Τρίτη 23 Αυγούστου 2022

«Της κολάσεως» στο Αιγαίο! 78 παραβιάσεις και αερομαχίες με το ΚΥΣΕΑ να επεκτείνει τον φράχτη στον Έβρο…

  Από νωρίς το πρωί,  η παρουσία της τουρκικής αεροπορίας ήταν πολύ έντονη στο Αιγαίο και ειδικά στα Δωδεκάνησα.

Η επιβεβαίωση ήρθε από τα στατιστικά στοιχεία του ΓΕΕΘΑ: 78 παραβιάσεις -και υπερπτήσεις- από μαχητικά F-16 και μη επανδρωμένα αεροσκάφη! Έγιναν και 8 εμπλοκές.

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 23η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022

Στα όρια ανάφλεξης το Κοσσυφοπέδιο – Και αντιρώσοι Τσετσένοι στο πεδίο

 


Οι συνομιλίες που διεξήχθησαν στις Βρυξέλλες με διαμεσολάβηση της ΕΕ και την παρότρυνση των ΗΠΑ, μεταξύ του Κοσοβάρος πρωθυπουργός Αλμπίν Κούρτι και ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσις, απέτυχαν. Μάλιστα, ο χαρακτηρισμός αυτός του απογοητευμένου Ύπατου Εκπροσώπου για Εξωτερικές Υποθέσεις της ΕΕ, Γιόζεφ Μπορέλ, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ήπιος γι’ αυτό που συμβαίνει στο Κοσσυφοπέδιο.

Εξέφρασε εν τούτοις την αισιοδοξία του ότι θα συνεχιστούν οι διπλωματικές προσπάθειες έως την 1η Σεπτεμβρίου οπότε φαίνεται να λήγει προθεσμία που έχουν ανακοινώσει οι αρχές του Κοσσυφοπεδίου για να θέσουν υπό οριστικό έλεγχο το βόρειο τμήμα όπου κατοικεί ό,τι έχει απομείνει από τον σερβικό πληθυσμό του Κοσσυφοπεδίου μετά τις βίαιες διώξεις που σημειώθηκαν το 2001. Σήμερα και αύριο ο απεσταλμένος της ΕΕ για το διάλογο Βελιγραδίου-Πρίστινας Μίροσλαβ Λαϊτσάκ, καθώς και

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ

 Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με μοναδικό αντικείμενο τη φύλαξη των συνόρων στον Έβρο.

Η συνεδρίαση που διήρκεσε δύο ώρες πραγματοποιήθηκε στον απόηχο των τελευταίων κινήσεων της Τουρκίας που δείχνουν μια αναζωπύρωση της «κινητικότητας» στα χερσαία σύνορα της χώρας με την αξιοποίηση των νησίδων στον ποταμό.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε εκτενώς το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης και της αύξησης των παράνομων μεταναστευτικών ροών στον Έβρο και στην θάλασσα και επιβεβαιώθηκε η ανάγκη να συνεχιστεί η ίδια στρατηγική αποτροπής.