Σάββατο 16 Ιουλίου 2022

Η Gazprom ζητεί από τη Siemens να της επιστρέψει την τουρμπίνα για τον Nord Stream 1

  


Η Gazprom ανακοίνωσε το Σάββατο ότι ζήτησε από τον γερμανικό όμιλο Siemens να της επιστρέψει την τουρμπίνα που επισκευάστηκε στον Καναδά για να διασφαλίσει τη λειτουργία του αγωγού Nord Stream που παραδίδει φυσικό αέριο στην Ευρώπη.

«Στις 15 Ιουλίου, η Gazprom υπέβαλε επίσημο αίτημα στη Siemens για να λάβει τα έγγραφα... για να επιτραπεί η εξαγωγή της τουρμπίνας του σταθμού Portovaya, μιας κρίσιμης εγκατάστασης για τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream. Η Gazprom υπολογίζει στον όμιλο Siemens να εκπληρώσει άνευ όρων τις υποχρεώσεις του σχετικά με την επισκευή και τη συντήρηση των κινητήρων στους οποίους βασίζεται η αξιοπιστία των εργασιών του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream και οι παραδόσεις φυσικού αερίου στους ευρωπαίους καταναλωτές», αναφέρει ο ρωσικός  ενεργειακός κολοσσός στη σχετική ανακοίνωσή του. 

Τώρα καταλαβαίνουν στην Τουρκία που τους οδηγεί ο Ερντογάν: Ψελλίζουν τα ΜΜΕ μετά τον κεραυνό της τροπολογίας Πάππας [videos]

 


Αιφνιδιασμένη είναι η Άγκυρα από την υπερψήφιση στην Βουλή των Αντιπροσώπων της τροπολογίας του Κρις Πάπας για το μπλόκο στην πώληση αμερικανικών F-16 στην Τουρκία.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, τα τουρκικά μέσα μετέδιδαν χθες την είδηση σε κατάσταση σοκ.

Σχολίαζαν μάλιστα ότι «Πέρασε η τροπολογία του ελληνικού λόμπι – Ζητούν να μην παραβιάζουν τα τουρκικά μαχητικά τον ελληνικό εναέριο χώρο».

Τούρκοι σχολιαστές ανέλυαν ότι με την απόφαση αυτή, αν τελικά περάσει από όλα τα στάδια, αλλάζουν οι ισορροπίες.

Παγωμένη” η Τουρκία από το “φρένο” των ΗΠΑ στην πώληση F-16 – “Πέρασε η τροπολογία του ελληνικού λόμπι”

 

 

Πώς σχολιάζει ο τουρκικός Τύπος την υπερψήφιση της επίμαχης τροπολογίας

F-16: “Ψυχρολουσία” επικρατεί στην Άγκυρα μετά την υπερψήφιση της τροπολογίας του Κρις Πάπας στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ που βάζει “φρένο” στην πώληση F-16 στην Τουρκία.

Πάτρα: Την παραίτηση του διοικητή στον "Άγιο Ανδρέα" ζήτησε ο Πλεύρης μετά τον θάνατο του 49χρονου - Σε αργία όσοι ευθύνονται

 Κατεπείγουσα ΕΔΕ διέταξε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης - Πάνω από 70 γιατροί εφημέρευαν τη νύχτα που πήγε στο νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας" ο 49χρονος.
Την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου Πάτρας "Άγιος Ανδρέας" ζήτησε ο υπουργός Υγείας μετά τον θάνατο του 49χρονου.

Μετά από την αξιολόγηση του πορίσματος της κατεπείγουσας έρευνας ο Θάνος Πλεύρης διέταξε κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση, καθώς επίσης και την ενεργοποίηση των διατάξεων της θέσης σε αργία για όσους ευθύνονται για τη λανθασμένη αξιολόγηση του περιστατικού.