Τρίτη 5 Ιουλίου 2022

Η “κόντρα” Κογκρέσου-Ερντογάν σε άλλο επίπεδο: Τροπολογία που απαγορεύει αποστολή όπλων στην Τουρκία

 

Ο Δημοκρατικός βουλευτής Κρις Πάππας. Φωτογραφία από το λογαριασμό του στο Facebook

 Τροπολογία, η οποία “απαγορεύει στον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών να μεταφέρει όπλα σε ένα μέλος του ΝΑΤΟ, που τον τελευταίο χρόνο, έχει εμπλακεί σε επανειλημμένες μη εξουσιοδοτημένες παραβιάσεις του εναέριου χώρου ή με άλλο τρόπο παραβιάζει την κυριαρχία ή την εδαφική ακεραιότητα άλλου μέλους του ΝΑΤΟ”, κατατέθηκε στον προϋπολογισμό του αμερικανικού Πενταγώνου.

Πρόκειται για μία εντυπωσιακή εξέλιξη που δείχνει ότι μέλη του Κογκρέσου είναι αποφασισμένα να αντιμετωπίσουν με όλα τα “όπλα” που έχουν στη διάθεση τους για να σταματήσουν την πώληση των μαχητικών F-16 στην Τουρκία. Της νέας προσπάθειας ηγείται ο βουλευτής Κρις Πάππας και η οργάνωση HALC.

Τα "λάφυρα" Ερντογάν θα έχουν και συνέχεια

  Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν μετρά μόνο "λάφυρα" από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, που φιλοξενήθηκε στη Μαδρίτη, αλλά και τα όσα άλλα έχει εισπράξει, κυρίως την απόλυτη ανοχή των εταίρων του στη Συμμαχία, για τη στάση και συμπεριφορά του, σύμφωνα με το philenews.com. Ο Πρόεδρος της κατοχικής δύναμης, γνωρίζει πλέον ότι μπορεί να προχωρήσει και σε άλλους σχεδιασμούς, καθώς τα όσα προηγήθηκαν της τελευταίας συνόδου του ΝΑΤΟ και όσα διαδραματίσθηκαν στη διάρκειά της, έδειξαν πως για να ικανοποιηθούν οι αξιώσεις του κινητοποιείται το… σύμπαν.

Καθηγητής Συρίγος: Ο Ερντογάν δεν επιθυμεί θερμό επεισόδιο

 

Κάντο όπως το Ισραήλ: Πώς μπορούμε να προστατευτούμε από επιθέσεις με drone

 


 Δύο ισραηλινές εταιρείες συνεργάστηκαν για να σχεδιάσουν και να αναπτύξουν ένα περιστροφικό μη επανδρωμένο εναέριο σύστημα (RUAS), που διαθέτει δυνατότητες πυρός ακριβείας, βασισμένες στην Τεχνητή Νοημοσύνη

ΗΧεζμπολάχ εκτόξευσε drones προς την κατεύθυνση του κοιτάσματος φυσικού αερίου Karish, γεγονός που έθεσε το ερώτημα για το Ισραήλ: πώς να αμυνθεί από τέτοιες επιθέσεις.  Το περιστατικό του Σαββάτου, είναι μόνο μία από τις πολλές τέτοιες επιδρομές drone κατά μήκος των βόρειων συνόρων του Ισραήλ, τους τελευταίους μήνες.

Οι Τούρκοι επιχειρούν να "κλειδώσουν" το Αιγαίο με τους ATMACA στα πλαίσια της "Γαλάζιας Πατρίδας"-Απειλή για το Πολεμικό Ναυτικό μας

 

 

Οι Τούρκοι επιχειρούν να δημιουργήσουν με τους ATMACA στο Αιγαίο, συνθήκες άρνηση περιοχης  (area denial)  σε τμήματα του Αιγαίου ή ακόμη και άρνηση  πρόσβασης  (anti-access ) σε μεγάλο τμήμα του Αρχιπελάγους, για το Πολεμικό Ναυτικό μας

"Ατσάλινο σπαθί της Γαλάζιας Πατρίδας- Εμβέλεια 200 χιλιόμετρα", είναι ο νέος διθυραμβικός τίτλος άρθρου Τουρκικού ΜΜΕ, το οποίο πρόσκειται στον Ερντογάν και  αναφέρει τα εξής:

"Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανέφερε ότι πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η πρώτη δοκιμαστική βολή του εθνικού κατευθυνόμενου πυραύλου Atmaca, που κατασκευάστηκε με κινητό κατευθυνόμενο σύστημα πυραύλων από ξηρά σε στόχο στη θάλασσα.

Σε κατάθλιψη η Άγκυρα: H αεροπορική υπεροχή έχει χρώμα μπλε από τα Βαλκάνια μέχρι τη νοτιοανατολική Μεσόγειο

 

Η υπεροχή έναντι της Τουρκίας έγκειται στο γεγονός της απόφασης να αναβαθμιστούν 83 F-16 σε Viper, άλλα 38 F-16 Block 50 στο επίπεδο Advanced, την αγορά των 24 Γαλλικών Rafale και ταυτόχρονα το αίτημα της Ελλάδας για 20+20 F-35 που από το 2030 θα εμφανιστούν στην Ελλάδα. Φωτογραφία Πολεμική Αεροπορία


Η «αμερικανοποιημένη» σε κουλτούρα TuAF έχει τελειώσει προ πολλού, σημειώνουν στρατιωτικές πηγές και εξηγούν, ότι οι ιπτάμενοι της γείτονος που συναντούσαν στις Νατοϊκές ασκήσεις είχαν αφήσει πίσω τους τις συνήθειες εξ ανατολών και ασπάστηκαν απόλυτα το δυτικό δόγμα.

Από την συμπεριφορά μέχρι τον τρόπο λειτουργίας κατά τη διάρκεια των Συμμαχικών πτήσεων. Πλέον αυτό που συναντούν τόσο στο έδαφος, όσο και στον αέρα, είναι κάτι άλλο, «απαίδευτο» και σίγουρα εκτός των προτύπων που είχαν συνηθίσει να βλέπουν.