Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022

Άλλα κόλπα με το Ισραήλ με τεχνολογία C-UAS κατά των τουρκικών UCAV-Στα σκαριά σχέδιο ανάπτυξης ελληνικών πλοίων-αεροσκαφών μέσα σε αμερικανικές δυνάμεις στην Α.Μεσόγειο

 


 Το αμερικανο- εβραίικό ινστιτούτο jinsa ζητά από την Ουάσιγκτον να σταλούν μόνιμα στην Ελλάδα αντιτορπιλικά (DDG) ενώ προτείνει επίμονα την στρατιωτική ανάπτυξη αμερικανικών δυνάμεων σε ελληνικές εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένης της Λάρισας και του Στεφάνοβίκειου

Σύμφωνα με το αμερικανο-εβραικό ινστιτούτο jinsa, "τα drones της Τουρκίας έχουν αποκτήσει πλέον διεθνή φήμη βοηθώντας την Ουκρανία να αμυνθεί ενάντια στην απρόκλητη εισβολή της Ρωσίας. 

Ωστόσο, η Τουρκία χρησιμοποιεί τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) της για να απειλήσει τη σύμμαχό της στο ΝΑΤΟ, την Ελλάδα. 

ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Στην Αθήνα «ζεσταίνουν» τους Exocet σε περίπτωση εξόδου του Anadolu στο Αιγαίο

  Τα σενάρια και το μήνυμα που θέλει να στείλει η Αθήνα σε περίπτωση που η Άγκυρα κινήσει ταυτόχρονα το Αμπντουλχαμίντ και το Anadolu

Σε ετοιμότητα είναι τα επιτελεία σε Αθήνα και Λευκωσία για την επόμενη κίνηση της Τουρκίας που αναμένεται σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις να «τεντώσει» τα δύο ελληνικά κράτη.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό η οδηγία προς ναυτιλομένους που εκδόθηκε στις 9 Αυγούστου μετά την εξαγγελία Ερντογάν, για το 4ο πλωτό γεωτρύπανο της Τουρκίας, Αμπντουλχαμίντ Χαν, λήγει στις 7 Οκτωβρίου.

Νέος καταπέλτης από Μενέντεζ για Τουρκία και S-400: Παραβιάζει τις κυρώσεις, μεγάλο λάθος, κίνδυνος για Ευρώπη και ΝΑΤΟ

 

 Καταπέλτης για μια ακόμη φορά ο πρόεδρος της επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας Μπομπ Μενέντεζ σε δήλωσή του για την πρόθεση της Τουρκίας να προμηθευτεί και νέο σύστημα S-400 από τη Ρωσία.

Ο πανίσχυρος, δηλωμένα φιλέλληνας, γερουασιαστής εκφράζει τη βαθύτατη ανησυχία του, χαρακτηρίζει την αγορά ξεκάθαρη παραβίαση των κυρώσεων των ΗΠΑ, καλεί την Τουρκία να επιδείξει κατηγορηματικά τη δέσμευσή της στο ΝΑΤΟ και στην περιφερειακή ειρήνη και ασφάλεια και να απορρίψει κάθε στρατιωτική συνεργασία με έναν εγκληματία πολέμου όπως ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Επίσης, δηλώνει πως ειλικρινά ελπίζει η Τουρκία να αλλάξει πορεία και αν μην κάνει ένα τόσο μεγάλο λάθος που θα έθετε σε περαιτέρω κίνδυνο την ασφάλεια των συμμάχων και εταίρων μας στο ΝΑΤΟ σε όλη την Ευρώπη