Τρίτη 30 Αυγούστου 2022

Το φοβερό μήνυμα που έρχεται από την Αμερική: “Χωρίς την Αλεξανδρούπολη, η Διατλαντική Ασφάλεια είναι νεκρή”

 


 Tο περιοδικό The National Interest δημοσιεύει άρθρο των Jonathan Ruhe και Ari Cicurel (ο πρώτος είναι διευθυντής εξωτερικής πολιτικής και ο δεύτερος πολιτικός αναλυτής της δεξαμενής σκέψης (Jewish Institute for National Security of AmericaJINSA), για την Αλεξανδρούπολη, η οποία εξελίσσεται σε σημαντικό παράγοντα για τα αμερικανικά στρατηγικά συμφέροντα.

Όπως γράφουν, η Αλεξανδρούπολη βρίσκεται σε ιδανικό σημείο ώστε να βοηθήσει τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της να διευθετήσουν καθυστερήσεις -οφειλόμενες σε επιμελητειακές αδυναμίες- στην αποστολή υλικού προς τα ανατολικά, προερχόμενου από την Κεντρική Ευρώπη.

Η Τουρκία παίζει το ζύγι των S-300 με τους S-400: Oι ΗΠΑ στέλνουν F-22 στη Σούδα αποδεικνύοντας την στήριξη στην Ελλάδα

 


Με πλήρη αποτυχία στέφονται οι προσπάθειες της τουρκικής κυβέρνησης να βγάλει «αναφερόμενη» στη Συμμαχία και τις ΗΠΑ την Αθήνα λόγω της ύπαρξης των S-300 στην Κρήτη.

  • Και αυτό διότι αν είχαν οποιαδήποτε ένσταση ή ανησυχία οι Αμερικανοί για το σύστημα αεράμυνας που βρίσκεται στη μεγαλόνησο, σε καμία περίπτωση δεν θα πλησίαζαν τα υπερσύγχρονα F-35A που τον περασμένο Ιούλιο ήταν εκεί και έκαναν διαρκώς πτήσεις σε πολλές περιοχές εντός του FIR Αθηνών, σε μια συνεκπαίδευση με την Πολεμική Αεροπορία που κράτησε περίπου ένα 15θήμερο.

ΕΠΕΤΕΙΟΛΟΓΙΟ ΕΟΚΑ 55-59. ΜΗΝΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ.

  


Επιμέλεια από Μαρία Ρ.

*2/9/1958
4ωρη μάχη μεταξύ μελών της Ε

ΟΚΑ και Αγγλων στρατιωτών στον αχυρώνα Λιοπετρίου. Το νέο Χάνι της Γραβιάς.
Έπεσαν ηρωϊκά μαχόμενοι οι:
Ανδρέας Κάρυος 33 ετών απο το Αυγόρου.
Ηλίας Παπακυριακού 21 ετών απο τη Λιθράγκωμη
Φώτης Πίττας, 24 ετών από το Φρέναρος.
Χρήστος Σαμάρας 33 ετών από το Λιοπέτρι

3/9/1955
Στο Παραλίμνι, ομάδα υπό τον Αντ. Παπαδόπουλο επετέθηκε κατα του αστυνομικού σταθμού. Εξουδετέρωσαν τους αστυνομικούς Συναπεκόμισαν όπλα και πυρομαχικά.

Οι καταγγελίες για τη διαφθορά θυμίζουν “βόθρο”: Απέραντη βρωμιά και δυσωδία και στην Κύπρο και στην Ελλάδα

 

 

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Με το συμπάθιο, αλλά οι καταγγελίες του Γενικού Ελεγκτή της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Οδυσσέα Μιχαηλίδη, και τα όσα ακούστηκαν στην Βουλή των Αντιπροσώπων, παραπέμπουν σε «βόθρο». Απέραντη βρωμιά και δυσωδία. Η διαφθορά σαρώνει σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής και οικονομικής ζωής της Κύπρου.

Τον άλλο μήνα, στις 12 Σεπτεμβρίου, διάβασα στη Hellas Journal (ΕΔΩ), «παρουσιάζεται στο Κακουργιοδικείο η υπόθεση εναντίον τεσσάρων φυσικών προσώπων, που αφορά στο ρεπορτάζ του ειδησεογραφικού δικτύου Al Jazeera». Ανάμεσα τους ένας πρώην πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και ένας βουλευτής του ΑΚΕΛ. Φοβερά πράγματα…

Κατσαπλιαδισμός Ερντογάν: Αυξάνει κατά 400% τα τέλη διέλευσης από τον Βόσπορο – Παίζει ξανά το παιχνίδι του Πούτιν

  


Η Τουρκία ανακοίνωσε την αύξηση των τελών διέλευσης από τον Βόσπορο σε επίπεδο που αγγίζει το 400% σε μια φαινομενικά ακατανόητη και κατσαπλιάδικη απόφαση.

Επειδή όμως στη ζωή τίποτε δεν είναι τυχαίο είναι προφανές ότι ο ισλαμιστής πρόεδρος Ερντογάν γνωρίζει πολύ καλά αφενός τον διεθνή σάλο που θα προκληθεί και αφετέρου τις συνέπειες που θα έχει αυτό στην παγκόσμια οικονομία.

Και είναι επίσης προφανές ότι η απόφαση αυτή είναι προμελετημένη για να δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα στις οικονομίες, πολλές από τις οποίες ήδη βρίσκονται σε οριακό επίπεδο.