Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022

Φημολογείται ότι ο Ερντογάν θα ανακοινώσει προσάρτηση των Κατεχομένων στις 20 Ιουλίου, λέει ο επικεφαλής του ελληνικού λόμπι στις ΗΠΑ

  


Ετοιμάζει προβοκάτσια ο «σουλτάνος» ; - Το σενάριο που επικρατεί στις ΗΠΑ, είναι ότι μπορεί ο Τούρκος πρόεδρος να ανακοινώσει στις 20 του μηνός την προσάρτηση των Κατεχομένων, όπως δήλωσε ο ισχυρός άνδρας του ελληνικού λόμπι στις ΗΠΑ, εκτελεστικός διευθυντής του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HALC), Έντι Ζεμενίδης

Σε μια αποκάλυψη για τη φημολογία στην Ουάσινγκτον αναφορικά με τις επόμενες κινήσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε σήμερα ο ισχυρός άνδρας του ελληνικού λόμπι στις ΗΠΑ, εκτελεστικός διευθυντής του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HALC), Έντι Ζεμενίδης.

Συστηματική ανθελληνική πολιτική προς την Ομογένεια Β. Ηπείρου αλλά και την ΉπειροΤρία σημαντικά γεγονότα που πρόσφατα έχουν συμβεί καταδεικνύουν την εξαιρετικά ανθελληνική πολιτική της αλβανικής κυβέρνησης. Πρώτον υπήρξε ένα παραλήρημα επεκτατικότητας στο αλβανικό κοινοβούλιο για τους τσάμηδες που στρέφονται επιθετικά για την κατάκτηση εδαφών στην Ελληνική Ήπειρο, δεύτερον η προγραμματισμένη απογραφή πληθυσμού στη γειτονική χώρα τον Οκτώβριο κρύβει κίνδυνους δόλιας μείωσης της δύναμης της ομογένειας στη Βόρειο Ήπειρο και τρίτον οι δηλώσεις του αλβανού πρόεδρου Ιλίρ Μέτα στην τουρκική εφημερίδα "Μιλιέτ" ότι δεν συμφωνεί σε οριοθέτηση ΑΟΖ με την Ελλάδα στην βάση του Διεθνούς Δικαίου.

Η σημασία της αντιαρματικής τάφρου στον Έβρο για την άμυνα της Ελλάδας-Γιατί σκύλιασαν οι Τούρκοι

  Πάγια αρχή για οποιοδήποτε κώλυμα, φυσικό ή τεχνητό, είναι ότι θα πρέπει αυτό να επιτηρείται-ελέγχεται από δυνάμεις, μέσα και πυρά του αμυνομένου, άλλως πως ο επιτιθέμενος θα βρεί τρόπο να το παρακάμψει ή να περάσει μέσα από αυτό

Το ότι η χώρα μας συνεχίζει την κατασκευή της αντιαρματικής τάφρου στον Έβρο , αναφέρει ο εμπνευστής του έργου Στρατηγός (ε.α) και τέως Α/ΓΕΣ Φραγκούλης Φράγκος, σε πρόσφατο άρθρο του, επισημαίνοντας:

"Η Αντιαρματική Τάφρος του Έβρου, η κατασκευή της οποίας προχωρεί με εντατικούς ρυθμούς, θεωρείται πολύ σημαντική για την αμυντική θωράκιση της Ελλάδας και την αποτροπή κάθε απόπειρας τουρκικής εισβολής με άρματα.

Αποκλειστικό-Newpost: Όλο και πιο ισχυρή η Συμμαχία Ελλάδας - Γαλλίας - Ελληνικά Rafale πάνω από το Παρίσι για την «Άλωση της Βαστίλης»

  


Τα Ελληνικά Rafale θα βρεθούν «φτερό-φτερό» δίπλα στα Γαλλικά όπως ακριβώς έγινε την 25η Μαρτίου.

Με μια κίνηση υψηλού συμβολισμού η Ελλάδα και η Πολεμική Αεροπορία ανταποδίδουν την πτήση των Γαλλικών Rafale πάνω από την Αθήνα και την πλατεία Συντάγματος κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης της 25ης Μαρτίου. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newpost την ερχόμενη εβδομάδα ένα ζεύγος Ελληνικών Rafale αναμένεται να πετάξει για την Γαλλία.

Κοντά σε συμφωνία για την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων το Ισραήλ με τον Λίβανο

File photo: Ισραηλινά πολεμικά πλοία πλέουν κοντά στα θαλάσσια σύνορα με τον Λίβανο. EPA, ATEF SAFADI «Το Ισραήλ αναμένει σημαντική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με τον Λίβανο σχετικά με την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων» ανέφερε η δημόσια ραδιοφωνία του Ισραήλ επικαλούμενη ανώτερη πηγή.

Νωρίτερα σήμερα, ο Πρόεδρος του Λίβανου , Μισέλ Αούν, ανακοίνωσε ότι «τα αποτελέσματα της περιοδείας του Υπουργού Ενέργειας και Υδάτων στην υπηρεσιακή κυβέρνηση, Ουαλίντ Φαγιάντ, σχετικά με την εισαγωγή φυσικού αερίου από την Αίγυπτο και ηλεκτρικής ενέργειας ήταν θετικά».

«Βγαίνει» το τουρκικό γεωτρύπανο

 

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου θα ξεκινήσει γεωτρήσεις το 4o γεωτρύπανο της Τουρκίας και πιθανότατα οι εργασίες του θα πραγματοποιηθούν στη Μεσόγειο. Ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Φατίχ Ντονμέζ επισκέφθηκε το λιμάνι Τάσουτζου στην περιοχή της Μερσίνης, όπου γίνονται οι εργασίες επισκευής του «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν», όπως ονομάστηκε πρόσφατα το συγκεκριμένο γεωτρύπανο από τον ίδιο τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μετά από Rafale F3R και FDI HN… περιφρουρήστε τη στρατηγική σχέση Ελλάδας-Γαλλίας

 

 

Οι σχέσεις Ελλάδας-Γαλλίας ήταν πάντα θερμές. Στον τομέα της άμυνας το Παρίσι αποτελούσε πηγή προμήθειας οπλικών συστημάτων τεχνολογίας αιχμής που ενίσχυαν θεαματικά την ελληνική αποτρεπτική αξιοπιστία απέναντι στην Τουρκία. Παράλληλα, λειτουργούσαν και ως πολλαπλασιαστής ισχύος. Πέραν των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των γαλλικών συστημάτων, ερχόταν να προστεθεί και ο παράγοντας της αβεβαιότητας, καθώς οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν τα γνώριζαν ως ολοκληρωμένα οπλικά συστήματα, με ό,τι αυτό συνεπαγόταν.

Του Ζαχαρία Μίχα*
(Διευθυντής Μελετών στο Ινστιτούτο Αναλύσεων Ασφάλειας και Άμυνας – ΙΑΑΑ/ISDA)

Οι γεωπολιτικές συνθήκες ωρίμασαν και οι δυο χώρες υπέγραψαν ένα προωθημένο αμυντικό σύμφωνο που προβλέπει και διμερή αμυντική συνδρομή.

Λογάριασε λάθος για τα F-16 ο Πρόεδρος Μπάιντεν: Kινδυνεύει να βρεθεί ενώπιον μίας “επανάστασης” των Δημοκρατικών νομοθετών (video)