Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022

ΑΡΠΑΓΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΠΙΒΟΥΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟ ΚΡΗΤΗ


Του Ευάγγελου Γριβάκου, Αντιστρατήγου ε.α - ΝομικούΣτα μέσα Ιουλίου ενεστώτος έτους, τα επίσημα ΜΜΕ της

Τουρκίας ανέβασαν φωτογραφία του ακροδεξιού κυβερνητικού

εταίρου Νεβλέτ Μπαχτσελί που τον παρουσίαζε να επιδεικνύει ένα διευρυντικό των τουρκικών διεκδικήσεων χάρτη στον οποίο το Αιγαίο εμφανίζονταν μοιρασμένο στην μέση, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα υπό τουρκική κυριαρχία και η Κρήτη βαμμένη με κόκκινο χρώμα. Στην φωτογραφία προβάλλονταν και μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Γκρίζοι Λύκοι» υπαγόμενης στο κόμμα «Εθνικιστική Δράση – ΜΗP» του Μπακτσελί και θεωρούμενης ότι προσέφερε τον χάρτη ως «δώρο» προς το τουρκικό έθνος.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός κάλεσε τον Ερντογάν να δηλώσει αν υιοθετούσε τον χάρτη, αλλά αυτός τήρησε υποκριτικά «σιγήν ιχθύος».

Μειονοτικοί κύκλοι στην Δ.Θράκη καίγονται αν δημιουργηθεί στην Αλεξανδρούπολη μονάδα ελικοπτέρων για το 4ο Σώμα στρατού Μιλούν για πτήσεις των ελληνικών Kiowa στον Έβρο ενώ έχουμε συνεχείς πτήσεις τουρκικών UAV BAYRAKTAR στην Α.Θράκη

Μεγάλη ενόχληση  φέρεται να υπάρχει σε κύκλους της μουσουλμανικής μειονότητας στην Δ.Θράκη, όχι μόνο για τις πτήσεις των ελληνικών ελικοπτέρων Kiowa, αλλά για την δημιουργία βάσης ελικοπτέρων του 4ου σώματος στρατού στην Αλεξανδρούπολη .

«Ο κίνδυνος δεν είναι οι απαίδευτοι Τούρκοι κολυμβητές αλλά η εσωτερική κατάσταση στη χώρα»! Κ.Ζιαζιάς

 

 Οι Τούρκοι και πάλι ,με την έξοδο του γεωτρητικού σκάφους, με έναν ειρωνικό και μη διπλωματικό τρόπο στοχεύουν  το Καστελλόριζο ,διότι το Καστελλόριζο αποτελεί το μεγάλο εμπόδιο στην στρατηγική της Τουρκίας για την υποστήριξη του αφηγήματος της «γαλάζιας πατρίδας». Ονειρεύονται και πάλι να κολυμπήσουν μέχρι το Καστελλόριζο , ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι η «φουρτούνα»  στη θάλασσα, η «καταιγίδα» στον αέρα και η «αντάρα» στην ξηρά θα τους υποδειχθούν πριν ξεκινήσουν οι απαίδευτοι κολυμβητές τους.

Γράφει ο

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΙΑΖΙΑΣ

Η Αθήνα δεν θα καθίσει με σταυρωμένα τα χέρια: Σε παράκρουση ο Ερντογάν, έστειλε το Αμπντουλχαμίντ στα τουρκικά …χωρικά ύδατα! (video)

 

Με φιέστα, με τουρκικές σημαίες, αλλά και με απειλές και προειδοποιήσεις, ο ισλαμιστής και φιλοπόλεμος πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν χαιρέτησε τον απόπλου του νέου τουρκικού γεωτρύπανου, Αμπντούλχαμιντ Χαν από το λιμάνι της Μερσίνας.

Ο Ερντογάν εκτόξευσε απειλές εναντίον της χώρας μας, αλλά και κατάμτης Δύσης, πριν το γεωτρύπανο σηκώσει άγκυρα για γεωτρήσεις. «Ούτε οι μαριονέτες, ούτε όσοι τραβούν τα νήματά τους θα εμποδίσουν την Τουρκία να διεκδικήσει τα δικαιώματά της στη Μεσόγειο», ισχυρίστηκε.