Κυριακή 28 Αυγούστου 2022

Η κινητικότητα της τελευταίας περιόδου στην κυπριακή ΑΟΖ ρίχνει πλέον στα βαθιά τους ενεργειακούς κολοσσούς

 

 

Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας, ο πολεμοχαρής Ταγίπ Ερντογάν, στο εσωτερικό του νέου τουρκικού γεωτρύπανου, Αμπντούλχαμιντ Χαν μαζί με υπουργούς, στρατηγούς και ναυάρχους. Φωτογραφία Τουρκική ΠροεδρίαΤου ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, Φιλελεύθερος

Σε πορεία αξιοποίησης του φυσικού αερίου, έχουν εισέλθει οι εταιρείες, που δραστηριοποιούνται στην κυπριακή ΑΟΖ, στην οποία διαπιστώνεται εσχάτως έντονη κινητικότητα.

Η τελευταία ανακάλυψη στον στόχο Cronos-1, που χαρακτηρίστηκε σημαντική από τις ίδιες τις εταιρείες, επιβεβαιώνει πως το ενεργειακό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας προχωρά κανονικά, υπάρχουν χρονοδιαγράμματα, που μπορεί να αλλάζουν αλλά δεν παραπέμπουν τις επόμενες κινήσεις στις ελληνικές καλένδες.

Δεν πρόκειται να υποκύψουμε στη λύση δύο κρατών διαμηνύει ο Αναστασιάδης από την Αναφωτία, δε θα γίνουμε νέα Βοσνία-Ερζεγοβίνη και Λίβανος

 


 Δεν αποδεχθήκαμε, δεν πρόκειται να υποκύψουμε και δεν πρέπει να υποκύψουμε σε λύση δύο κρατών. Και από εμάς εξαρτάται αν θα δώσουμε την ευκαιρία σε κάποιους να στηρίξουν κάτι ανάλογο, ανέφερε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης από την Αναφωτία.

Ο Νίκος Αναστασιάδης, προσέθεσε ότι αποδοχή μιας ανάλογης λύσης σημαίνει ταυτόχρονα και το άνοιγμα του «κουτιού της Πανδώρας», διότι κατά αυτό τον τρόπο πολλά ευρωπαϊκά και όχι μόνο, κράτη θα αντιμετωπίσουν ανάλογες προκλήσεις και προβλήματα.

*Η ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ*


   
                        
  «Το γάρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνην» (1)

Ο τραγικός μας ποιητής Ευριπίδης γράφει: *''Πάνω στην ελπίδα πρέπει οι σώφρονες να στηρίζουν την ζωή τους''.* Με άλλα λόγια, όταν χάνεται η αρετή και το μέτρο,  θρονιάζεται στις ψυχές μας η θλίψη και η απελπισία.

 Το ίδιο λένε και οι Πατέρες της Εκκλησίας μας: *''Όποιος νικιέται από τα πάθη, δεν θα αποφύγει τα δεσμά της θλίψης. Όποιος ενίκησε τα πάθη του, αυτός ενίκησε και την θλίψη''*.(2)

Η σοφία, λοιπόν,  των Αρχαίων προγόνων μας και η πνευματική εμπειρία των Αγίων Πατέρων μάς διδάσκουν, ότι η πρωταρχική αιτία φωλιάζει μέσα μας και είναι προϊόν αποκλειστικά και μόνον της υβριστικής μας συμπεριφοράς: Της απώλειας της σωφροσύνης και της καλλιέργειας των παθών. 


Το υπ. Άμυνας της Τουρκίας υποστηρίζει ότι τα ελληνικά μαχητικά «κλείδωσαν» στο ραντάρ τους τα τουρκικά F-16.

Την παρενόχληση τουρκικών F-16 που πετούσαν πάνω από το Αιγαίο από ελληνικά μαχητικά καταγγέλλει το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με το υπ. Άμυνας της Τουρκίας, «οι Έλληνες παρενόχλησαν τουρκικά F-16» που εκτελούσαν καθήκοντα στο πλαίσιο νατοϊκής άσκησης στην Ανατολική Μεσόγειο.