Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022

Μάζης: Φρικτά τα αποτελέσματα από αυτά που πήρε η Τουρκία στο NATO για Σουηδία και Φιλανδία

Ερντογάν από ΝΑΤΟ: Κράτησε για το τέλος τις επιθέσεις στην Ελλάδα

 


Από το βήμα της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα, κατά την τελευταία ημέρα της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην ισπανική πρωτεύουσα, ο Τούρκος πρόεδρος επιτέθηκε στην Ελλάδα που, όπως είπε, «έχει παραβιάσει τον τουρκικό εναέριο χώρο 147 φορές» και για αυτόν τον λόγο «θα έπρεπε να λογοδοτήσει». 

Ο Τούρκος ηγέτης επανέλαβε, στο ίδιο πλαίσιο, και την κατηγορία ότι η Ελλάδα «στρατιωτικοποιεί νησιά κατά παραβίαση των Συνθηκών».

Μέγα πλήγμα για Πούτιν: Το’ βαλαν στα πόδια οι Ρώσοι από το Φιδονήσι: Ανελέητο το σφυροκόπημα από τους Ουκρανούς [videos]

 

Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα την αποχώρησή του από το Φιδονήσι, στρατηγική θέση στην Μαύρη Θάλασσα, το οποίο είχε καταληφθεί από τις δυνάμεις της Μόσχας.

Τις τελευταίες εβδομάδες, οι ρωσικές δυνάμεις δέχονταν συνεχείς βομβαρδισμούς από τις ουκρανικές δυνάμεις.

Σήμερα μάλιστα, οι ουκρανικές δυνάμεις ανέφεραν την έναρξη, σήμερα Πέμπτη 30 Ιουνίου, ενός νέου κύματος επιδρομών μεγάλης εμβέλειας εναντίον του νησιού.

Η δήλωση των Κοινών Δυνάμεων Νότου (JFS) ανέφερε ότι οι μονάδες πυραύλων και πυροβολικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (UAF) εκτέλεσαν τουλάχιστον 150 βολές πυρός εναντίον του νησιού εμβαδού 1,5 χιλιομέτρου.

Χωρίς την έγκριση του Κογκρέσου F-16 ...γιοκ!

 


 Επειδή πολύς λόγος έγινε για την πιθανότητα πώλησης μαχητικών F-16 Viper, στην Τουρκία και αναβάθμισης άλλων F-16, πληροφορίες που εντάθηκαν κυρίως μετά τη συνάντηση Ερντογάν- Μπάιντεν και μετά την άρση του τουρκικού βέτο στην ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας, ένας υψηλόβαθμος Αμερικανό αξιωματούχος έσπευσε αμέσως από τη Μαδρίτη να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις (και διευκρινίσεις). 

Άρθρο του Τζέφρι Σακς στην «Κ»: Η Ουκρανία είναι η πιο πρόσφατη νεοσυντηρητική καταστροφή

 


 Ο πόλεμος στην Ουκρανία αποτελεί το αποκορύφωμα ενός 30ετούς αμερικανικού νεοσυντηρητικού κινήματος. Η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει στις τάξεις της τους ίδιους νεοσυντηρητικούς που είχαν υπεραμυνθεί των πολέμων των ΗΠΑ στη Σερβία (1999), στο Αφγανιστάν (2001), στο Ιράκ (2003), στη Συρία (2011), στη Λιβύη (2011) και έκαναν τόσα για να προκαλέσουν την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. To νεοσυντηρητικό ιστορικό αποτελεί ολοκληρωτική καταστροφή. Παρ’ όλα αυτά, ο Μπάιντεν έχει στελεχώσει την ομάδα του με νεοσυντηρητικούς. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο Μπάιντεν να οδηγεί την Ουκρανία, τις ΗΠΑ και την Ε.Ε. σε μία ακόμη γεωπολιτική πανωλεθρία.

Πούτιν: Θα απαντήσουμε με το ίδιο νόμισμα αν αναπτυχθούν δυνάμεις του ΝΑΤΟ στη Σουηδία και Φινλανδία

  Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να προκύψουν «εντάσεις» στη σχέση της Μόσχας με τη Φινλανδία και τη Σουηδία, μετά την απόφαση των δύο χωρών να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, όπως μεταδίδουν τα πρακτορεία Interfax και Ria.

Η Ρωσία, είπε ο Πούτιν, θα είναι αναγκασμένη να απαντήσει με το ίδιο νόμισμα εάν αναπτυχθούν υποδομές του ΝΑΤΟ στις δύο σκανδιναβικές χώρες, καταγγέλλοντας τις “ιμπεριαλιστικές φιλοδοξίες” του ΝΑΤΟ, το οποίο επιδιώκει «να επιβεβαιώσει την ηγεμονία του», όπως είπε.

Ποιο είναι το μίνι υποβρύχιο που αναβαθμίζει τον κίνδυνο υποθαλάσσια διείσδυσης στα νησιά μας από τους Τούρκους

 Η χώρα μας θα πρέπει να προβεί άμεσα στην αγορά μικροσυστημάτων απαγόρευσης υποθαλάσσιας προσέγγισης βατραχανθρώπων καθώς και συστημάτων  έγκαιρης προειδοποίησης-αισθητήρων, προκειμένου να "ντύσει" σε πρώτο χρόνο μικρονήσια μας στο Αιγαίο.

"Ιστορικό βήμα από την Τουρκία! Το κουμπί πατήθηκε για το εγχώριο και εθνικό «game changer» STM500", είναι ο τίτλος άρθρου τουρκικού ΜΜΕ του οποίου τα κυριότερα σημεία είναι τα ακόλουθα:

Ο Άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης μπροστά στο Σκήνωμα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου - Δημ. Λυκούδης

 


Από τον κ. Δημ. Λυκούδη, Θεολόγο Φιλόλογο

Από την πρώτη μαύρη μέρα που μπήκαν στην Ευρώπη οι Οθωμανοί..


Παρθενώνας. Άσβεστος Φάρος πολιτισμού και φιλοσοφίας,  για όλους τους πολιτισμένους λαούς, πλην βαρβάρων….

Επιμέλεια – Έρευνα – Αποσπασματικές αναδημοσιεύσεις με πρόσθετα σχόλια και πληροφορίες από Μαρία Ρ.

«Από την πρώτη μαύρη μέρα που μπήκαν στην Ευρώπη οι Οθωμανοί,, ήταν το μόνο δείγμα της ανθρωπότητας που έδειξε τη μεγαλύτερη έλλειψη ανθρωπισμού. Οπουδήποτε κι αν πήγαν, μια πλατιά κηλίδα αίματος έδειχνε τα ίχνη της διαβάσεώς τους και σ΄ όλη την έκταση της κυριαρχίας τους ο πολιτισμός εξαφανιζόταν».

Γλάδστων, Πρωθυπουργός της Βρετανίας, 1876


-«Δεν υπάρχει περίπτωση στην Ευρώπη, στην Ασία ή στην Αφρική, η εγκαθίδρυση της τουρκικής κυριαρχίας να μην είχε σαν συνέπεια την υποβάθμιση του πολιτισμού. Η Τουρκία, όπου βγήκε νικήτρια έφερε την καταστροφή».


Κλεμανσώ, πρωθυπουργός της Γαλλίας (Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος)