακες και περιστέρες” στην Τουρκία

 

 


 

 

 

Του ΝΙΚΟΥ ΜΕΛΕΤΗ, Liberal

Σε ένα νεύμα του Ακάρ, στην Αθήνα σπεύσαμε σχεδόν να πανηγυρίσουμε για τα «μηνύματα αποκλιμάκωσης» από την Άγκυρα, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά πόσο ευάλωτοι είμαστε στα επικοινωνιακά τεχνάσματα και τις υβριδικές επιχειρήσεις της Τουρκίας.

Αρκούσε μια χειραψία στο «πόδι» και τρία τέσσερα λεπτά συζήτηση για να αρχίσει στην Αθήνα το «ξέπλυμα» όχι μόνο του Χ. Ακάρ αλλά και της Τουρκίας και να ανακαλύπτουμε εσωτερικές έριδες, «διπλούς» ρόλους με τον Ακάρ σε ρόλο περιστεράς. Δεν χρειάστηκαν περισσότερες από 20 ώρες για να προσγειωθεί και πάλι το σύστημα στην σκληρή πραγματικότητα με τις δηλώσεις Ερντογάν που ουσιαστικά έκλεισαν και πάλι κάθε δίαυλο ουσιαστικής επικοινωνίας μεταξύ των δυο κυβερνήσεων.

Άρθρο Αλ. Μαλλιά στην «Κ»: Διάλογος του παραλόγου με την Τουρκία;


Θέλησε ίσως να οικειοποιηθεί (και) τον «σκοτεινό» Εφέσιο φιλόσοφο Ηράκλειτο ο πρόεδρος Ερντογάν κατά την πολεμοχαρή ομιλία του στη στρατιωτική άσκηση EFES (Εφεσος), κατά το «πόλεμος πατήρ πάντων»; [A.P. Photo/Burhan Ozbilici]
Ανοιχτοί µεν στον διάλογο με την Τουρκία, όμως «δεν μπορείς να κάνεις διάλογο με το παράλογο», επισήμανε ο κ. πρωθυπουργός στην επίκαιρη συνέντευξή του «Στο Κέντρο» της Δημόσιας Τηλεόρασης.

 

 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Π. ΜΑΛΛΙΑΣ*

Ανοιχτοί µεν στον διάλογο με την Τουρκία, όμως «δεν μπορείς να κάνεις διάλογο με το παράλογο», επισήμανε ο κ. πρωθυπουργός στην επίκαιρη συνέντευξή του «Στο Κέντρο» της Δημόσιας Τηλεόρασης.