Σάββατο 9 Ιουλίου 2022

Προετοιμάζεται για πόλεμο η Γαλλία – Μέτωπο με Τουρκία

 


  Γράφει ο  Στα δάση και τις πεδιάδες της Καμπανίας και των Αρδενών, όπου κάποτε συγκρούστηκαν οι μεγάλες δυνάμεις στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι γαλλικές ένοπλες δυνάμεις είχαν αρχίσει να προετοιμάζονται για την επανάληψη μιας μείζονος σύρραξης, πριν τη ρωσική εισβολή και τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο οποίος έχει προσδώσει μεγαλύτερη ένταση σ’ αυτή την προετοιμασία. Η μεγάλη άσκηση “Ορίων” που προγραμματίζεται για το 2023, είναι άσκηση σε επίπεδο σχηματισμού που θα διαρκέσει αρκετές ημέρες και πιθανώς βασίζεται στις βάσεις Suippes, Mailly και Mourmelon. Θα περιλαμβάνει ολόκληρη τη στρατιωτική ισχύ που διαθέτει η Γαλλία σε κλίμακα που δεν έχει δοκιμαστεί εδώ και δεκαετίες.

Η άσκηση θα περιλαμβάνει θέματα διαχείρισης διαταγών, υβριδικά σενάρια, προσομοιώσεις και ασκήσεις με πραγματικά πυρά. Οπωσδήποτε θα συμμετάσχουν πάνω από 10.000 στρατιώτες, καθώς και η Αεροπορία. Σε μια παράλληλη ξεχωριστή άσκηση και το Ναυτικό. Θεωρείται ότι δυνάμεις του Βελγίου, της Βρετανίας και των ΗΠΑ θα συμμετάσχουν στην άσκηση.

Χιλιάδες Ρωσοεβραίοι εγκαταλείπουν μαζικά την Ρωσία ενώ η Μόσχα τρίζει τα δόντια στο Ισραήλ

 


 

Η αποχώρηση μαζικά των Εβραίων έχει αποδειχθεί ιστορικά προάγγελος πολεμικών εξελίξεων ενώ ισραηλινά πολεμικά πλοία και υποβρύχια έχουν εξέλθει των ναυστάθμων σε Μεσόγειο και Ερυθρά θάλασσα

Ηρωσική κυβέρνηση διέταξε το Jewish Agency να σταματήσει όλες τις δραστηριότητές του στο εσωτερικό της χώρας, όπως πληροφορήθηκε η Jerusalem Post.

Η εντολή δόθηκε με επιστολή που ελήφθη από το ρωσικό υπουργείο Δικαιοσύνης νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Αξιωματούχοι του Εβραϊκού Οργανισμού επιβεβαίωσαν την παραλαβή της επιστολής.

Ο ιερός πόλεμος (τζιχάντ) εναντίον της Κύπρου: Το προπέτασμα για την προσάρτηση της κατεχόμενης Κύπρου

  Της UZAY BULUT, Gatestone Institute

Η Τουρκία χρησιμοποιεί τώρα το γεγονός της ενασχόλησης του κόσμου με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ως προπέτασμα για να αυξήσει την πιθανότητα προσάρτησης του βόρειου [Κατεχόμενου] τμήματος της Κύπρου.

  • Τα Κατεχόμενα, δεν είναι απλά τμήμα της χώρας και νήσου Κύπρου, το οποίο είναι υπό ξένη κατοχή και υποβαθμίζεται [πολιτισμικά και οικονομικά]. Αυτό το οποίο είναι υπό κατοχή, αποικείται και καταστρέφεται πολιτισμικά είναι ένα σημαντικό μέρος της ιστορίας και του πολιτισμού της Δύσης. Αποτελεί μέρος του σχεδίου για τη «Μεγάλη Αντικατάσταση», όπως είχε προβλεφθεί για την Ευρώπη, και γελοιοποιηθεί ως «θεωρία συνομωσίας».

ΚΥΠΡΟΣ: Τιμητικό αφιέρωμα. «Η 9η Ιουλίου 1821, εν Λευκωσία Κύπρου….»


Του Εθνικού μας ποιητή Β. Μιχαηλίδη.


Σύντομο αποσπασματικό τιμητικό αφιέρωμα, στους χιλιάδες εθνομάρτυρες ΕΛΛΗΝΕΣ – ΚΥΠΡΙΟΥΣ, που σφαγιάστηκαν λόγω της συμμετοχής τους, στην Ελληνική Επανάσταση, από τους βαρβάρους Οθωμανούς Τούρκους κατακτητές, γενοκτόνους, ολετήρες του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

Ο Βασίλης Μιχαηλίδης (1849-1917) ήταν Κύπριος ποιητής. Θεωρείται ένας από τους κυριότερους εκπροσώπους της Κυπριακής λογοτεχνίας. Πνευματκός του πατέρας και δάσκαλος ο θείος του φλογερός πατριώτης και ιεράρχης επίσκοπος Κιτίου Κυπριανος Οικονομίδης.
Στη Λάρνακα, θα ζήσει σε αυστηρό εκκλησιαστικό περιβάλλον.

Είναι το σκουλήκι στον καρπό, ο εχθρός μας εκ των έσω, δεν έχει όρια: Άρθρο-κόλαφος για τον Ταγίπ Ερντογάν

  


Άρθρο της εφημερίδας Le Point, (κείμενο FranzOlivier Giesbert) το οποίο ασκεί κριτική στον πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν και σε όσα επιδιώκει με φόντο τις εκλογές του 2023.

“Εάν σας άρεσε η παράσταση που δίνει εδώ και μήνες ο Βλαντιμίρ Πούτιν (Putin), ένας εγκληματίας πολέμου και κατ’ επάγγελμα παραβατικός, που ονειρεύεται την ανασύσταση της ΕΣΣΔ, θα λατρέψετε την επερχόμενη συνέχεια με τον Ταγίπ Ερντογάν (Erdogan) που, όπως και ο Ρώσος ομόλογός του, σκοπεύει να ακολουθήσει μέχρι τέλους τις φαντασιώσεις του προσπαθώντας να αναδημιουργήσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία”, σημειώνει ο δημοσιογράφος.

Απέναντι στο φιάσκο της οικονομικής κατάστασης στη χώρα του “ονειρεύεται φυσικά να κάνει πόλεμο” χωρίς να ξέρει ακόμη το πού. Πριν από τις εκλογές του 2023 που δεν προμηνύονται ευνοϊκές για τον ίδιο εάν πιστέψουμε τις δημοσκοπήσεις, εξετάζει πολλά σενάρια.

ΕΔΡΑΙΩΜΕΝΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

 
Του Εύάγγελου Γριβάκου, Αντιστρατήγου ε.α - Νομικού


  Σε νέα, δριμύτερη φάση έχουν εισέλθει  οι τουρκικοί ισχυρισμοί που συνδέουν  την  αμφισβήτηση   της ελληνικής κυριαρχίας επί των νησιών του Ανατ. Αιγαίου με την άμεση  αποστρατικοποίησή τους, την οποία νομίμως αρνείται η Ελλάδα. Πίσω από  τους ανυπόστατους αναθεωρητισμούς, επιτηδευμένη υποκρύπτεται η απειλή της Τουρκίας  ότι, σε περίπτωση εξακολούθησης της στρατικοποίησης, «θα προβεί σε ενέργειες για την επιστροφή  της κυριαρχίας των νησιών στο   διάδοχο κράτος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας», δηλ. την Τουρκία. Λησμονούν, βέβαια, αυτοί οι κύριοι ότι  τα  νησιά ήσαν Ελληνικά αιώνες πριν καταληφθούν από την Οθωμανική αυτοκρατορία. 

Εις απόκρουση της επιθετικής ρητορικής της γείτονος – η οποία εντέχνως «εξάγεται» προς τρίτες χώρες και κυρίως την Ελλάδα, σκοπεύοντας στην κάλυψη των εσωτερικών προβλημάτων της – η ελληνική διπλωματία αντιπαρατάσσει την νομική  πραγματικότητα  του διαμορφωθέντος συμβατικού status για τα νησιά. Ειδικότερα :