Σάββατο 23 Ιουλίου 2022

Επιθεση του Βερολίνου στον Ερντογάν: Πρόκληση η φωτογραφία του με τον Πούτιν και τον πρόεδρο του Ιράν

 

 Πρόκληση χαρακτηρίζει η Γερμανίδα Υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ την πρόσφατη φωτογραφία του Τούρκου Πρόεδρου Ερντογάν στην Τεχεράνη, μαζί με τον Πρόεδρο της Ρωσίας και τον Ιρανό ομόλογο τους.

Η Αναλένα Μπέρμποκ σε σημερινή της συνέντευξη, καλείται από την εφημερίδα Bild να σχολιάσει τη σχετική φωτογραφία, με την ίδια να απαντά πως:

«Αυτή η συνάντηση στην Τεχεράνη δείχνει σε εμάς το πόσο σημαντικό είναι να έχεις εταίρους που όχι μόνον λένε πως πιστεύουν στο διεθνές δίκαιο, αλλά το αποδεικνύουν κιόλας και στην πράξη. Διότι υπάρχουν και αυτοί που δεν έχουν τις ίδιες αξίες με εμάς και οι οποίοι συνασπίζονται».

Και η Μπέρμποκ συνεχίζει, λέγοντας πως:

Ερντογάν: Δεν είναι δεσμευτικό να μην κάνουμε παραβιάσεις με τα F-16 Viper στην Ελλάδα

  Ο Τζο Μπάιντεν υποστηρίζει την πώληση και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πιστεύει ότι αυτή θα ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα.

Ο όρος που έθεσε η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τα αεροσκάφη F-16 Viper δεν θα χρησιμοποιούνται για παραβίαση του εναέριου χώρου της Ελλάδας, δεν είναι δεσμευτική. Τάδε έφη Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος προσδοκά σε αγορά σε 40 τέτοιων μαχητικών κατασκευής Lockheed Martin, καθώς και κιτ εκσυγχρονισμού.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι υποστηρίζει την πώληση και ο Τούρκος πρόεδρος πιστεύει ότι αυτή θα ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα.

Τρίτη μέρα ανεξέλεγκτη η μεγάλη πυρκαγιά στο παρθένο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο


 

 Για τρίτη μέρα συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο, όπου με το πρώτο φως δεκάδες εναέρια μέσα συνδράμουν τις ισχυρότατες επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Το πύρινο μέτωπο λόγω των συνεχών αναζωπυρώσεων και των εναλλαγών στην κατεύθυνση του ανέμου, οδηγείται προς το κεντρικό τμήμα του σπάνιου Εθνικού Πάρκου, και ταυτόχρονα νότια προς τη Λευκίμη και βόρεια προς τη Δαδιά.

Η επιχείρηση κατάσβεσης δυσχεραίνεται εξαιτίας του ιδιαίτερου ανάγλυφου της περιοχής, σε συνδυασμό με την πυκνότητα και το είδος της βλάστησης.

Ἡ Θράκη εἰς τό ἔλεος τῶν ἐθνοκτόνων -Οἱ Πομάκοι καί οἱ ἀνόητοι-


Γράφει ὁ Γεώργιος Δημητράκης


Τοὺς Πομάκους τοὺς γνωρίζομε ὅλοι. Οἱ ἀνόητοι κυβερνοῦν τὸ Κράτος τῶν Ἀθηνῶν καὶ τοῦ Κολωνακίου, καὶ αὐτὸ τὸ γνωρίζομε. Ἀλλὰ πρῶτα ἂς μείνομε εἰς τοὺς Πομάκους μας. Εἶναι πράγματι γεγονός, ὅτι δὲν ὑπάρχουν ἐπιστημονικῶς ἀδιάψευστα στοιχεῖα περὶ τῆς καταγωγῆς των. Κατὰ τὸ δεύτερο ἥμισυ τοῦ 19ου αἰῶνος ἡ Σόφια ἐκμεταλλεύτηκε τὸ γεγονὸς αὐτὸ καὶ ἰσχυρίσθηκε, ὅτι οἱ Πομάκοι εἶναι ἐξισλαμισθέντες Βούλγαροι. Τὸν ἰσχυρισμὸ αὐτὸν τὸν ἀπέρριψαν ὅμως Βούλγαροι ἱστορικοὶ ὅπως ὁ καθηγητὴς Στρασιμίρωφ. Προηγουμένως, τὸ 1789, ὁ Τσέχος καθηγητὴς Γίρατσεκ, διατελέσας ὑπουργὸς Παιδείας τῆς Ἡγεμονίας τῆς Βουλγαρίας, κατέληξε εἰς τὸ συμπέρασμα, ὅτι οἱ Πομάκοι εἶναι μᾶλλον Ἕλληνες. Εἰς τὸ συμπέρασμα αὐτὸ κατέληξε ὁ Γίρατσεκ βάσει γλωσσολογικῶν, μᾶλλον, παρὰ ἱστορικῶν ἐρευνῶν. Ἔκτοτε ἡ ἱστορικὴ ἔρευνα ξεπέρασε τὰ ὅρια ποὺ ἔθεσε ἡ ἔρευνα τοῦ Γίρατσεκ.

S.O.S. ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.

Ερανιζόμενοι εκ του 5ου Βιβλίου το 5ο κεφάλαιο την περί  ομοφυλοφιλίας νομοθεσία του  Σόλωνα παραθέτουμε

το άρθρο 332 αυτής:


«Αν τις Αθηναίος εταιρήση, με έξεστω αυτώ των εννέα αρχόντων γενέσθαι, μηδέ ιερωσύνην ιερώσασθαι,

μηδέ συνδικήσαι τω δήμω, μηδέ αρχήν αρχέτω μηδεμιάν, μήτε ενδημον, μήτε υπερόριον, μήτε κληρωτήν,

μήτε χειροτονητήν, μηδέ επικυρήκειαν αποστελλέσθω, μηδέ γνώμην λεγέτω, μηδέ εις τα δημοτελή ιερά

Nύχτα κόλασης στην Ουκρανία: Πυραυλικές επιθέσεις και “double Shot” βολές Ρώσων Snipers – Τελεσίγραφο ΗΠΑ σε Ζελένσκι: “Κράτα το Σλαβιάνσκ πάση θυσία”

 

 Νύχτα κόλασης έζησε η Ουκρανία καθώς εκτός από τους ολονύχτιους βομβαρδισμούς και τις πυραυλικές επιθέσεις, άρχισαν να συμμετέχουν πολύ ενεργά ελεύθεροι σκοπευτές ιδιαίτερα στο Ντονμπάς, στις πρώτες γραμμές της μάχης.

Για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία καταγράφεται μεγάλη δράση Ρώσων Snipers. Οπλισμένοι με SVLK-14 “Sumrak” εξαπολύουν “double shot” βολές εναντίον ουκρανικών δυνάμεων βαθιά μέσα στις γραμμές τους.

Τα άσχημα νέα για την Ουκρανία δεν σταματούν εδώ

Χ.Κίσινγκερ: «Οι σημερινοί Ευρωπαίοι ηγέτες είναι αδύναμοι και ανίκανοι»

 

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χένρι Κίσινγκερ (1973-1977) σχολιάζοντας τα παγκόσμια γεγονότα άσκησε έντονη κριτική στους σύγχρονους Ευρωπαίους ηγέτες τους οποίους χαρακτήρισε «ως ανίκανους».

Όπως είπα χαρακτηριστικά ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς δεν μπορεί να συγκριθεί με τον πρώτο αρχηγό της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Δυτικής Γερμανίας, Κόνραντ Αντενάουερ (1949-1963). Και ο επικεφαλής της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, υστερεί σε όλα απέναντι από τον πρόεδρο της Πέμπτης Δημοκρατίας, Σαρλ ντε Γκωλ (1959-1969).

Γιάννης Μάζης: Ο Πούτιν γύρισε το παιχνίδι ανάποδα. Ακραίες πολιτικές τάσεις λόγω λαθών ΕΕ – Ελλάδας