Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022

Sarmat: Ετοιμάζεται για σειριακή παραγωγή ο νέος ρωσικός διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος
Παρά την εξέλιξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, η Μόσχα συνεχίζει να επικεντρώνεται στο πρόγραμμα ανάπτυξης του νέου υπερσύγχρονου διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου Sarmat, ο οποίος πρόκειται να υποβληθεί σε μια καινούρια σειρά δοκιμών, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο επικεφαλής της Roscosmos στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ο ίδιος έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στην πλατφόρμα Telegram ότι: «Ο πιο ισχυρός πυρηνικός πύραυλος παγκόσμιας εμβέλειας στον κόσμο ετοιμάζεται για νέες δοκιμές και για την σειριακή παραγωγή», ενώ επιθεώρησε πριν λίγες μέρες τις εγκαταστάσεις στην ανατολική Σιβηρία όπου διεξάγονται οι δοκιμαστικές εκτοξεύσεις του νέου ρωσικού ICBM, προκειμένου να διαπιστώσει αν όλα είναι έτοιμα για την έναρξη της παραγωγικής διαδικασίας.

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: «Μακεδόνες, η μακεδονική γλώσσα είναι δική σας, όπως και η ταυτότητά σας» (video)

 


Η επίσκεψη της Ούρσουλα φον ντερ Λάιν στα Σκόπια όχι μόνον δεν μετρίασε τις διαδηλώσεις έναντι της γαλλικής πρότασης, αλλά εντάθηκαν. 
Ούτε η φράση της στο κοινοβούλιο «Μακεδόνες, η μακεδονική γλώσσα είναι δική σας και την σεβόμαστε πλήρως, όπως και την ταυτότητά σας.
 Η Ευρώπη σας περιμένει»
Εντός της αίθουσας προσπάθησε να πείσει τους βουλευτές να ψηφίσουν θετικά. «Οι τροποποιήσεις του συντάγματός σας για την βελτίωση των θεμελιωδών δικαιωμάτων θα ενισχύσει περαιτέρω την δέσμευσή σας σε αυτές τις αξίες και ακολούθως αυτόματα θα ανοίξει τις ενταξιακές διαδικασίες. 

«Τέσσερα χρόνια (2018-2022) από την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών»

 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η Τουρκία πρέπει να γίνει μία κανονική χώρα για να μπορέσει να αγοράσει τα F-16: Κάτι, βεβαίως, που αποκλείεται να συμβεί… (video)

 

Ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο (δεξιά) και τον Τάσο Ζαμπά (αριστερά), που εισήγαγε τον Αμερικανό νομοθέτη στην Ελληνοαμερικανική Κοινότητα, στην Ελλάδα και την Κύπρο. Φωτογραφία Πέτρος Κασφίκης

 

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ*, Hellas Journal

Ασταμάτητες είναι οι ει εξελίξεις που αφορούν το αίτημα της Τουρκίας για την αγορά 40 νέων αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 και τον εκσυγχρονισμό 80 άλλων που διαθέτει, και αυτή τη στιγμή βρίσκονται παροπλισμένα.

Ο «τραμπουκισμός» του ισλαμιστή προέδρου Ταγίπ Ερντογάν εναντίον της Σουηδίας και της Φινλανδίας -και του συνόλου των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ- έχει επιβεβαιώσει στους πιο σημαντικούς Αμερικανούς νομοθέτες ότι δεν υπάρχει ούτε μία πιθανότητα για συνεννόηση και συνεργασία με τη σημερινή ισλαμική Τουρκία.

Οι Belh@rra έρχονται πολύ νωρίτερα: Πατάνε… γκάζι οι Γάλλοι, άρχισε το χτίσιμο και της δεύτερης


Στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού, που στελεχώνουν το ναυτικό κλιμάκιο του Λοριάντ, ανάμεσά τους και ιδιαίτερα έμπειροι ναυπηγοί με σπουδές στο εξωτερικό σε ξακουστά πανεπιστήμια, ακόμη και των ΗΠΑ, είναι αυτά που επιλέχθηκαν από το ναυτικό Επιτελείο για να συστήσουν τον πυρήνα που θα χτίσει μαζί με τους Γάλλους τις Ελληνικές νέες φρεγάτες. Πηγή εικόνας: Πολεμικό Ναυτικό

 

Ρεπορτάζ Γ.Σ., Hellas Journal

Δικαιωμένοι αισθάνονται, όλο και περισσότερο, στο ναυτικό Επιτελείο λόγω της προόδου των εργασιών στο ναυπηγείο του Λοριάν, εκεί δηλαδή που «χτίζονται» οι νέες ψηφιακές φρεγάτες Belh@rra.

Και η δικαίωση αυτή είναι διπλή. Από τη μια πλευρά οι πάντες αντιλαμβάνονται πως οι Ελληνικές FDI θα είναι έτοιμες αρκετά πιο νωρίς από τον αρχικό προκαθορισμένο χρόνο.