Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022

ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ. ΕΠΕΤΕΙΟΛΟΓΙΟ ΜΗΝΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ. ΕΟΚΑ 1955-1958

  

1/8/1958
Εφονεύθη στη τοποθεσίαΣαμαρήΤρούλλων, σε συμπλοκή κατά τη διάρκεια ενέδρας κατά Αγγλων, ο Ανδρέας Σουρουκλής 26 ετών από τους Τρούλλους.

1/8/1958
Εφονεύθη στην Ομορφίτα από τ/κ/ ο Λουκάς Αρέστη 63 ετών από την Ομορφίτα

1/8/1958<br />Εφονεύθησαν από τ/κ εις Σουσκιού οι Γιάγκος Ηλία 50 ετών εκ Σουσκιού και η Ρεβέκκα Ηλία Γιάγκου ετών 60 εκ Σουσκιού.

2/8/1958
Εφονεύθη κατα την απόπειρα τοποθέτησης βόμβας στο Πέργαμος, ο Γιακουμής Χατζηθεοδοσίου 18 ετών από την Άχνα

Κινεζική οργή για τις επαφές Ταϊβάν – ΗΠΑ ΤΑΪΠΕΪ. Εμπορικές συνομιλίες θα εγκαινιάσει η Ουάσιγκτον με την Ταϊβάν, σε μία προσπάθεια να εμφανισθεί αλληλέγγυα προς το νησιωτικό έθνος, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ. Λίγες ώρες αργότερα, το Πεκίνο προειδοποιούσε ότι θα λάβει κάθε αναγκαία πρωτοβουλία προκειμένου να προστατεύσει την κινεζική εθνική κυριαρχία.

Σε χθεσινές δηλώσεις του, ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ επέκρινε τις σχεδιαζόμενες συνομιλίες, εκτιμώντας ότι καλλιεργούν την ψευδαίσθηση πως η Ταϊβάν έχει αυτόνομη εξωτερική πολιτική, προειδοποιώντας την Ουάσιγκτον να διακόψει τις προσπάθειες για de facto ανεξαρτητοποίηση της νήσου.

«Η τέλεια καταιγίδα»: Πώς η κλιματική αλλαγή προκαλεί επιδείνωση των λοιμώξεων

 


Τα ευρήματα της μελέτης που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο της Χαβάης καταδεικνύουν ότι πολλές μολυσματικές ασθένειες μεταδίδονται ταχύτερα λόγω κλιματικής αλλαγής.

ΤοΒΗΜΑ Team

Δεν αποτελεί νέο ότι η κλιματική αλλαγή επιβαρύνει τις μολυσματικές ασθένειες.

 Η νέα μελέτη όμως του Πανεπιστημίου της Χαβάης που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Nature», πιστοποιεί την εκταση της απειλής, καταλήγοντας ότι το 58% των μολυσματικών ασθενειών επιδεινώνονται από δείκτες που σχετίζονται με τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. «Είναι πραγματικά τρομακτικό να βλέπεις ότι οι εκπομπές CO2 αποτελούν τόσο μεγάλη απειλή για την δημόσια υγεία» δήλωσε ο Καμίλο Μόρα, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Χαβάης και επικεφαλής της μελέτης.

Επιστήμονες του MIT πιστεύουν ότι ανακάλυψαν πώς να αντιστρέψουν πλήρως την κλιματική αλλαγή

 

 

Οι επιστήμονες στο MIT πιστεύουν ότι ίσως βρήκαν επιτέλους έναν τρόπο να αντιστρέψουν την κλιματική αλλαγή. Ή, τουλάχιστον, για να βοηθήσουν ώστε να περιοριστεί κάπως το πρόβλημα, επισημαίνει ο ιστότοπος bgr.com που εστιάζει σε επιστημονικά επιτεύγματα και ειδήσεις.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, η ιδέα περιστρέφεται σε μεγάλο βαθμό γύρω από τη δημιουργία και την ανάπτυξη φυσαλίδων πυριτίου που μοιάζουν με λεπτό φιλμ.

Οι «διαστημικές φυσαλίδες» όπως τις αποκαλούν (οι επιστήμονες), θα ενώνονταν μεταξύ τους σαν μία σχεδία. Μόλις αναπτυχθεί αυτή στο διάστημα θα έχει περίπου το ίδιο μέγεθος με τη Βραζιλία. Οι φυσαλίδες θα λειτουργούσαν στη συνέχεια σαν ένα επιπλέον ρυθμιστικό φίλτρο, έναντι της επιβλαβούς ηλιακής ακτινοβολίας που προέρχεται από τον Ήλιο.

Διαβάστε περισσότερα »

Τουρκικά think tanks «σκιάχτηκαν» από τις αποκαλύψεις του Πενταποστάγματος

  Ελπίζουμε στην Άγκυρα να λάβουν σοβαρά αυτές τις πληροφορίες και να μην αποτολμήσουν να δημιουργήσουν τετελεσμένα στην περιοχή

Οι αποκαλύψεις του Πενταποστάγματος φαίνεται να έχουν προβληματίσει ιδιαίτερα τα τουρκικά think tanks καθώς θέτουν την Άγκυρα μπροστά στα προβλήματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει αν συνεχίσει στο ίδιο αναθεωρητικό πλαίσιο. Ειδικά η χθεσινή αποκάλυψη μας για το ποια είναι τα σχέδια αντίδρασης της Κυπριακής Δημοκρατίας σε περίπτωση που το τουρκικό γεωτρύπανο Αμπντουλχαμίντ Χαν πλεύσει προς το τεμάχιο 6 της Κυπριακής ΑΟΖ και επιχειρήσει να τρυπήσει.