Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

Ο Σάββας Καλεντερίδης για το χτύπημα στη Συρία και το Τουρκικό γεωτρύπανο | OPEN TV

 

Ιωάννης (Ίων) Δραγούμης [31 Ιουλίου 1920]

 

(Πηγή: Ερανιστής)


Ευαγγελία Κ. Λάππα

17 ετών 

22 Ιουλίου 2022 

Ο Ιωάννης (Ίων) Δραγούμης γεννήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου (π.η.)/14 Σεπτεμβρίου 1878 στην Αθήνα, με καταγωγή από το Βογατσικό της Καστοριάς, και ήταν το πέμπτο από τα έντεκα παιδιά του Στέφανου Δραγούμη1 και της Ελισάβετ Κοντογιαννάκη.

Σπούδασε Νομικά στο Παρίσι και πήρε μέρος στον Ελληνοτουρκικό Πόλεμο ως δεκανέας. Μόλις τελείωσε τη στρατιωτική θητεία του, εργάστηκε ως διπλωμάτης.

Το 1902, κατόπιν δικής του επιθυμίας, τοποθετήθηκε ως υποπρόξενος στην πόλη Μοναστήρι, που ο ίδιος αγάπησε πολύ.

Ο Τσαβούσογλου συνεχίζει τα ίδια ψέματα: Δεν δίνει αποδείξεις, ανακάλυψε(!) πάλι Κούρδους αντάρτες και Γκιουλενιστές στην Ελλάδα

 

Ο ισλαμιστής υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τον γενοκό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. Φωτογραφία Mevlüt Çavuşoğlu, @MevlutCavusoglu Türkiye devlet görevlisi Met with UN Secretary General @antonioguterres , who is in Istanbul for the agreement that will allow the transport of food and grain from #Ukraine. Discussed Syria, Libya and particularly the latest developments in Ukraine.


 Νέο γύρο επιθέσεων κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο TV 100 της Τουρκίας, μετέδωσε ο ανταποκριτής του Σκάι στην Κωνσταντινούπολη.

Πιο συγκεκριμένα, ο Τούρκος ΥΠΕΞ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «το μόνο του μέλημα στην Ουάσιγκτον ήταν να κατηγορήσει την Τουρκία».

Ο πόλεμος, η ενεργειακή κρίση και η ανώμαλη προσγείωση της Γερμανίας

 

 Πώς οι καταιγιστικές εξελίξεις των τελευταίων μηνών έχουν αφήσει «γυμνό» τον βασιλιά της Ευρώπης, που μοιάζει να έχει πάθει βέρτιγκο και να μην διαθέτει απαντήσεις στα μεγάλα προβλήματα και τις προκλήσεις.

Γιώργος Παυλόπουλος

Σε αυτή την κρίση, όπως και σε εκείνες που έχουν προηγηθεί, οι Ευρωπαίοι και οι εταίροι τους έστρεψαν αταβιστικά το βλέμμα τους προς το Βερολίνο και την καγκελαρία της Γερμανίας. Από εκεί, άλλωστε, ανέμεναν απαντήσεις – ή, έστω, να καταλάβουν προς τα πού θα πάνε τα πράγματα όσον αφορά στην ΕΕ και την ευρωζώνη.

Φυσικό αέριο: Ο ρωσικός εκβιασμός… πιάνει τόπο στη Γερμανία φέρνοντας σε αντιπαράθεση βιομηχανία και νοικοκυριά

 


 Η συμφωνία της Ε.Ε. για εθελοντική μείωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου δεν άφησε ιδιαίτερα ευχαριστημένη τη Γερμανία που, λόγω του σημαντικού προβλήματος που έχει, πίεζε για δυναμικότερα και υποχρεωτικά μέτρα. Ωστόσο το Βερολίνο βρίσκεται σε δυσχερή θέση απέναντι και στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό της χώρας, για το ποιος τελικά θα πρέπει να έχει προτεραιότητα όταν φτάσει η δύσκολη ώρα των διακοπών, οι επιχειρήσεις ή οι καταναλωτές.

Σύμφωνα με τους κανόνες της Ε.Ε., τα νοικοκυριά και οι υποδομές κρίσιμης σημασίας, όπως τα νοσοκομεία και τα γηροκομεία, είναι τα πρώτα που προστατεύονται από πιθανές διακοπές σε φυσικό αέριο ή ηλεκτρικό ρεύμα. Όμως, οι βιομηχανικοί ηγέτες της χώρας έχουν περάσει στην αντεπίθεση ζητώντας η ευθύνη των περικοπών να βαρύνουν ισοδύναμα τόσο τα νοικοκυριά όσο και τις επιχειρήσεις.