Κυριακή 31 Ιουλίου 2022

Πανελλήνια μετάδοση τουρκικής γλώσσας και προπαγάνδας, πρωί – βράδυ, με την μέθοδο των… τουρκοσειρών!

Σκηνή από την “αθώα” τουρκοσειρά «Ελίφ», όπως μεταδόθηκε στις 27/7/2022
 

Στο όχι πολύ μακρινό παρελθόν, οι «εκατέρωθεν» βρισιές, με πολύ βαριές εκφράσεις, μεταξύ των Ρ.Τ. Ερντογάν και Ντεβλέτ Μπαχτσελή, ήταν στην ημερησία διάταξη.

Η σταδιακή μετατροπή της σημερινής Τουρκίας σε «γωνιακό κατάστημα» παράνομου πλουτισμού των «συνεταίρων» πλέον Ερντογάν και Μπαχτσελή, με την στενή υποστήριξη και συνεργασία του τουρκικού υπόκοσμου και της τουρκικής μαφίας, άλλαξε τα δεδομένα με αποτέλεσμα ο ένας να εκφράζεται πλέον για τον άλλο με λέξεις και εκφράσεις θαυμασμού.

2ο Συνέδριο της Επιτροπής Ελληνισμού (Καστελλόριζο 6-8 Αυγούστου 2022)

 


Tο 2ο Συνέδριο της Επιτροπής Ελληνισμού (στην οποία συμμετέχουν προσωπικότητες από την Ελλάδα, από την ελληνική ομογένεια ανά την υφήλιο καθώς επίσης και φιλέλληνες), θα πραγματοποιηθεί στο Καστελλόριζο στις 6-8 Αυγούστου 2022 (Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα) και θα έχει θέμα «Δράσεις για τον ελληνισμό».

Σε αυτό το Συνέδριο, πέραν των ομιλιών που θα πραγματοποιηθούν και θα είναι σχετικές με το πιο πάνω θέμα, θα υπάρξει και ένα φόρουμ (την Κυριακή 7 Αυγούστου) με θέμα «Ελληνισμός: Ο κοινός παρονομαστής μας», στο οποίο έχουν κληθεί να συμμετάσχουν κόμματα, κινήματα αλλά και προσωπικότητες του πατριωτικού χώρου από όλο το πολιτικό φάσμα, πάντα με σεβασμό στη δημοκρατία.

Βγήκε συνοδεία του τουρκικού στόλου το γεωτρύπανο “Αμπντούλ Χαμίτ”

 

 

Στην Ανατολική Μεσόγειο πλέει το τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο Abdulhamid Han, το τέταρτο γεωτρύπανο της γείτονος. Το τουρκικό γεωτρύπανο βγήκε από το λιμάνι Tasuku (Τασουκού) της Μερσίνας και κατευθύνεται νοτιοδυτικά, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Marine Traffic.

Όπως είχε μεταδώσει το Γαλλικό Πρακτορείο «το τουρκικό γεωτρύπανο Adbulhamid Han θα ξεκινούσε μια αποστολή στη Μεσόγειο στις 9 Αυγούστου αναχωρώντας από το λιμάνι της Μερσίνας» στα νότια της χώρας, μετά τις σχετικές ανακοινώσεις από τον υπουργό Ενέργειας της Τουρκίας Φατίχ Ντονμέζ. Δεν έχει γίνει γνωστό γιατί επισπεύστηκε η αναχώρηση.

«Μοναδικός στόχος των Τούρκων ο «Ιερός Όρκος»

Ο δημοσιογράφος  Alper Gormuşδημοσίευσε στην Ιστοσελίδα Serbestıyet ,μια έρευνα για τον Ιερό Όρκο , το γνωστό ως Mısakı Mıllı.

Η εμπεριστατωμένη μελέτη δημοσιεύτηκε σε τρεις συνέχειες στις 12,14 και 19 Ιουλίου, με τον τίτλο «Η Τουρκία δεν εγκατέλειψε  το  Mısakı Mıllı.» Λόγω του σημαντικού, αποκαλυπτικού, διαφωτιστικού περιεχομένου της παραθέτουμε ,συνοπτικά, τα βασικά σημεία της.

Γράφει η

ΛΙΑΝΑ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ

«Η συγκυβέρνηση ενίσχυσε τις ανησυχίες των γειτονικών χωρών της, στο θέμα της διατήρησης του Ιερού  Όρκου, τα τελευταία έξι χρόνια.

Η Ανναλένα κόντραρε τον Τσαβούσογλου μέσα στο γήπεδό του: Η Ε.Ε. δεν έχει εσωτερικά σύνορα αλλά κοινά εξωτερικά…

 

 

«Δεν μπορούμε να λύσουμε τα ζητήματα στην ανατολική Μεσόγειο με κλιμάκωση της έντασης», δήλωσε η Γερμανίδα Υπουργός Ανναλένα Μπέρμποκ.

Αναφερόμενη δε στην Κύπρο είπε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) δεν έχει εσωτερικά σύνορα αλλά κοινά εξωτερικά και πως αυτά τα κοινά σύνορα είναι σημαντικά.

Η Γερμανίδα Υπουργός είπε ακόμη πως πρέπει να μειωθεί η ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, προσθέτοντας πως αυτή τη στιγμή υπάρχει μια διαμάχη που «ωφελεί εκείνους που θέλουν να μας διχάσουν».