Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022

Τουρκία: Μη επανδρωμένο αεροσκάφος πέταξε πάνω από την Κίναρο


 

Τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV που εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο και στη συνέχεια πέταξε πάνω από την Κίναρο στα 19.000 πόδια στις 15:05 μμ.

Το τουρκικό UAV αναγνωρίσθηκε και αναχαιτίσθηκε σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες κατά πάγια τακτική.

Υπενθυμίζεται ότι ανήμερα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ζεύγος τουρκικών F-16 που επίσης είχε εισέλθει στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, πέταξε πάνω από την Κίναρο στα 27.000 πόδια.

ΜΙΑ ΛΗΣΜΟΝΗΜΕΝΗ ΕΠΙΚΗ ΚΑΙ ΛΥΡΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΕΛΔΥΚ 1974.

Η Ελληνίδα Λεβεντομάνα των παιδιών της ΕΛΔΥΚ, Καλλιόπη Αβραάμ 78 ετών, πέφτει ηρωϊκά μαχόμενη μαζί με άλλους 33 Ελδυκαρίους …

Η άνιση μάχη της ΕΛΔΥΚ

Το 1974 η ΕΛΔΥΚ  βρισκόταν σε διάφορες περιοχές πρώτης γραμμής.
Όσοι παρέμειναν συσπειρώθηκαν στο στρατόπεδο της Λακατάμιας, έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τις τουρκικές ορδές.
Οι τρεις λόχοι που παρέμειναν ήταν υπό τις διαταγές του αντισυνταγματάρχη Παναγιώτη Σταυρουλόπουλο.
Στις 14 Αυγούστου ξεκίνησε η επίθεση.
Οι επιθέσεις συνεχίζονταν μέχρι το απόγευμα και οι άντρες της ΕΛΔΥΚ αντιστέκονταν, αγνοώντας πως στη Μια Μηλιά, η άμυνα είχε εγκαταλειφθεί.

Την επόμενη ημέρα ο αντισυνταγματάρχης ζήτησε ενισχύσεις.

Τουρκία: Καμπανάκι στη Δύση από την ολοένα στενότερη συμμαχία με τη Ρωσία σε όλα τα επίπεδα


 

Οι ολοένα πιο στενές σχέσεις Τουρκίας και Ρωσίας σε όλα τα επίπεδα δημιουργούν βάσιμη ανησυχία στη Δύση. Άλλωστε, μόλις προ ημερών στη συνάντηση τους στο Σότσι, Βλαντιμίρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συμφώνησαν σε περαιτέρω εμβάθυνση των διμερών σχέσεων ξεκινώντας από το οικονομικό και εμπορικό κομμάτι.

Η στενότερη συνεργασία τους, πάντως, είναι ήδη ορατή, αν λάβουμε υπόψη την κάθετη αύξηση των εμπορικών τους συναλλαγών, εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που συνέλλεξαν οι «Financial Times» από την τουρκική στατιστική υπηρεσία και το υπουργείο Εμπορίου.