Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Πεκίνο: «Όσοι προσβάλλουν την Κίνα θα τιμωρηθούν»

 


Ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας Ουάνγκ Γι προειδοποίησε σήμερα ότι «αυτοί που προσβάλλουν την Κίνα θα τιμωρηθούν, αναπόδραστα», καθώς η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, η Νάνσι Πελόσι, επισκέπτεται την Ταϊβάν.

Ο επικεφαλής της κινεζικής διπλωματίας μίλησε για «φάρσα», αναφερόμενος στην επίσκεψη αυτή.

Ταϊβάν ώρα μηδέν: Τι σημαίνει η επίσκεψη Πελόζι, η αγριεμένη Κίνα και οι... λοξές ματιές της Ρωσίας

 

 Οι ΗΠΑ αποφάσισαν να στείλουν τελικά τη Νάνσι Πελόζι στην Ταϊβάν, προκαλώντας την οργή της Κίνας την ίδια ώρα που η Ρωσία βρίσκεται στην αναμονή των εξελίξεων.

Η χερσόνησος της Ταϊβάν είναι έτοιμη να αναφλεγεί μετά την επίσκεψη της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, με τον πλανήτη να παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα.

Κατά την άφιξή της στην Ταϊπέι, την πρωτεύουσα της Ταϊβάν, η Πελόζι έστειλε το μήνυμα ότι η αμερικανική εξωτερική πολιτική αψηφά τις διαθέσεις της Κίνας, υπογραμμίζοντας την αλληλεγγύη των ΗΠΑ στην «Δημοκρατία της Ταϊβάν» αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «σήμερα ο κόσμος βρίσκεται ενώπιον μίας επιλογής ανάμεσα στην δημοκρατία και την απολυταρχία».

GREEK ISLANDS FOREVER

 

By Nikos P. Andrianos*

Before there was America, before there was England, before there was France, before there was Germany, before there was even the Roman Empire, there was Athens and Greece.

One misty, early September morning, in 480 B.C., in a narrow body of water between The Island of SALAMIS and the land across from it, the trumpet sounded and the battle cry of the Greeks resounded:

“Forward, sons of the Greeks,

Liberate the fatherland,

Liberate your children, your women,

The temples of your ancestral gods,

The graves of your forebears,

ΝΥΝ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ Ο ΑΓΩΝ’’

Now is the time to fight for everything and everybody

Οργή της Κίνας για την επίσκεψη Πελόζι – Ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν (upd)

 

 

Παρά τις οργισμένες αντιδράσεις της Κίνας, το αεροσκάφος της Προέδρου της Αμερικανικής Βουλής Νάνσι Πελόζι, προσγειώθηκε στην πρωτεύουσα της Ταϊβάν, Ταϊπέι. «Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας του Κογκρέσου μας στην Ταϊβάν τιμά την ακλόνητη δέσμευση της Αμερικής να υποστηρίξει τη ζωντανή δημοκρατία της Ταϊβάν», είπε η Νάνσι Πελόζι. λίγο μετά την προσγείωση του αεροσκάφους που την μετέφερε.

«Η επίσκεψη της Πελόζι στην Ταϊβάν είναι μια ακόμη απόδειξη της απολίτιστης εκστρατείας των ιμπεριαλιστών και της νίκης του Κινεζικού ΚΚ» ανέφερε o Κινέζος πρόεδρος. «Συνεχίζουμε να κοιτάμε τον κόσμο, έχοντας τα μάτια μας ανοιχτά για να μην χάσουμε καμία πρόκληση από τους Αμερικανούς αντιδραστικούς» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σι Τζινπίνγκ.

«Βόμβα» Trump: Η Ουκρανία μπορούσε να αποτρέψει τον πόλεμο – Τώρα ο Putin θα καταλάβει όλη τη χώρα – Είναι αργά

  


Trump: Λυπάμαι πολύ πολύ για την Ουκρανία – Τώρα είναι αργά, έπρεπε έχει κάνει συμφωνία πριν την εισβολή

Ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Donald Trump σε συνέντευξη του δήλωσε πως η Ουκρανία θα έπρεπε να είχε κάνει ήδη μια συμφωνία με τον πρόεδρο Putin για να αποτρέψει την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα, ενώ όπως πρόσθεσε είναι πλέον αργά καθώς ο Ρώσος πρόεδρος δεν θα σταματήσει αν δεν καταλάβει όλη την επικράτεια.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισής του στο podcast του The Clay Travis & Buck Sexton Show, ο πρώην πρόεδρος πρότεινε ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να είχε «παραδώσει» το έδαφος της Κριμαίας, το οποίο προσαρτήθηκε από τη Ρωσία το 2014, ή να συμφωνήσει να μην ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.