Σάββατο 6 Αυγούστου 2022

Αποκάλυψη του “Φιλελεύθερου” για τον “Φάκελο της Κύπρου”: Η Κυπριακή Πολιτεία δεν δίνει πρόσβαση ούτε στη Βουλή των Ελλήνων

  Καλά φυλαγμένο και μακριά από αδιάκριτα βλέμματα, παραμένει το μαρτυρικό υλικό που εξασφάλισε η κυπριακή Βουλή για την τραγωδία του 1974, κατόπιν κοινοβουλευτικών διεργασιών συνολικής διάρκειας 488 ωρών μεταξύ των ετών 1999 και 2011.

Όπως προκύπτει από στοιχεία που παρουσιάζει ο «Φιλελεύθερος» και ο συνάδελφος Φάνης Μακρίδης στο παρόν δημοσίευμα, η κυπριακή Πολιτεία δεν δίνει πρόσβαση ούτε στη Βουλή των Ελλήνων. Κι αυτό παρά τη συμφωνία μεταξύ των δύο κοινοβουλευτικών σωμάτων κατά το 2016 (επισφραγίστηκε το 2018 με υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας).

Πολεμικό κλίμα και από τους Κεμαλιστές: Η Ελλάδα εγκαθίσταται για τα καλά στην Ψέριμο, εντός των χωρικών υδάτων της Τουρκίας!

 Στην συντήρηση του «πολεμικού κλίματος» με την Ελλάδα επιμένουν οι τουρκικές εφημερίδες.

Όχι μόνο από την πλευρά της κυβέρνησης της Τουρκίας αλλά και από την πλευρά της αντιπολίτευσης.

Σε δημοσίευμα της με τίτλο «ο Έλληνας πάλι στο δρόμο της πρόκλησης» η κεμαλική εθνικιστική Σοζτζτού αναφέρεται στη «συγκέντρωση ελληνικών στρατευμάτων στην Ψέριμο» κατά παράβαση της Συνθήκης της Λωζάννης, ενώ προφανώς η εφημερίδα θεωρεί «πρόκληση» και την απόφαση να ανοίξει σχολείο για να αποτρέψει τη μετανάστευση από το νησί.

“Ήρθε η ώρα να πολεμήσουμε μαζί και να την ξεδοντιάσουμε”: Η Κίνα τερματίζει τις επικοινωνίες με ΗΠΑ & αναβαθμίζει την στρατηγική σχέση με Ρωσία – Παίρνουν φωτιά τα ναυπηγεία

 

 

Η Κίνα ξεκινά να κόβει τις γέφυρες επικοινωνίας με την Ουάσινγκτον καθώς ανακοίνωσε ότι σταματά τη συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένου του διαλόγου μεταξύ ανώτατων στρατιωτικών διοικητών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πεκίνου, η πρώτη λίστα περιλαμβάνει 8 μέτρα κατά των ΗΠΑ.

Ακυρώνονται:

  1. Οι συνομιλίες μεταξύ στρατιωτικών αξιωματούχων ορισμένου επιπέδου
  2. Οι συναντήσεις μεταξύ αξιωματούχων των υπουργείων Άμυνας των δύο χωρών
  3. Ο μηχανισμός ναυτικής ασφάλειας Κίνας-ΗΠΑ

Ψυχροπολεμικό κλίμα μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας

 

 

Ενώ τα μαχητικά αεροπλάνα και τα πολεμικά πλοία της Κίνας συνέχιζαν για δεύτερη κατά σειράν ημέρα τη στρατιωτική περικύκλωση της Ταϊβάν στον απόηχο της πολύκροτης επίσκεψης της προέδρου της αμερικανικής Βουλής Νάνσι Πελόζι στη νήσο, οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνο βυθίζονταν στο ναδίρ, παραπέμποντας στην εποχή του Ψυχρού Πολέμου μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Σοβιετικής Ενωσης.

Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε χθες ότι θα επιβάλει κυρώσεις στην Πελόζι και σε πρόσωπα του στενού οικογενειακού της κύκλου για τις «κακόβουλες» και «προκλητικές» πράξεις της.

Ορθές φαίνεται ότι είναι οι πληροφορίες για νέο κοίτασμα στο τεμάχιο έξι της κυπριακής ΑΟΖ, μετέδωσε το κανάλι Sigma (video)

  Επιβεβαιώνονται από αρμόδιες πηγές οι πληροφορίες ότι η ιταλο-γαλλική κοινοπραξία Eni-Total έχει εντοπίσει ένα νέο κοίτασμα στο θαλασσοτεμάχιο «6» της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, μετέδωσε στο κανάλι Σίγμα, ο Κυριάκος Πενηνταέξ

Πέραν του νέου κοιτάσματος, φαίνεται πως υπάρχουν θετικές ενδείξεις και για δεύτερη στήλη φυσικού αερίου, κοντά στο νέο κοίτασμα, χωρίς να υπάρχουν προς το παρόν ακριβείς πληροφορίες για το μέγεθος του κοιτάσματος.

Τη σημαντική αυτή εξέλιξη στα ενεργειακά αναδεικνύει η εφημερίδα «Αλήθεια».

Επισήμως, από την πλευρά του Υπουργείου Ενέργειας αναφέρεται πως δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο προς το παρόν και οι εργασίες της γεώτρησης «Κρόνος-1» στο τεμάχιο 6 αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός των επόμενων βδομάδων.