Σάββατο 30 Ιουλίου 2022

Μεταφορά κινεζικών δυνάμεων χωρίς διακριτικά απέναντι από Ταϊβάν: Πολεμικό συμβούλιο στο Πεκίνο: Στρατιωτική δράση & πρόβλεψη για παγκόσμιο χάος

 


 Έκτακτη σύγκληση του κορυφαίου κινεζικού think tank, υπεύθυνου για την χάραξη πολιτικής έναντι της Ταϊβάν πραγματοποιήθηκε χτες Παρασκευή και τα μηνύματα δεν είναι καθόλου θετικά.

Οι Κινέζοι αναλυτές, Leng Bo, Γου Γιονγκπίνγκ, Yang Mingjie,Wang Yunfei, εισηγήθηκαν ολοκληρωμένα μέτρα στρατιωτικής, πολιτικής, διπλωματικής φύσεως εναντίον των ΗΠΑ προειδοποιώντας ακόμη και για παγκόσμιο χάος.

Συνωστισμός δυνάμεων: Ξεκίνησε το ταξίδι η Ν.Πελόζι – Κωδικός “yanzhen yidai” στο Κινεζικό Στράτευμα: Πλοία του PLA “πρεσάρουν” το USS Ronald Reagan

 

 Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί όλη της περιοχή Ασίας και Ινδο-Ειρηνικού την έκβαση του σκληρού μπρα ντε φερ ΗΠΑ-Κίνας καθώς η Νάνσι Πελόζι ξεκίνησε το ταξίδι της προς συμμαχικές χώρες της περιοχής.

Μέχρι τελευταία στιγμή, το Πεκίνο προσπάθησε να ακυρώσει την επίσκεψη της Πελόζι, ζητώντας ακόμη και από Γερουσιαστές να παρέμβουν.

Ταυτόχρονα, όλα το βάρος πέφτει σε δύο κινήσεις της Κίνας: Η Διοίκηση του Στόλου ανακοίνωσε ασκήσεις στην περιοχή χωρίς να δώσει λεπτομέρειες ενώ δόθηκε η διαταγή “yanzhen yidai” στο κινεζικό Στράτευμα.

Παρακάτω θα δείτε τι ακριβώς σημαίνει αυτό και γιατί έχει θορυβήσει τους Αμερικανούς.

Ελληνικός Στρατός: Τα Τεθωρακισμένα πρωτοπορούν εντάσσοντας ένα νέο υπερσύγχρονο σύστημα

 

 Στη τελική ευθεία βρίσκεται το πρόγραμμα απόκτησης νέων εκπαιδευτικών βοηθημάτων για τα Ελληνικά Τεθωρακισμένα. Συγκεκριμένα πρόκειται να αποκτήσουν περί τα 15 εκπαιδευτικά βοηθήματα σουηδικής κατασκευής και προέλευσης τύπου BT-46. Πρόκειται για τα πλέον σύγχρονα και ρεαλιστικά εκπαιδευτικά εργαλεία που επιτρέπουν αληθοφανείς και ρεαλιστικές ασκήσεις ώστε τόσο τα πληρώματα όσο και οι μικροί ηγήτορες να εξασκούνται σε όλο το φάσμα των τεχνικών και τακτικών του Όπλου των Τεθωρακισμένων. Η σχετική σύμβαση αναμένεται να υπογραφεί στα τέλη Αυγούστου.

Δεν φοβήθηκε τον Τσαβούσογλου η Ανναλένα: Σύγκρουση στην Πόλη για το Αιγαίο, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τον Καβαλά και τη Συρία

  


Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ προκάλεσε μια τεταμένη ανταλλαγή απόψεων σήμερα στην Κωνσταντινούπολη με τον Τούρκο ομόλογό της Μεβλούτ Τσαβούσογλου, καλώντας την Τουρκία να “σεβαστεί” τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

“Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου όσον αφορά τον Οσμάν Καβαλά πρέπει να εφαρμοστεί”, επέμεινε αναφερόμενη στον Τούρκο φιλάνθρωπο που έχει καταδικαστεί σε ισόβια για πράξεις που ο ίδιος αρνείται πάντα.

Το ΠΝ θα διατηρήσει το υποβρύχιο πλεονέκτημα στο Αιγαίο και την Μεσόγειο: Με αναβαθμίσεις των Type 214 και αγορά νέων

Τα υποβρύχια τύπου 214 και τα πληρώματά τους έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό το 2020 παραμένοντας σχεδόν δύο μήνες κάτω από το νερό και στοχοποιώντας οτιδήποτε τουρκικό πλοίο πλησίαζε στην περίμετρο ασφαλείας τους. Πηγή εικόνας: Hellasjournal

ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γ.Σ, HELLAS JOURNAL

Η δουλειά του Πολεμικού Ναυτικού δεν θα σταματήσει την επόμενη της ανακοίνωσης των κορβετών ή με την ολοκλήρωση της αναβάθμισης των φρεγατών τύπου ΜΕΚΟ. Το ναυτικό διεξάγει έναν διαρκή αγώνα δρόμου, ανάμεσα στην αλμύρα, τα προβλήματα, τα κύματα και την αγωνία των πληρωμάτων του, να διατηρήσουν επιχειρησιακά όλα τα υφιστάμενα μέσα.

  • Και μπορεί όλα τα βλέμματα να είναι στραμμένα, αρχικά στην έναρξη του MLU των φρεγατών ΜΕΚΟ και την τελική απόφαση για τις τέσσερις νέες κορβέτες η οποία πιθανολογείται πως θα γίνει τον Σεπτέμβριο, πλην όμως στο ναυτικό Επιτελείο θεωρούν αναγκαίο το να μην χαθεί σε καμία περίπτωση το προβάδισμα που υπάρχει κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.