Τρίτη 16 Αυγούστου 2022

State Department σε Hellas Journal για τους S-400 στην Τουρκία: Τώρα, περισσότερο από ποτέ… – Έρχονται βαρύτατες κυρώσεις

 
 Τη σαφή και κατηγορηματική αντίθεση των ΗΠΑ για προμήθειες S-400 και γενικότερα κάθε είδους οπλικού συστήματος από τη Ρωσία επαναλαμβάνει με απολύτως κατηγορηματικό τρόπο ο εκπρόσωπος του State Department απαντώντας σε ερώτηση του Μιχάλη Ιγνατίου για λογαριασμό της Hellas Jοurnal.

Η ερώτηση αφορούσε στην είδηση που γνωστοποίησε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS για την υπογραφή νέας συμφωνίας μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας για προμήθεια και άλλων S-400.

Μέσα σε λίγη μόνον ώρα, η αμερικανική διπλωματία όχι μόνο επαναλαμβάνει την πάγια και κατηγορηματική της θέση, αλλά επισημαίνει κάτι που έχει ιδιαίτερη σημασία: 

Φοβερή προειδοποίηση στις Βρυξέλλες: Υπάρχει πραγματικός κίνδυνος η Μόσχα και η Άγκυρα “να μοιραστούν τα λάφυρα της Ουκρανίας”

 

 Για “συνάντηση των απόψεων” μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας με στόχο την προώθηση των κοινών περιφερειακών συμφερόντων τους κάνει λόγο ο αρθρογράφος Hugo Blewett – Mudy στηνς Euobserver.

Προειδοποιεί τους Ευρωπαίους ότι με την κόπωση που έχει αρχίσει να επέρχεται στην ευρωπαϊκή ήπειρο, υπάρχει πραγματικός κίνδυνος η Μόσχα και η Άγκυρα “να μοιραστούν τα λάφυρα της Ουκρανίας, με τρόπο που να αφήνει την κυριαρχία και την εδαφική της ακεραιότητα σοβαρά εκτεθειμένες”.

Ο «μάγος» προβλέπει πόλεμο των ΗΠΑ με Ρωσία και Κίνα: Ο Κίσινγκερ, ο Φουκουγιάμα και η «αρχή της ιστορίας»

 

Tου ΜΙΧΑΛΗ ΨΥΛΟΥ, Ναυτεμπορική

«Είμαστε στα πρόθυρα ενός πολέμου με τη Ρωσία και την Κίνα για ζητήματα που έχουμε εν μέρει δημιουργήσει, χωρίς να έχουμε ιδέα πώς θα εξελιχθούν ή σε τι μπορεί να οδηγήσουν».

Την άποψη αυτή διατύπωσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Χένρι Κίσινγκερ, σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal.

Αναμφίβολα, στα 99 του χρόνια, ο Κίσινγκερ μπορεί να προσπαθεί να βελτιώσει την υστεροφημία του- και ειδικά εμείς οι Ελληνες δεν πρόκειται να τον συγχωρήσουμε για τον ρόλο του στην Κύπρο και όχι μόνο. Ποιος όμως συνετός άνθρωπος μπορεί να διαφωνήσει με τις σημερινές απόψεις του αποκαλούμενου και «Μάγου της εξωτερικής πολιτικής»;

Το πικρό «γιατί» μιας μαυροφορεμένης Ελληνίδας μάνας…

      


  Του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου*

               

    Καλοκαίρι στην Ελλάδα!…

    Χυθήκαμε χαρούμενοι στους δρόμους, απειθάρχητοι, ανέμελοι οδηγοί στις εθνικές και επαρχιακές λεωφόρους και οδούς και «΄Οποιον πάρει ο Χάρος!…»

   Τί κρίμα, αλήθεια!

   Το πρόβλημα ΔΕΝ εντοπίζεται στις σταθερές συνιστώσες του ελληνικού καλοκαιριού που ξεχειλίζουν με θαλασσινή αλμύρα, αντανακλούν το πεντελικό λευκό και το ανεπανάληπτο στον πλανήτη γαλάζιο του ουρανού, ακτινοβολούν με κάθε εισπνοή την πρόκληση πόθου και πάθους για τον έρωτα και για τη ζωή!

    Δεν θα εγκλωβίσω τη σημερινή μου πίκρα στις ευπρόσδεκτες προκλήσεις του ελληνικού καλοκαιριού που για δυο χρόνια μας τις στέρησε η περιβόητη πλέον και καθόλου προσφιλής Κινεζικής προέλευσης πανδημία covid-19…

1974. ΤΟΥΡΚΙΚΗ..... ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟ.

 

 

2022. ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΝΕΟΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΤΟΥ …ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΠΑΛΙ,  ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ  ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ … ΜΟΝΟ, ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 74, ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΑΟΠΛΗ, ΠΡΟΔΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΗ  ΒΡΗΚΑΝΕ… ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ.

Επιμέλεια από Αντώνη Αντωνά – Συγγραφέα – Ερευνητή.                      Αποσπασματικό ΜΕΜΟ, προς αφύπνιση μνήμης και ιστορίας. Λιαν επίκαιρο για σήμερα. Όποιος δεν γνωρίζει ιστορία και δεν διδάσκεται από αυτή, είναι υποχρεωμένος να την επαναλάβει μαζί με νέες εθνικές καταστροφές…