Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022

Το «λοκάρισμα» Τούρκων, και οι πιέσεις για να στείλουμε τους S-300 στην Ουκρανία! Α.Παπανικολάου

  


Τις τελευταίες ημέρες οι Τούρκοι παριστάνουν το θύμα, παραπονούμενοι ότι ελληνικά μαχητικά «λοκάρισαν» F-16 τους! Λένε επίσης ότι τα αεροσκάφη τους «κλειδώθηκαν» και από τους S-300 που βρίσκονται κάπου στην Κρήτη…

Αυτό που δεν λένε οι Τούρκοι είναι ότι τα αεροσκάφη τους έφθασαν να πετούν ακόμη και πάνω από ελληνικά νησιά, κάτι που δίνει στην Ελλάδα το δικαίωμα ακόμη και να τα καταρρίψει. Ότι δεν το κάνει είναι επιλογή που έχει γίνει από το 1974…

Δεν ήξεραν ότι θα έρθει ξανά ο χειμώνας;

 

 Του Πάνου Φ. Κακούρη

pkakouris@naftemporiki.gr

 

Ο τρόπος αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης από τις ηγεσίες της Ευρώπης, όσο πλησιάζει ο χειμώνας, αποδεικνύεται όλο και περισσότερο προβληματικός.

Την απόλυτη αδυναμία της έδειξε από την αρχή της κρίσης η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά αποδείχτηκε στη συνέχεια ότι και οι ηγεσίες των κρατών-μελών δεν λειτουργούν καλύτερα, με αποτέλεσμα να πληρώσουν οι οικονομίες τους την κοντόφθαλμη πολιτική του τελευταίου εξαμήνου.

Οι ευρωπαίοι ηγέτες δεν πρόβλεψαν το βασικότερο. Πως οι οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας θα φέρουν αντι-κυρώσεις από το Κρεμλίνο, οι οποίες μάλιστα ήρθαν σε μια περίοδο που η Ευρώπη δεν μπορεί να αντιδράσει.

Χθες μια «βρώμικη» δόση το βοήθησε να φύγει...Οριστικά!..   Του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου*


     Το πρόβλημα θανάτων από ναρκωτικές και διεγερτικές ουσίες είναι παγκοσμίως γνωστό εδώ και αμέτρητες δεκαετίες όπως είναι, χωρίς αμφιβολία και στην Πατρίδα μας, και δεν φαίνεται να βρίσκει λύση. 

     Οι αριθμοί όχι μόνο ΔΕΝ μειώνονται αλλά δυστυχώς αυξάνονται. Υπολογίζεται ότι το 1% του πληθυσμού της γης εμπλέκεται σε χρόνιο πρόβλημα με χρήσης ναρκωτικών και διεγερτικών ουσιών.

     Διεθνώς σχεδόν 750.000 συνάνθρωποί μας (ηλικίες 15-64 ετών) χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο από χρήση ναρκωτικών/διεγερτικών ουσιών που «δολοφονούν» ετησίως έναν σχεδόν διπλάσιο αριθμό συνανθρώπων μας που χάνουν τη ζωή τους από κοινό έγκλημα.