Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022

Το κόμμα του Ερντογάν θα κλείσει και κάποιοι θα πάνε φυλακή, λέει επιφανής Τούρκος βουλευτής: Είναι εγκληματική οργάνωση

 


Κατά δέκα μονάδες μειώνονται τα ποσοστά του τουρκικού κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) του Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της εταιρείας ερευνών Sosyo Politik Saha, ενώ πολύ υψηλό φαίνεται ότι είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων ψηφοφόρων ενόψει των προεδρικών εκλογών, φτάνοντας στο 38,1%.

Σύμφωνα με την έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε μεταξύ 28 Δεκεμβρίου 2021 και 2 Ιανουαρίου 2022 σε 20 πόλεις της Τουρκίας με τη συμμετοχή 1876 ατόμων, στο ερώτημα ‘ποιο πιστεύετε ότι είναι το πιο σημαντικό πρόβλημα της Τουρκίας;’ το 65,6% απάντησε ‘Οικονομική κρίση/Ανεργία’, το 12,5% ‘έλλειψη δημοκρατίας’, το 9,9% ‘προεδρικό σύστημα’, το 5,6% ‘τρέχουσα κατάσταση του νομικού συστήματος’, το 5,3% ‘κουρδικό ζήτημα’.

Υπ. Εξωτερικών: Αυστηρή απάντηση στα νατοϊκά συγχαρητήρια για την Μικρασιατική Καταστροφή

 

Με αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας προν τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, απάντησε η Αθήνα στην ανάρτηση του Νατοϊκού Στρατηγείου Χερσαίων Δυνάμεων, το οποίο εδρεύει στη Σμύρνη, αναφορικά με την Ημέρα Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και της Ημέρας της Νίκης που γιορτάζεται στην Τουρκία. 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, «ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ προέβη σε αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, τονίζοντας ότι η εν λόγω ανάρτηση πέρα από άτοπη είναι και απαράδεκτη».

A N A K O I N Ω Σ Η

 


Λόγω εκσυγχρονισμού του ηλεκτρονικού εξοπλισμού μας, Οι αναρτήσεις μας θα είναι περιορισμένες μέχρι την Κυριακή 4/9/2022.

Για το λόγο αυτό ζητούμε τη κατανόηση των αναγνωστών μας.

Η ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

 

Ιρανοί και Τούρκοι επαναπροωθούν βίαια και πυροβολούν Αφγανούς πρόσφυγες: Τι καταγγέλλει η Διεθνής Αμνηστία

 


Βίαιες επαναπροωθήσεις, πυρά, αυθαίρετες κρατήσεις: η Διεθνής Αμνηστία καταγγέλλει την αντιμετώπιση από τις αρχές της Τουρκίας και του Ιράν των Αφγανών που προσπαθούν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους σε έκθεσή της που δίνει στη δημοσιότητα σήμερα.

«Οι δυνάμεις ασφαλείας του Ιράν και της Τουρκίας επαναπροώθησαν εξαναγκαστικά παράνομα και επανειλημμένα Αφγανούς που προσπαθούσαν να περάσουν τα σύνορά τους για να είναι ασφαλείς, ιδίως ανοίγοντας πυρ παράνομα εναντίον ανδρών, γυναικών και παιδιών», σύμφωνα με την έκθεση.

Παγκόσμια συγκίνηση για Γκορμπατσόφ: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξαίρει τον «σπάνιο ηγέτη» που παρέδωσε «έναν ασφαλέστερο κόσμο»


«Ο Μιχαήλ Σεργκέγιεβιτς Γκορμπατσόφ πέθανε το απόγευμα ύστερα από μακρά, σοβαρή ασθένεια», ανέφερε η λιτή ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το νοσοκομείο της Μόσχας στο οποίο νοσηλευόταν.

Μόλις έξι χρόνια (1985 -1991) διάρκεσε το πέρασμα του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, από την εξουσία της ΕΣΣΔ. Ήταν, όμως, αρκετά για να αλλάξει η εικόνα της χώρας για πάντα, να έρθει πιο κοντά με τη Δύση, αλλά και να έρθει το τέλος της Σοβιετική Ένωσης.

Με τις μεταρρυθμίσεις του, ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, που πέθανε χθες Τρίτη, συνέβαλε στο τέλος του Ψυχρού Πολέμου, αλλά δεν κατάφερε να αποτρέψει τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης.

Η Τουρκία με τους ολοκαίνουργιους S-400 τρέμει την Ελλάδα με τους αρχαίους S-300: Ένα σενάριο για την ελληνική εμπλοκή

 


Του ΖΑΧΑΡΙΑ ΜΙΧΑ, Defence Point

Εάν η τουρκική ηγεσία λειτουργεί ορθολογικά θα πρέπει να αντιλαμβάνεται πλέον τη μεγάλη ζημία που έχει υποστεί κυρίως στο στρατιωτικό πεδίο με την απόφαση απόκτησης του ρωσικού συστήματος αντιαεροπορικής και αντιβληματικής προστασίας, μακρού βεληνεκούς S-400 Triumf. Εάν ισχύει αυτό, αργά ή γρήγορα θα επιχειρήσει να το διορθώσει.

Πιθανότατα θα το επιχειρήσει, εμπλέκοντας και την Ελλάδα με μοχλό την παρουσία των S-300 στην Κρήτη, ίσως για να «πουλήσει» ο Ερντογάν πιο βολικά στο εσωτερικό ακροατήριο την υποχώρησή του.