Τρίτη 28 Ιουνίου 2022

Έκτακτο συνέδριο Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Παμμακεδονικών Ενώσεων


9 Ιουλίου 2022 στην Θεσσαλονίκη

Το Σάββατο 9 Ιουλίου 2022, στις 6μμ, σε αίθουσα του Grand Hotel Palace Θεσσαλονίκης η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ οργανώνει ένα έκτακτο Παγκόσμιο Συνέδριο των Παμμακεδονικών Ενώσεων με την ευκαιρία συμπλήρωσης τεσσάρων χρόνων από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί τόσο με φυσική παρουσία όσο και εξ αποστάσεως, μέσω zoom, για να διευκολυνθεί η συμμετοχή των ομογενών από ολόκληρο τον κόσμο.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Για όσους θα συμμετέχουν εξ αποστάσεως απαιτείται αποστολή σχετικού email στην οργανωτική επιτροπή (macedon.dg@gmail.com).

Η Αλήθεια για την Καταστροφή της Σμύρνης μέσα από τις Μαρτυρίες του Τζωρτζ ΧόρτονΗ διάλεξη στο ΙΗΑ-ΖΟΟΜ Forum (Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2022)

Της Ισμήνης Λαμπ*

Αξιότιμε κ. Βόγγολη, σας ευχαριστώ πολύ για την ευγενική σας εισαγωγή . Αξιότιμοι κ. Προέδρε, κ. Σκεντέρη, κυρίες και κύριοι,  θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους από καρδιάς για την ιδιαίτερη τιμή, την χαρά, και την ευκαιρία που μου δίνετε να σας μιλήσω για έναν μεγάλο οραματιστή,  έναν ευγενή και σπάνιο, άνθρωπο, για τον πραγματικό Χόρτον.

Έχω το προνόμιο και την ευθύνη να είμαι η εξουσιοδοτημένη  βιογράφος του George Horton. Αυτό σημαίνει ότι είχα πλήρη και αποκλειστική πρόσβαση σε όλα τα προσωπικά  έγγραφα  του Χόρτον, ένα αρχείο το οποίο κανείς δεν είχε ερευνήσει σε βάθος μέχρι σήμερα, καθώς πολύτιμες πρωτογενείς πηγές παρέμεναν αναξιοποίητες.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη απενεργοποιεί τα πεδία βολής στο Αιγαίο, ακυρώνοντας το “δόγμα Καμμένου” Για όσους δεν γνωρίζουν, ο Πάνος Καμμένος ήταν ο πρώτος υπουργός που διατηρούσε ενεργά πεδία βολής σε ολόκληρο το Αιγαίο, ώστε να είναι σε θέση να ισοπεδώσει οποιαδήποτε βραχονησίδα στην οποία θα αποβιβάζονταν τούρκοι.

Με παιδαριώδεις και άκρως επικίνδυνες κινήσεις ανοίγει στον Ερντογάν τον δρόμο για αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης.

Ο Ερντογάν επιδιώκει τη νομική διπλωματική και πολιτική αποδόμηση της Ελλάδας, με στόχο τον διασυρμό της χώρας διεθνώς για έλλειψη αξιοπιστίας και σοβαρότητας, ώστε να έχει τους ισχυρούς με το μέρος του (ΝΑΤΟ, ΙCΑΟ, ΙΜΟ, ΟΗΕ) για να καταλήξει στην αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης, είτε μέσω του ΔΔΧ είτε μέσω του Σ.Α. ΟΗΕ ή με διμερή ελληνοτουρκική συμφωνία και να γίνει αναίμακτα η μοιρασιά του Αιγαίου.

Σύνοδος ΝΑΤΟ: Σε ετοιμότητα η Αθήνα για ενδεχόμενες τουρκικές προκλήσεις

 


Έτοιμος να απαντήσει σε οποιαδήποτε τουρκική πρόκληση προσέρχεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, εφόσον ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θέσει ζήτημα αποστρατιωτικοποίησης ελληνικών νησιών.

Όπως έχει διαφανεί από το μπαράζ εμπρηστικών δηλώσεων εκ μέρους της γειτονικής χώρας το τελευταίο διάστημα ο Τούρκος πρόεδρος δεν αποκλείεται να επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί το φως των προβολέων που, μοιραία, θα πέσει επάνω του, για να προβάλει το θέμα της αποστρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών στο Αιγαίο. 

Γαλλίδα αρχικατάσκοπος “απαντά” στον Ερντογάν: Η θαμμένη έκθεση Φουρκάντ που αναγνωρίζει την κυριαρχία των ελληνικών νησιών

 

Η ταυτότητα της Φουρκάντ το 1944. COMMONS WIKIMEDIA via Huffington Post Greece

 Του ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ*, Huffington Post

Σε μια ναζιστική φυλακή της νότιας Γαλλίας, το 1942, μια όμορφη κρατούμενη περίμενε ότι θα την υπέβαλαν σε φρικτά βασανιστήρια.

Δίχως χρονοτριβή αφαίρεσε όλα της τα ρούχα, μένοντας γυμνή και κατευθύνθηκε στα κάγκελα του παραθύρου. Αφού τοποθέτησε το σώμα της ανάμεσα στις σιδερένιες μπάρες, άρχισε να σπρώχνει το κορμί της ανάμεσα στα κάγκελα.

Πνίγοντας τον πόνο της, η σημαντικότερη γυναίκα πράκτορας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου θα ταπείνωνε τους Ναζί δραπετεύοντας «μαγικά». Ελάχιστοι στην Ελλάδα γνωρίζουν πως η γυναίκα αυτή, 40 χρόνια μετά, θα έκανε πυρ και μανία την Άγκυρα.

Νέες πολεμικές ιαχές από τον αδιάντροπο Ερντογάν: Θα κάνουμε βήματα στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο

 


 Δεν θα διστάσουμε να κάνουμε βήματα στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο, δήλωσε ξανά χωρίς αιδώ ο ισλαμιστής Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ανακοίνωσε ότι οι Τούρκοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις έρευνες και τις γεωτρήσεις τους στην Μεσόγειο.

Σε δηλώσεις του έπειτα από συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι:

«Δεν διστάσαμε και δεν θα διστάσουμε να κάνουμε όλα τα απαραίτητα βήματα στην Μεσόγειο και το Αιγαίο». Πρόσθεσε ότι «η άσκηση Εφές 2022 ολοκληρώθηκε με επιτυχία με μια δραστηριότητα που δίνει εμπιστοσύνη στους φίλους μας και φόβο στους εχθρούς μας».

Το σπίτι του Καπετάν Κώττα καταστρέφεται και το κράτος αγρόν ηγοράζειΓράφει ο Ιωάννης Αμπατζόγλου*

Στις 18 Ιουνίου επισκεφθήκαμε το χωριό Κώτας (πρώην Ρούλια). Από αυτό το χωριό καταγόταν ο ήρωας μακεδονομάχος Καπετάν Κώττας και προς τιμήν του το χωριό μετονομάστηκε σε Κώτας.

Εκεί συναντήσαμε την κ. Αλίκη Ράμμου, εγγονή του Βασίλειου Ράμμου συναγωνιστή του Κώττα. Η κ. Αλίκη είναι η υπεύθυνη για το σπίτι του Καπετάν Κώττα, το οποίο λειτουργεί ως μουσείο και μας ενημέρωσε ότι το κτίριο δεν είναι πλέον επισκέψιμο λόγω ζημιών που έχει υποστεί από τον σεισμό του Ιανουαρίου.