Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022

Μόσχα: Αντίμετρα για την επιβολή πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου

 Η Μόσχα δεν σκοπεύει να προμηθεύσει πετρέλαιο σε χώρες που θα υποστηρίξουν την πρόταση για επιβολή πλαφόν στην τιμή του ρωσικού μαύρου χρυσού, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ.

«Κατά τη γνώμη μου, αυτό είναι πλήρης παραλογισμός» υποστήριξε ο Νόβακ, σχολιάζοντας τις πληροφορίες του Bloomberg ότι οι υπουργοί Οικονομικών του G7 θα συζητήσουν στην αυριανή τους συνεδρίαση την επιβολή ανώτατου ορίου τιμής στο ρωσικό πετρέλαιο, με στόχο τον περιορισμό των εσόδων της Μόσχας.

Το “παιχνίδι” για αποσταθεροποίηση της Ελλάδας έχει μερικές περίεργες “διακλαδώσεις”

 


 Tα σύννεφα στον ουρανό της Νοτιοανατολικής Μεσογείου διαρκώς πυκνώνουν. Το μεγάλο παιχνίδι για τη θέση που θα λάβει η Τουρκία στην υπό ανάδυση αρχιτεκτονική ασφαλείας, αφού τελειώσει προφανώς ο πόλεμος στην Ουκρανία, εάν δεν μας προκύψει κάποιος άλλος στην πορεία, απασχολεί την Ουάσιγκτον και τη Μόσχα, με το Πεκίνο να παρακολουθεί με μεγάλο και αυτονόητο ενδιαφέρον τις εξελίξεις, επιχειρώντας να επηρεάσει παρασκηνιακά τις εξελίξεις.

Σε αυτή την «ωραία ατμόσφαιρα», για να θυμηθούμε και γνωστή ελληνική με τον μακαρίτη τον Ντίνο Ηλιόπουλο, ο Ερντογάν βυσσοδομεί σε καθημερινή βάση κατά της Ελλάδας. Τα πρωτοπαλίκαρα του καθεστώτος του ακολουθούν κατά πόδας. Η δε αντιπολίτευση που ζητά την κεφαλή του Ρετζέπ Ταγίπ επί πίνακι, πλειοδοτεί σε εθνικισμό και μέμφεται τον Τούρκο πρόεδρο για… υποχωρητικότητα έναντι της Ελλάδας. Το σκηνικό είναι εντελώς παρανοϊκό.

Ξαφνικά διευρύνει τα μέτωπα ο Λαβρόφ εγείροντας θέμα Υπερδνειστερίας: Απειλεί με πόλεμο τη Μολδαβία!H Υπερδνειστερία – το μικρό “φιλορωσικό κομμάτι γης” στο υπογάστριο της Μολδαβίας – αποτελεί από την αρχή της εισβολής του Πούτιν στην Ουκρανία έναν βάσιμο λόγο ανησυχίας.

Μέχρι στιγμής κάποιες ύποπτες εκρήξεις που “μύριζαν” ρωσική προβοκάτσια ή κάποιες δηλώσεις Ρώσων αξιωματούχων ή ακόμη και η πομπώδης επίδειξη της Μολδαβίας ως στόχου από τον δικτάτορα της Λευκορωσίας Λουκασένκο, άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης των βλέψεων της ρωσικής εισβολής προς τη Μολδαβία μέσω της Υπερδνειστερίας ή του “Ντονμπάς της Μολδαβίας” όπως την αποκαλούν πολλοί.

Καραμανλής: Άπλετο φως στις υποκλοπές, το απόρρητο υποτάσσεται στη κάθαρση

 


Ήταν αναμενόμενο να αναφερθεί στο μείζον θέμα των υποκλοπών ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, όχι μόνον γιατί και αυτός υπήρξε θύμα υποκλοπών, αλλά επειδή θεωρεί, όπως είπε, το θέμα «τόσο βαρύ και σοβαρό που δεν αντέχεται να μένουν σε αυτό σκιές». Σε μια βαρυσήμαντη ομιλία του για τον Κρητικό Γιάννη Κεφαλογιάννη, πολιτικό της παράταξης ο πρώην Πρωθυπουργός με ασυμβίβαστη όπως ειπώθηκε προσήλωση στα θέματα διαφάνειας, έκανε μια ηχηρή παρέμβαση στο θέμα της παρακολούθησης τηλεφώνων, ζητώντας να έρθουν όλα στο φως, όλα, όπως τόνισε, στο «άπλετο φως».

Από την υπόθεση του Έβρου βγήκε ήδη “τραυματισμένη” η Δημοσιογραφία: Η ώρα να πουν την αλήθεια ο Μηταράκης και βεβαίως ο Χρηστίδης 

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Από τη φύση μου, αν θέλετε και λόγω της συναδελφικότητας που πιστεύω με διακρίνει στα 40 και πλέον χρόνια της δημοσιογραφικής μου καριέρας, υποστηρίζω σθεναρά κάθε δημοσιογράφο που διώκεται από τις κρατικές αρχές σε όλο τον κόσμο.

Υποστήριξα τη συνάδελφο Νεκταρία Σταμούλη για πολλούς λόγους και επειδή την γνωρίζω προσωπικά. Καλύψαμε μαζί συνεδριάσεις της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών και την ομηρία της Ελλάδας όταν πληρώνοντας τα λάθη των πολιτικών της, και κυρίως του Εξοχότατου Γεωργίου Α. Παπανδρέου, δέθηκε στον σκληρό μηχανισμό που επέβαλαν οι εταίροι μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση εμπλέκοντας και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.