Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

Οι Τούρκοι απειλούν με κατάληψη την Ψέριμο – Τι λέει το πρακτορείο Anadolu

 


Την τιμητική του στο Anadolu έχει σήμερα το νησί Ψέριμος. Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων δημοσιεύει φωτογραφίες και εκτενές ρεπορτάζ για τη ζωή στο νησί, προκειμένου να στηρίξει την καταγγελία περί παράνομης στρατιωτικοποίησης αλλά και εποικισμού!

Σύμφωνα λοιπόν το Anadolu, στο οποίο μάλιστα έχει κληθεί να κάνει σχόλια απόστρατος συνταγματάρχης του τουρκικού στρατού, η Ψέριμος βρίσκεται μέσα στα τουρκικά χωρικά ύδατα και εξαιρείται από το γενικό καθεστώς που διέπει τα Δωδεκάνησα. Δηλαδή εκτός από αποστρατιωτικοποιημένο θα έπρεπε να είναι και ακατοίκητο!

Το πρακτορείο παραθέτει φωτογραφίες που έχουν ληφθεί από πολύ μικρή απόσταση, επίσης επικαλείται δορυφορικές φωτογραφίες και άλλες από drones και έχει μαρκαρισμένα σημεία τα οποία χαρακτηρίζει στρατιωτικού ενδιαφέροντος.

Το αόρατο δώρο του Ερντογάν στον Ελληνισμό – Θα το αξιοποιήσουμε;


Ο Ερντογάν θα μας πιέσει στο ΝΑΤΟ για την αποστρατιωτικοποίηση, οι Τούρκοι αμφισβητούν πλέον και ονομαστικά την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, δημόσιες συζητήσεις στην Τουρκία για ενδεχόμενο ναυτικό αποκλεισμό σε νησιά και γενικότερα ενδεχόμενο εκδήλωσης κάποιας στρατιωτικής ενέργειας… Μια κατάσταση που εύκολα θα περιγραφόταν σαν απελπιστική, αλλά που παράλληλα προσφέρει μια μεγάλη ευκαιρία στην Ελλάδα. Το ζήτημα είναι εάν θα την εκμεταλλευτεί.

Η ευκαιρία αυτή αφορά στο ξεκαθάρισμα εντός Ελλάδος τί ισχύει και τί όχι στις σχέσεις μας με την Τουρκία. Είναι ευκαιρία η συζήτηση να ξεφύγει από τα ιδεολογήματα και να προσγειωθεί στην πραγματικότητα. Να περιθωριοποιηθούν δηλαδή ένθεν κακείθεν στερεότυπα δεκαετιών. Αυτό θα διευκόλυνε πολύ την πραγματικά κρίσιμη συζήτηση για το τί ακριβώς πρέπει να κάνει η Ελλάδα σε βάθος χρόνου για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Μια συζήτηση που πρέπει να έχει πρακτικό και όχι θεωρητικό περιεχόμενο.

Τι ΔΕΝ ακούμε απ ΄ όσα μας λέει ο Ερντογάν! Ο Δρ Δημ.Σταθακόπουλος τα επισημαίνει γιατί δείχνουν όσα έρχονται

Του Δημ. Σταθακόπουλου

Σύμφωνα με τη δήλωση του Τούρκου Προέδρου , στις 9 Ιουνίου τρέχοντος, όπου ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στις επόμενες Προεδρικές εκλογές, η γείτονα , κρατάει από τη Δύση τα εργαλεία και τα οφέλη που πήρε και παίρνει διαχρονικά, στρέφοντας όμως πλέον ( πανηγυρικά) προς την Ευρασία την οποία εκτός από φυσικό της χώρο, θεωρεί και πλήρως επικρατέστερο στο άμεσο μέλλον, αφού υπερτερεί δημογραφικά της Δύσης, έχει επάρκεια/ αυτονομία ενέργειας και τροφίμων, σε αντίθεση με τη Δύση, ενώ η Ευρασία κατέχει και το αθροιστικό σύνολο πυρηνικών όπλων .

Πιθανολογεί πως το 2053 ( 600 χρόνια από την Άλωση) η Τουρκία θα είναι στους G7, ενώ το 2071 ( 1000 χρόνια από το Μάτζικερτ ) θα είναι στις 3-4 ισχυρότερες χώρες της γης .

«Θερμό καλοκαίρι»: Η Άγκυρα βγάζει για έρευνες και γεωτρήσεις το πλωτό γεωτρύπανο «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν»


Η Άγκυρα ανακοίνωσε έρευνες και γεωτρήσεις μέσω των τουρκικών ΜΜΕ στην Ανατολική Μεσόγειο προαναγγέλλοντας έτσι ένα «θερμό» καλοκαίρι.

Όπως σημειώνουν το νέο γεωτρύπανο Αμπντούλ Χαμίτ Χαν θα ξεκινήσει το ταξίδι του στις 15 Ιουλίου στην περιοχή της «Γαλάζιας Πατρίδας».

Σημειώνεται ότι ως «Γαλάζια Πατρίδα» οι Τούρκοι θεωρούν ένα πολύ μεγάλο μέρος της ελληνικής υφαλοκρηπίδας νοτίως κα νοτιοδυτικά της Κρήτης όπως και γύρω από το Καστελόριζο.

Εθνικιστικό παραλήρημα των Τσάμηδων στην Ολομέλεια της Βουλής της Αλβανίας: Σφοδρή καταδίκη από την Ομόνοια


 

Η Δημοκρατική Ένωση της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας καταδικάζει δημόσια και προειδοποιεί για τις συνέπειες ενεργειών όπως οι χθεσινές εκδηλώσεις φανατισμού, ανθελληνισμού, καλλιέργειας διεθνοτικού μίσους και προφανώς αντίθετες με τις πραγματικές ανάγκες για ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή.

Τα παραπάνω αναφέρει ανακοίνωση του γραφε΄λιου τύπου της ΔΕΕΕΜ Ομόνοια. Σημειώνει και τα εξής:

Υπόλογοι είναι τόσο οι διοργανωτές, πολιτικά σχήματα και οργανώσεις δημοσίως γνωστά από που παρακινούνται και χρηματοδοτούνται, αλλά ταυτόχρονα και οι ιθύνοντες φορείς του Κοινοβουλίου.

Επιτέλους η Κύπρος αγοράζει όπλα: H Εθνική Φρουρά εξοπλίζεται με έξι γαλλικά μαχητικά ελικόπτερα (video)

 

Ο γενικός διευθυντής του Υπουργείου Άμυνας κ. Ανδρέας Π. Λουκά μπροστά σε ένα από τα γαλλικά ελικόπτερα. Φωτογραφία Πολίτης

Ενισχύει ακόμη περισσότερο την αποτρεπτική της ικανότητα η Εθνική Φρουρά η οποία προτίθεται να αγοράσει έξι γαλλικά μαχητικά ελικόπτερα ελαφρού τύπου, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ανδρέα Παφίτη στο Omega.

Σε συνεδρία της η Επιτροπή Άμυνας της Βουλής αποδέσμευσε κονδύλι 53 εκατομμυρίων ευρώ που προορίζεται να καταβληθεί ως προκαταβολή για την αγορά των εν λόγω ελικοπτέρων.

Πρόκειται για ελικόπτερα της εταιρείας airbus helicopters τα οποία ο ίδιος ο αρχηγός της εθνικής φρουράς και ο διευθυντής του Υπουργείου άμυνας είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά σε διεθνή στρατιωτική έκθεση που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι.