Κυριακή 26 Ιουνίου 2022

Η ομιλία του Ιωάννη Αμπατζόγλου στο Βελλίδειο σχετικά με τις παραβιάσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών από τα Σκόπια

Ημερίδα που διοργάνωσε η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού με θέμα: "Καταγγέλουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών".


Η ομιλία του Ιωάννη Αμπατζόγλου, Προέδρου της Επιτροπής Ελληνισμού, “Οι παραβιάσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών και το μέλλον της”, στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργάνωσε η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού με θέμα “Καταγγέλουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών” (Θεσσαλονίκη, Βελλίδειο 22-6-22).


«Γκρίζες ζώνες» έχει και η Τουρκία

  

ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΥΡΙΓΟΣ*

Στο διεθνές δίκαιο ισχύει ως αρχή ότι οι συνθήκες που καθορίζουν σύνορα δεν λήγουν ποτέ. Οι λόγοι είναι η προστασία του συνοριακού status quo και η θέσπιση του απαραβίαστου των συνοριακών ρυθμίσεων. Το εδαφικό καθεστώς στο Αιγαίο έχει ρυθμιστεί από τις συνθήκες ειρήνης της Λωζάννης (1923), των Παρισίων (1947) και από την ιταλοτουρκική συμφωνία του Ιανουαρίου 1932 για τα Δωδεκάνησα και τη συμπληρωματική συμφωνία/πρακτικό (procès-verbal) του Δεκεμβρίου 1932.

Ο Φλώρος στο Ισραήλ, τα τουρκικά drones-UAV και το βελτιωμένο “φάρμακο”

 Το πρόβλημα με τα τουρκικά drones-UAV το έχουμε θίξει και στο παρελθόν. Η Τουρκία έχει αναπτύξει μια ικανότατη βιομηχανία για μη-επανδρωμένα εναέρια οχήματα, οπλισμένα, και μη, με την οποία έχει καταστεί εξαγωγική δύναμη σε αυτά τα είδη. Τα τουρκικά drones-UAV ενδέχεται να αποτελέσουν μεγάλο “πονοκέφαλο” για τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις στο εγγύς μέλλον.

Κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στο Ισραήλ, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος μετέβη στην αεροπορική βάση Palmachim, όπου επισκέφθηκε την 200η Μοίρα και ενημερώθηκε για την αποστολή, την οργάνωση, την ολοκλήρωση και τα επίπεδα της ισραηλινής Αεράμυνας, για τα χαρακτηριστικά των συστημάτων IRON DOME, DAVID’s SLING και ARROW-3. Επίσης ενημερώθηκε για την αποστολή και τις δυνατότητες των UAV HERON τα οποία εκμισθώνει η χώρα μας. Επισκέφθηκε και μία πυροβολαρχία IRON DOME.

Κώστας Γρίβας: Οφείλουμε να κτυπήσουμε πρώτοι την Τουρκία. Κέντρα εντός Ελλάδος λειτουργούν υπέρ της

 

Οι ηγέτες των BRICS εναντίον κυρώσεων και ηγεμονίας ΗΠΑ - ΕΕ

 


 Οσο τα μάτια των Δυτικών, και της Ελλάδας, είναι στραμμένα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, στη σύνοδο των G7 και στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ την ερχόμενη εβδομάδα, ο υπόλοιπος κόσμος διεκδικεί και προετοιμάζει το δικό του μέλλον. Ο υπόλοιπος κόσμος των BRICS εκπροσωπεί το 42% του πληθυσμού, το ¼ των εδαφών και το το ¼ του ΑΕΠ του πλανήτη. 

Την Πέμπτη ολοκληρώθηκε η σύνoδος των BRICS. Υπό την ετήσια προεδρία του ηγέτη της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, συνομίλησαν ο Ρώσος πρόεδρος Β. Πούτιν, ο Ινδός πρωυπουργός Ναρέντρα Μόντι, ο Βραζιλιάνος πρόεδρος Ζ. Μπολσονάρου και ο Νοτιοαφρικανός πρόεδρος Σίρλ Ραμαφόζα.