Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

«Νόμιμη και επιβεβλημένη η στρατικοποίηση των νησιών μας» Γράφει ο Νότης Μαριάς*

Εντείνονται καθημερινά οι απειλές της Τουρκίας κατά της Ελλάδας που συνοδεύονται πλέον και με την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας σε συγκεκριμένα νησιά του Β.Α. Αιγαίου αλλά και σε ολόκληρη τη Δωδεκάνησο με το αιτιολογικό της δήθεν μη αποστρατικοποίησης των εν λόγω νησιών.

Στο πλαίσιο αυτό ο Αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι έθεσε τελεσίγραφο άμεσης αποστρατικοποίησης των παραπάνω νησιών διαφορετικά όπως είπε η Τουρκία θα αμφισβητήσει την ελληνική κυριαρχία στα εν λόγω νησιά με βάση δήθεν το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες (www.kathimerini.gr 23/6/2022).

Απάντηση στις απειλές της Γαλάζιας Πατρίδας, οι Harpoon που αποδέσμευσαν οι ΗΠΑ για τα Ελληνικά F-16 Viper

 

 

Η πρώτη πολεμική μοίρα που θα ενισχυθεί με F-16 Viper είναι από την Σούδα και απ’ ότι φαίνεται εκεί θα αποθηκευτούν και οι πρώτοι αντιπλοϊκοί πύραυλοι Harpoon. Πηγή εικόνας: Πολεμική Αεροπορία


Με την αεροπορική υπεροχή ως δεδομένη και την στιγμή που το άτυπο αεροπορικό εμπάργκο για την Τουρκία καλά κρατεί, το Ελληνικό αεροπορικό Επιτελείο προχωρά στην ενίσχυση του αεροπορικού στόλου και παράλληλα ενισχύει τις πολεμικές μοίρες με όπλα που αλλάζουν ραγδαία τα δεδομένα στο πεδίο του Αιγαίου και της Μεσογείου.

«Οι Τουρκικές δυνάμεις πέφτουν πάνω στην πιθανότητα χρήσης εκ μέρους της Ελλάδας, μέσω της Πολεμικής Αεροπορίας, όπλου με καταγεγραμμένη ιστορία καταστροφικών πληγμάτων κατά πλοίων επιφανείας.» Έγραφε πριν αρκετά χρόνια έκθεση της CIA, στην περίπτωση σύγκρουσης Ελλάδας Τουρκίας. Ο λόγος που επισήμαιναν τότε οι Αμερικανοί αυτή τη λεπτομέρεια, αφορούσε τους πυραύλους Exocet που έφεραν τα Mirage 2000 EGM.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ "ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΚΕΡΥΝΕΙΑ": ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΜΑΣ “ΚΤΙΖΕΤΑΙ” ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ…
ΑΚ63/2022                                                                              24.6.2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΜΕΝ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΜΕ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ…


Κυπριακέ Λαέ, πίσω από την πλάτη μας  και αντίθετα με τη βούληση σου την οποία ξεκάθαρα διατύπωσες  το 2004, στήνεται Τουρκικό Κράτος πάνω στην κατεχόμενη γη μας με την ενεργό συμμετοχή Κυβέρνησης και Ηγεσιών των Κομμάτων τα οποία δεν ακούγονται  να καταγγέλλουν και να διαμαρτύρονται.

 

Πληροφορούμαστε από τα ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ότι, η Ευρωπαϊκή Ένωση, και άρα τολμούμε να προσθέσουμε και   η Κυπριακή Κυβέρνηση, η οποία υποτίθεται ότι αγωνίζεται για απελευθέρωση του τόπου και ενώ ακόμη ο τόπος μας δεν έχει ελευθερωθεί, προχωρούν σε παράνομες χρηματοδοτήσεις έργων υποδομής  στα κατεχόμενα, τα οποία εκτελούνται πάνω στην κατεχόμενη γη μας και τα οποία αποτελούν τη ραχοκοκαλιά Τουρκικού Κράτους στα κατεχόμενα εδάφη μας. ΑΠΟ ΠΟΥ ΩΣ ΠΟΥ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΣΤΑ ΚΡΥΦΑ;

Ηγέτες, μάνατζερς, χάρισμα & «γυάλινη οροφή» για γυναίκες…

  Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος*

              

    Η έννοια του μάνατζμεντ πηγάζει και αποτελεί αντικείμενο μελέτης στη φιλοσοφία, την ιστορία, τις πολιτικές επιστήμες, την κοινωνιολογία, την ψυχολογία, τη στρατιωτική επιστήμη και τη θεολογία, ενώ η έννοια της ηγεσίας είναι επίσης ένας τομέας ενδιαφέροντος και μελέτης για τα περισσότερα από τα παραπάνω αυτά γνωστικά πεδία.

     Τις τελευταίες δεκαετίες έχουν προκύψει ευρύτατες συζητήσεις αναφορικά με τις ομοιότητες και τις διαφορές μεταξύ Ηγετών και Μάνατζερ ως πρόσωπα, και μεταξυ Ηγεσίας και Διοίκησης ως διαδικασίες. Οι Bennis και ο Nanus, θεώρησαν τους μάνατζερ ως άτομα που εκτελούν ρουτίνες και εκπληρώνουν προκαθορισμένες δραστηριότητες σε αντίθεση με τους ηγέτες που επηρεάζουν τους άλλους παρέχοντας οράματα: «Οι Μάνατζερς κάνουν τα πράγματα σωστά ενώ οι Ηγέτες κάνουν τα σωστά πράγματα». 

«ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ» ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ..! (ΔΙΧΑΣΜΟΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ;)

 


 Η προδοτική πράξη, δύο Ελλαδιτών ΕΦΙΑΛΤΩΝ, Συμφωνία των Πρεσπών (Σ.Π.) είναι τόσο τυραννική στον Ελλαδικό λαό ψυχολογικά και πνευματικά που δεν μπορεί να την προσπεράσει ο χρόνος: ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙ ΠΟΤΕ..!

Στην τυραννική αυτή ΜΝΗΜΗ της προδοσίας έρχεται να προστεθεί (προδοσία επί προδοσίας) και σε εκκλησιαστικό επίπεδο… Οι Φαναριώτες πάλι προς ικανοποίηση των ΗΠΑ, όπως στο Ουκρανικό σχισματικό (αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας, ψεύτικη αναγνώριση του Επιφανίου), θα έχει ως αποτέλεσμα την ανατροπή του Σκοπιανού ονόματος από την Αρχιεπισκοπή Αχρίδας σε «Εκκλησία της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ..!!»

Ποιας Μακεδονίας; Ο Σκοπιανός «Επίσκοπος» Βελεσών επεδείκνυε σε τηλεοπτική εκπομπή (10.3.21) χάρτη της Μεγάλης Μακεδονίας  τους των Σκοπίων. Τεκμήρια που κατετέθησαν στη Σύνοδο του Φαναρίου..