Σάββατο 25 Ιουνίου 2022

''Η Άγκυρα φοβάται. Τουρκική ήττα θα σημαίνει το φυσικό τέλος των ηγετών της'' Κ.Γρίβας

 

Αποκάλυψη: Turkaegean με τη σφραγίδα της ΕΕ

 Της Κατερίνας Άτση

Σε μία απαράδεκτη απόφαση  εις βάρος της Ελλάδας και υπέρ της Τουρκίας έχει προχωρήσει η Επιτροπή Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας της ΕΕ ( EUIPO) , την ώρα που οι ΗΠΑ αρνήθηκαν να υποκύψουν σε αίτημα της Άγκυρας για χρήση του brand name «Turkaegean».

Αντιθέτως, η Επιτροπή έκανε αποδεκτή - χωρίς καμία ένσταση- την τουρκική απαίτηση, να οικειοποιηθεί έμμεσα την θάλασσα του Αιγαίου (και) μέσω διαφημιστικής καμπάνιας, πατεντάροντας το «Turkaegean» για τουριστικούς σκοπούς.

 Σε έγγραφο που αναρτήθηκε στην EUTM,  αρμόδια ευρωπαϊκή υπηρεσία για την κατοχύρωση εμπορικών σημάτων και φέρνει στη δημοσιότητα το naftemporiki.gr  φαίνεται ότι  ο όρος έχει γίνει δεκτός, ήδη από τις 15 Δεκεμβρίου του 2021, με ημερομηνία λήξης την 16 Ιουλίου του 2031.

Και το «πατριωτάκι» , ο ναύαρχος Τζέϊμς Σταυρίδης στηρίζει με άρθρο του Τουρκία!

  

Ο πρώην διοικητής των νατοϊκών δυνάμεων  Ευρώπης ναύαρχος Τζέιμς Σταυρίδης, με άρθρο του στο Bloomberg παίρνει σαφώς θέση υπέρ της Τουρκίας! Κι αν ο ναύαρχος με «ελληνικές ρίζες» εκφράζει θέσεις όμοιες με αυτές του τουρκόφιλου γγ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλντεμπεργκ, καταλαβαίνουμε τι θα αντιμετωπίσει η Ελλάδα εντός ΝΑΤΟ. Ο Σταυρίδης γράφει στο άρθρο του ακόμη και για «μακεδονικό έθνος»!!!

Ο Σταυρίδης πρώτα απ ΄ όλα κατακεραυνώνει το βέτο που υπάρχει στο ΝΑΤΟ φέρνοντας ως παράδειγμα το γεγονός ότι «μακεδονικό έθνος αναγκάστηκε να αλλάξει το όνομα του σε Βόρεια Μακεδονία και να περιμένει 10 χρόνια απλά και μόνο επειδή δεν ήθελε η Ελλάδα»!!!

Ν. Δένδιας: Παρακολουθούμε τις ενέργειες του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής
 Του Μιχάλη Χατζηκωνσταντίνου

mchatzikonstantinou@naftemporiki.gr

Ρητή διαβεβαίωση ότι το υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί τις ενέργειες του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής έδωσε ο Νίκος Δένδιας απαντώντας στον επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μιχάλη Κατρίνη, ο οποίος κατήγγειλε πως ο βουλευτής Ροδόπης του κόμματος, Ιλχάν Αχμέτ, δέχεται απειλές από «παρακρατικούς κύκλους της Τουρκίας».

«Το υπουργείο Εξωτερικών – τόσο η Κεντρική Υπηρεσία όσο και το σύνολο των Αρχών μας στο εξωτερικό- παρακολουθεί αδιαλείπτως τις όποιες τουρκικές απόπειρες αλλοίωσης της πραγματικότητας στη Θράκη, προβαίνοντας στις ανά περίπτωση ενδεδειγμένες ενέργειες» τόνισε σε έγγραφό του ο κ. Δένδιας απαντώντας σε ερώτηση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, το οποίο με πρώτο υπογράφοντα τον Μιχάλη Κατρίνη είχε καταγγείλει τη δράση του Τούρκου προξένου της Κομοτηνής, Μουράτ Ομέρογλου.

«Ναυμαχία» μέχρι τελικής πτώσης: Knock out ανάμεσα σε Γαλλία και Ιταλία για τις κορβέτες

  


Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού και τους σχεδιαστές του μέλλοντος του όπλου,

καθ’ οδόν προς το γραφείο της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής άμυνας, βρίσκεται η έκθεση επιχειρησιακής αξιολόγησης των κορβετών.

  • Σύμφωνα με πληροφορίες ο φάκελος των «τριών» που πέρασαν τον πήχη της αξιολόγησης πρόκειται να παραδοθεί στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, από την ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού, στα χέρια του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου. Και ο υπουργός με την σειρά του, αφού μελετήσει με το επιτελείο του τα υπέρ και τα κατά που έχουν καταγραφεί για Doha, Gowind και Sigma, θα συζητήσει τις λεπτομέρειες του φακέλου με τον πρωθυπουργό.

Η μετωπική Τουρκίας – Ελλάδας και η σίγουρη εμπλοκή στο ΝΑΤΟ

  

H Tουρκία θέτει ευθέως ζήτημα συνόρων. Για την ακρίβεια επέκτασης συνόρων. Δεν πρόκειται δηλαδή για μια παροδική η περιστασιακή ένταση στις σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα ή με τις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Στην αρχή άπαντες έσπευσαν να ερμηνεύσουν τον τουρκικό αναθεωρητισμό ως ένα πρόσχημα το οποίο έχει ως στόχο μόνο τη συνεκμετάλλευση επί των υδρογονανθράκων στο Αιγαίο. Όμως όχι, δεν είναι μόνο αυτό. Η Τουρκία θέτει ανοικτά και ξεκάθαρα πλέον ζητήματα που έχουν να κάνουν με την επέκταση των συνόρων της και άρα επιβουλεύεται την εθνική μας κυριαρχία.

Πρέπει να καταστεί σαφές ότι ο Ταγίπ Ερντογάν και το καθεστώς που εκπροσωπεί δεν απειλεί μόνο τα κυριαρχικά μας δικαιώματα αλλά συνολικά την εθνική μας κυριαρχία.