Σάββατο 13 Αυγούστου 2022

Έξαλλοι οι Σέρβοι με Τούρκους κομάντος στα σύνορα του Κοσσυφοπεδίου-Ρώσοι μισθοφόροι ήδη στην περιοχή

 


 Δεν ήταν τυχαία η δήλωση του Ρώσου πρέσβη στο Βελιγράδι για πιθανή δημιουργία στρατιωτικής βάσης που θα φέρει ουσιαστικά την τοποθέτηση ρωσικών βαλλιστικών πυραύλων στην Σερβία

Μετά από 110 χρόνια Τούρκοι στρατιώτες κινούνται σε πρώην σερβικά εδάφη μεταξύ του Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας, προκαλώντας την οργή των Σέρβων που δεν είδαν φυσικά με καθόλου καλό μάτι την απόφαση της KFOR.

Πιο πολύ η εν λόγω κίνηση έχει χαρακτήρα προβοκατόρικο για το Βελιγράδι, και σίγουρα δεν λειτουργεί “πυροσβεστικά” στην υφέρπουσα ένταση στην περιοχή των 10 σερβικών δήμων Βόρεια της Μιτρόβιτσα. 

Διάκριση προσωπικού της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ στο διαγωνισμό Ελεύθερων Σκοπευτών «European Best Sniper Team

 

 Την πρώτη και την τέταρτη θέση ανάμεσα σε 36 ομάδες από 18 χώρες κατέλαβαν οι δυο ομάδες (ζεύγη) ελευθέρων σκοπευτών της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου που συμμετείχαν στον διεθνή στρατιωτικό διαγωνισμό Ελεύθερων Σκοπευτών «European Best Sniper Team Competition 2022», που πραγματοποιήθηκε από 1-11 Αυγούστου στο Hohenfels της Γερμανίας και διοργανώθηκε από το Joint Multinational Readiness Center (JMRC) της 7th Army Training Command των ΗΠΑ.

Ο εν λόγω διαγωνισμός διεξάγεται κάθε χρόνο και περιέλαβε αντικείμενα:

“Για τους εταίρους του στο ΝΑΤΟ, ο Ερντογάν συμπεριφέρεται ωσάν να είναι διπλός πράκτορας”, γράφει το Der Spiegel

 


Το γερμανικό περιοδικό DER SPIEGEL γράφει πάλι για την Τουρκία με αφορμή τα παιγνίδια του Ταγίπ Ερντογάν με τη Ρωσία. Σημειώνει:

Πριν ακόμη από λίγους μήνες, αναφέρει, η Τουρκία ήταν ένα είδος παρία στη διεθνή πολιτική, ο Ερντογάν με τις προκλήσεις του είχε εξοργίσει ομολόγους του σε Μέση Ανατολή, Ευρώπη και ΗΠΑ. Ξαφνικά γίνεται και πάλι ένας περιζήτητος συνομιλητής.

Ο κίνδυνος για την Τουρκία είναι όμως ότι o Ερντογάν το παρακάνει, όπως έχει κάνει τόσες φορές στο παρελθόν.

Δρομολογείται η «διχοτόμηση» της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας: Στρατηγικός εταίρος η Lockheed Martin

  Στις αρχές Σεπτεμβρίου υπολογίζεται ότι το σχέδιο για τη διχοτόμηση της ΕΑΒ και την ιδιωτικοποίηση του παραγωγικού μέρους με την εισαγωγή στρατηγικού εταίρου (Lockheed Martin) θα είναι έτοιμο και θα παραδοθεί στους αρμοδίους.

Εξ ορισμού αρμόδιος για το σκέλος της ιδιωτικοποίησης (και μόνον) είναι ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης, ωστόσο η επιστολή που θα περιγράφει τα δεδομένα από την πλευρά των Αμερικανών θα παραδοθεί και στους υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και Εθνικής Αμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο.