Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022

Αποφασιστική κίνηση της Αθήνας με Χαρδαλιά και Φλώρο αποσόβησε «θερμό» επεισόδιο στη Ρόδο και ευθεία αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων

 

         


  
Όλα τα εμπορικά πλοία που συμμετείχαν στην επιχείρηση συντονίστηκαν με τον Ελληνικό Θάλαμο Επιχειρήσεων, αφήνοντας τους Tούρκους να κοιτούν άπραγοι

Η Τουρκία έστειλε χθες είκοσι μαχητικά στο FIR Αθηνών, εκ των οποίων τα οκτώ ήταν οπλισμένα. Η μανία των τούρκων χειριστών ήταν τόσο μεγάλη που ως αποτέλεσμα σημειώθηκαν 7 αερομαχίες. Είναι οι περισσότερες των τελευταίων τριάντα ημερών περίπου καθώς στα μέσα περίπου Ιουλίου είχαν σημειωθεί μετά από πολύ καιρό 9 αερομαχίες!

Τουρκία: Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη

 

Του Λεωνίδα Κουμάκη* 

Αυξάνονται οι ενδείξεις «παραφροσύνης» που εμφανίζονται καθημερινά στην απέναντι όχθη του Αιγαίου από κορυφαία στελέχη του ισλαμοφασιστικού καθεστώτος Ερντογάν – Μπαχτσελή – τουρκικής μαφίας.

Ο γνωστός από δεκαετίες, διαχρονικός «κατάλογος» της τουρκικής προπαγάνδας εμπλουτίζεται συνεχώς, επαναλαμβάνεται σχεδόν καθημερινά σε κύκλους κατά τη γνωστή Γκαιμπελική ρήση «όσο μεγαλύτερο το ψέμα, όσο περισσότερο επαναλαμβάνεται, τόσο πιο πιστευτό γίνεται» και δημιουργούνται συνθήκες επικίνδυνου φανατισμού ενός μεγάλου μέρους της τουρκικής νεολαίας καθώς και αμόρφωτων κυρίως πληθυσμών της ανατολής.

Οι Αμερικανοί ξεχνούν ότι ο Πούτιν έχει καταστήσει μαριονέτα του τον Ερντογάν: Τα F-16 είναι ο λόγος που δεν έστειλε (ακόμα) το γεωτρύπανο στα ελληνικά νερά

  Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ*, Hellas Journal

Πολλοί αναλυτές αναρωτήθηκαν γιατί ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν απέφυγε -για τώρα, διότι δεν ξέρουμε τι θα πράξει τις επόμενες μέρες και εβδομάδες- τη μεγάλη πρόκληση εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου με την έξοδο του γεωτρύπανου, Αμπντουλχαμίντ Χαν, στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η Τουρκία θα κατασκευάσει στην Ουκρανία εργοστάσιο παραγωγής μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar TB2

 


 Η τουρκική εταιρεία Baykar αγόρασε έκταση στην Ουκρανία και κατοχυρώθηκε ως νομικό πρόσωπο, με σκοπό την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar. Την δήλωση αυτή έκανε ο Ουκρανός πρέσβης στην Τουρκία Βασίλι Μπόνταρ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «RBK-Ukraina».

Σύμφωνα με τον Ουκρανό πρέσβη, η τουρκική εταιρεία εκπόνησε αυτοτελώς το σχέδιο κατασκευής του εργοστασίου και προτίθεται να το φέρει εις πέρας «επειδή αυτή ήταν η σχεδόν προσωπική δέσμευση των ιδιοκτητών της εταιρείας, να αρχίσουν αυτήν την παραγωγή στην Ουκρανία».

Το Δεκέμβριο του 2022 θα ενταχθεί στον Τουρκικό Στόλο το υποβρύχιο S-330 «Piri Reis», το πρώτο από τα έξι T-214 που ναυπηγεί η Τουρκία

 

 Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου το υποβρύχιο S-330 «Piri Reis», το πρώτο από τα έξι υποβρύχια T-214 της Τουρκίας, θα ενταχθεί σε υπηρεσία, από το Ναυτικό της χώρας, το Δεκέμβριο του 2022. Να σημειωθεί ότι στις αρχές Απριλίου του 2022 είχε δημοσιευτεί η είδηση ότι η ένταξη του υποβρυχίου σε υπηρεσία θα γίνει το 2023. Πλέον, η νέα ημερομηνία που δίνεται είναι ο προσεχής Δεκέμβριος. Επίσης, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, σύντομα θα ξεκινήσουν οι δοκιμές αποδοχής του υποβρυχίου, ενώ μετά την ένταξη του στο Στόλο, θα εκτελεστούν και δοκιμές από το Τουρκικό Ναυτικό. Θα ακολουθήσει μια περίοδος εξοικείωσης του πληρώματος με το υποβρύχιο, πριν χαρακτηριστεί επιχειρησιακό.