Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022

ΕθνομάρτυρεςΕυαγγελίας Κ. Λάππα

17 ετών

16 Ιουνίου 2022

Υπήρξαν στιγμές, που η Ελλάδα μας, βρέθηκε σε κίνδυνο και όλα φάνταζαν δυσοίωνα. Σε αυτές τις στιγμές, πάντα εμφανίζονταν γενναίοι και αγνοί Έλληνες, που φλογιζόταν η ψυχή τους από τις αιώνιες αξίες του Ελληνισμού: το Χριστό1 και την Ελλάδα. Υπερασπίστηκαν ανιδιοτελώς την Πατρίδα2 και αντιστάθηκαν δίχως φόβο στους εχθρούς της. Δεν υπολόγισαν τίποτε. Ούτε τα εγκόσμια, ούτε καν τον εαυτό τους.

Την παιδεία μας θέλουμε Ελληνορθόδοξη (Καποδίστριας)

  Tου Δημήτρη Βόγγολη*

Πριν χρόνια είχα επισημάνει ότι τα τείχη πέφτουν εκ των έσω, όχι μόνο στην παιδεία αλλά σε όλα τα τεκταινόμενα.

Θα επαναλάβω και πάλι ότι : Ίσως ήρθε η ώρα μετά από τέτοια άρθρα όπως της Washington Post που εξηγεί γιατί η υφήλιος μαθαίνει Ελληνικά, να είναι η στιγμή της Αναγέννησης την οποία προτείνω στους ακαδημαϊκούς από καιρό. Μια αναγέννηση με γνώμονα την ενάρετη κοινωνία του Πλάτωνα και Αριστοτέλη, με εσωτερική και εξωτερική ισορροπία.

Πώς όμως μπορεί να επιτευχθεί αυτό όταν:

Καθηγητής Γρ. Τσάλτας στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ: Η Συνθήκη των Παρισίων δεν αφορά την Τουρκία αποτελώντας για αυτήν res inter alios acta

 

 

"Με το casus belli κατά της Ελλάδας η Τουρκία όχι μόνον έχει παραβιάσει το άρθρο 2 παράγραφος 4 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, αλλά και τη φιλοσοφία του καταστατικού του ΝΑΤΟ και ιδιαίτερα του άρθρου 5" αναφέρει μεταξύ άλλων

Συνέντευξη στον Μάνο Χατζηγιάννη 

"Τους τελευταίους μήνες το μόνο ουσιαστικό κέρδος του Ερντογάν ήταν μια φωτογραφία με τον πρόεδρο Μπάιντεν" αναφέρει μεταξύ άλλων στην αποκλειστική του συνέντευξη στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ ο ομότιμος καθηγητής Διεθνούς Δικαίου του Παντείου Πανεπιστημίου και πρώην πρύτανης του ιδρύματος κ. Γρηγόρης Τσάλτας*. 

ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΧΑΡΤΩΝ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ Ε.Μ.Σ.

 


ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΧΑΡΤΩΝ 
ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ Ε.Μ.Σ.

Η  Έκθεση με τον τίτλο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Από τους προϊστορικούς χρόνους μέχρι τον Μεσοπόλεμο. Χαρτογραφικές αποτυπώσεις από το 1581 μέχρι το 1938» η οποία εκτίθεται στη Βιβλιοθήκη της Ε.Μ.Σ., παρουσιάζεται διαδικτυακά στο κοινό μέσω του συνδέσμου https://www.360-tube.com/a5/

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ

 

Μήνυμα Δένδια: Η εθνική μας ασφάλεια βασίζεται στις δικές μας δυνάμεις – Δεν ετεροκαθοριζόμαστε με βάση τις επιδιώξεις της Tουρκίας

 

 

Στην τουρκική κλιμάκωση, η Ελλάδα έχει επιλέξει να απαντά με σύνεση αλλά και αποφασιστικότητα σε ό,τι αφορά την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της, με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και ιδιαίτερα στο Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, διαμήνυσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

«Δεν διολισθαίνουμε σε μια στείρα αντιπαράθεση, ούτε αναλωνόμαστε σε κινήσεις εντυπωσιασμού» υπογράμμισε ο Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» και τον Μάκη Πολλάτο, και επανέλαβε:

«Θωρακίζουμε διπλωματικά τη χώρα μας, μέσα από την ενίσχυση των δεσμών με στρατηγικούς μας εταίρους. Ενημερώνουμε τους συμμάχους και τους εταίρους μας για την απαράδεκτη συμπεριφορά της Τουρκίας.

Περί αποστρατικοποίησης των Ελληνικών νησιών. ΘΥΜΟ …ΓΡΑΦΗΜΑ.

Επιμέλεια από Αντώνη Αντωνά.

«ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙΤΕ ΜΑΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ …. ΑΝ ΚΑΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΟΠΩΣ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ, «ΦΙΛΕΙΡΗΝΙΚΟΣ» ΛΑΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ …!!!!»                                                                                                                  («Η ουχιά και η Τουρκιά, δεν έχουν μπιστιά». Σοφή λαογραφική παρομία.)